0

Film premierek – 2014.04.03.

Kedves Olvasóink mit is írhatnánk a héten vászonra kerülő 5 filmről? Hát csak is  az igazat :). Spoilerezni továbbra sem fogunk és reklámozni sem szoktunk, de most azért egy ingyenes mozit ajánlanánk: a héten megjelenő Házasokk című filmet a Pólus Moziban a hűségkártyával rendelkezők -kártyánként 2 fő- ingyen nézhetik meg 2014.04.04.-én 19:30-as kezdettel. Hűségkártyát akár a helyszínen is be lehet szerezni. Reméljük kedvet csináltunk egy kis szórakozáshoz, azonban a héten nem csak ezt a vígjátékot lehet megnézni, hanem A hasonmás, a Nagytudásúak, a Reszkessetek kutyaütők! és a 9 hónap letöltendő című filmet is.

A hasonmás
(The Double)
színes, feliratos, angol thriller, 93 perc, 2013 (12)
Rendező: Richard Ayoade
Főszereplők: Jesse Eisenberg, Mia Wasikowska, Chris O’Dowd

A félénk Simon teljesen tehetetlennek érzi magát élete alakulását illetően; munkatársai keresztülnéznek rajta, anyja megveti, álmai asszonya pedig ügyet se vet rá. Amikor új kolléga érkezik a munkahelyére, elkeseredése csak tovább fokozódik, James ugyanis fizikailag pontos mása Simonnak, személyiségében azonban gyökeresen eltér tőle: magabiztos, karizmatikus és szeretik a nők. Simon legnagyobb rémületére hamarosan azt veszi észre, hogy James nemcsak a saját életét irányítja, de kezdi átvenni az uralmat Simon ügyei felett is.

 

Házasokk
(The Knot)
színes, magyarul beszélő, angol romantikus vígjáték, 92 perc, 2012 (16)
Rendező: Jesse Lawrence
Főszereplők: Talulah Riley, Matthew McNulty, Noel Clarke

Miért is házasodjunk meg? Nos, Alexandrának és Jeremy-nek nincsenek kétségei a választ illetően: együtt akarnak lenni, örökké. Vajon lehetséges-e, hogy a dezertáló koszorúslányok, az összetört autók, egy kitérő a sürgősségire és néhány házhoz szállított sertéshere útjába álljon az igaz szerelemnek? Jeremy az előző esti kanbuli után hiányos memóriával ébredezve azon tűnődik, vajon mit kereshet egy transzvesztita az ágyában. Ezzel egy időben a vőfély, Peter és a haverjai a másnaposságuk ellenére is igyekeznek időben elbotorkálni a templomba. Mindeközben az iruló-piruló menyasszony, Alexandra ingerülten ébred a lánybúcsú után, amelynek végén az egyik szexőrült barátnője ágyba vitte a chippendale-fiút. A koszorúslányok igyekeznek helyrepofozni Alexandrát arra a pillanatra, amikor végig kell sétálnia a templomfolyóson, hogy végre kimondja a boldogító “igen”-t.

 

Nagytudásúak
(Les profs)
színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 88 perc, 2013 (12)
Rendező: Pierre-François Martin-Laval
Főszereplők: Christian Clavier, Isabelle Nanty, Pierre-François Martin-Laval

A Jules Ferry gimnázium a maga 12%-os eredményességi mutatójával messze a legrosszabb középiskola egész Franciaországban. Mivel rosszabb már úgysem lehet, a minisztériumban úgy döntenek, kutyaharapást szőrével alapon a legalkalmatlanabb tanári kart küldik a suliba, hogy kozmetikázzanak valamit ezeken a katasztrofális eredményeken. A cél: elérni az 50%-ot, különben a Jules Ferry Gimnázium bezárja kapuit. Ám kétséges, hogy ennyi bizarr figurával mire megy a diákság: a történelemtanár Napóleonnak képzeli magát, a filozófusnak egy szavát sem érteni, a kémiaprofesszor kísérletei életveszélyesek, míg a fiatal és csábos franciatanárnő láttán a fiúk gyorsabban olvadnak, mint egy csokinyúl. És akkor ott van még Tiroci tanár úr (Christian Clavier), akiről valójában senki nem tudja, mit is tanít.

 

Reszkessetek kutyaütők!
(Alone for Christmas)
színes, magyarul beszélő, amerikai családi vígjáték, 87 perc, 2013 (6)
Rendező: Joseph J. Lawson
Főszereplők: David DeLuise, Kim Little, Davis Cleveland

A család minden tagja a nagyihoz utazik karácsony alkalmával és hiába szeretnék, a gyakran neveletlenül viselkedő kutyájukat kénytelenek az üresen maradó házban hagyni. Az először unalmasnak tűnő napok a környéken garázdálkodó betörők váratlan felbukkanásával mozgalmassá teszik az üresen maradt ház életét. A család kedvence újonnan szerzett pajtásaival minden trükkjét beveti, hogy pokollá tegye a betolakodók próbálkozásait.

 

9 hónap letöltendő
(9 mois ferme)
színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 82 perc, 2013 (12)
Rendező: Albert Dupontel
Főszereplők: Albert Dupontel, Sandrine Kiberlain, Nicolas Marié

Ariane, a szigorú erkölcsű bírónő rájön, hogy terhes. Ráadásul az apasági teszt szerint Bob, az agresszív bűnöző az “elkövető”. Ariane semmire sem emlékszik, ezért szinte az őrületbe kergeti az eset.

Válasz