0

Film premierek – 2011.10.27.

Heti film kínálatunkban eljön az idő mikor az idővel fizetünk, itt A dolog ami nem remake, hanem előzmény film, de Robert Rodrigez elnyűhetetlen kémkölykei is itt vannak, akik térben és szagban tértek vissza.

A dolog – The Thing
színes, feliratos, amerikai-kanadai horror, 103 perc, 2011
Rendező: Matthijs van Heijningen Jr.
Főszereplők: Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Ulrich Thomsen

Kate Lloyd paleontológus egy elszigetelt antarktiszi kutatóállomásra érkezik, ahol élete legfontosabb felfedezésére készül. Norvég tudósok egy csoportja egy idegen űrhajót talált a jég alatt, aminek a belsejében Kate felfedez egy élőlényt is. A dolog halottnak látszik, ám a amikor a felszínre hozzák, kiderül, hogy csupán hibernálódott. Amikor pedig felébred, egy halálos parazita szabadul rá a csapatra, amely bárkinek az alakját fel tudja venni, és egyenként elkezdi legyilkolni őket.

 

 


A Guardista – The Guard
színes, feliratos, ír vígjáték, 96 perc, 2011 16 korhatár
Rendező: John Michael McDonagh
Főszereplők: Brendan Gleeson, Don Cheadle, Mark Strong

A nagysikerű Erőszakik alkotógárdájának új filmje, A Guardista vérbeli western-thriller-vígjátékba csomagolt szívbéli alkotás. A vadnyugat ez esetben Írország nyugati része, ahol egy elszigetelt határmenti kisvárosban a törvény embere, Gerry Boyle őrmester (Brendan Gleeson) bogaras férfi. Öntörvényű, személyisége megosztó, humorérzéke sajátságosan övön aluli. Előszeretettel szórakozik prostituáltakkal, időnként zug-alkoholt juttat haldokló édesanyjának és az égvilágon semmilyen érdeklődést nem mutat az orra előtt működő, Clive Cornell (Mark Strong) vezette nemzetközi kokaincsempész-hálózat iránt. Mikor az USA-ból erősítésként megérkezik Wendell Everett (Don Cheadle) FBI-ügynök, Boyle eleinte vele is szemtelenül viselkedik, ám mikor idegesítően lelkes társa, Aidan eltűnik, majd kedvenc prostija megzsarolja, felébrednek benne a rendőri ösztönök. Végül, mikor a drogcsempészek maguk próbálják megvesztegetni, valahogy megborul Boyle borongós erkölcsi kódexe. Rájön, hogy saját kezébe kell vennie az ügyet, és csak egy emberben bízhat, Everettben.

 

 


Kémkölykök 4D: A világ minden ideje – Spy Kids 4: All the Time in the World
színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 89 perc, 2011 12 korhatár
Rendező: Robert Rodriguez
Főszereplők: Jessica Alba, Rowan Blanchard, Mason Cook

Marissa Cortez Wilsonnak látszólag mindene megvan híres riporter férj, egy gyönyörű bébi és két okos mostohagyerek. Valójában Marissának igen nagy kihívást jelent, hogy Rebecca és Cecil pótmamájává váljon, hiszen a srácok nem igazán kedvelik őt. A férje, Wilbur pedig nem is sejti, hogy újdonsült neje egy visszavonult kém.

Marissa világa fenekestül felfordul, mikor visszahívják régi állásába egy őrült gazfickó miatt, aki a világuralom megszerzésére tör. A fenyegetés közeledtével Rebeccát és Cecilt is bevonják az akcióba, így a gyerekek hamar rádöbbennek, hogy unalmas mostohájuk egykor szuperügynök volt, ezért a rivalizálásban nagymenő kölykök kénytelenek félretenni piszkálódó énjüket, és inkább éles eszükre hagyatkoznak a bajban.Két veterán kémkölyök, Carmen és Juni Cortez, valamint néhány elképesztő kütyü segítségével talán képesek lesznek megmenteni a világot és összehozni családjaikat.Marissa világa fenekestül felfordul, mikor visszahívják régi állásába egy őrült gazfickó miatt, aki a világuralom megszerzésére tör. A fenyegetés közeledtével Rebeccát és Cecilt is bevonják az akcióba, így a gyerekek hamar rádöbbennek, hogy unalmas mostohájuk egykor szuperügynök volt, ezért a rivalizálásban nagymenő kölykök kénytelenek félretenni piszkálódó énjüket, és inkább éles eszükre hagyatkoznak a bajban. Két veterán kémkölyök, Carmen és Juni Cortez, valamint néhány elképesztő kütyü segítségével talán képesek lesznek megmenteni a világot és összehozni családjaikat.

 

 


Lopott idő – In Time
színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 101 perc, 2011 12 korhatár
Rendező: Andrew Niccol
Főszereplők: Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy

A nem túl távoli jövőben az idő lesz az új pénznem. Az emberek 25 éves koruk után nem öregszenek tovább, így a gazdagok akár örökké élhetnek, míg a szegények minden percért harcolnak. Az egymástól jól elválasztott világok egyikében a huszonötnek kinéző, mindenre ráérő gazdagok múlatják végtelen fiatalságuk napjait, a másik oldalon, a gettóban pedig kétségbeesett, kapkodó harc folyik a minden percért. Itt nincsenek szabályok, és idejétmúltak az erkölcsök: csak a következő pillanat számít. A múló időt a karba épített óra jelzi, egy különleges, a két csuklót összeérintő kézrázással viszont aki akarja, átadhatja másnak a saját perceit. Akinek eltelik az utolsó pillanata, és nem szerez még időt, annak megáll a szíve. Egy gettóbeli srác (Justin Timberlake) váratlanul rengeteg időt kap egy ismeretlen időmilliomostól, ezért gyilkossággal gyanúsítják, és ő kénytelen menekülni. Túszul ejt egy fiatal, jómódú lányt (Amanda Seyfried), és magával cipeli. Az egyik percről a másikra élnek, de egymásba szeretnek: és ez felforgathatja a rendszer működését.

 

 

Melankólia – Melancholia
színes, feliratos, dán-svéd-francia-német-olasz filmdráma, 136 perc, 2011 16 korhatár
Rendező: Lars von Trier
Főszereplők: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland

Justine és Michael egy nagyszabású összejövetel keretében ünneplik a házasságukat Justine nővére, Claire és annak férje, John hatalmas házában. Annak ellenére, hogy Claire mindent megtesz, ami csak az erejéből telik, az esküvői parti kudarcba fullad: felszínre törnek az elfojtott családi feszültségek, a kapcsolatok megbomlani látszanak, és elindulnak a végzetes szakadások felé. Mindeközben pedig egy Melankólia nevű kisbolygó halad egyenesen a Föld felé.

Válasz