0

Film premierek – 2014.03.06.

Forgalmazók a héten nem fukarkodtak a megjelenésekkel, hiszen a héten 9 film közül válogathatnak az ínyencek. Dráma, vígjáték, akció, életrajz és történelem is szerepel a kínálatban: 300, Vámpírakadémia, a 3 Oscar díjas  Mielőtt meghaltam, hogy nyert versenyt Paul Potts, Háromnál több esküvő is lesz a vásznon és ne feledkezzünk el Dyga Zsombor új filmjéről a Coach Surfről sem.


Az ártatlanság virágai
(Grzeli nateli dgeebi / In Bloom)
színes, feliratos, német-francia filmdráma, 102 perc, 2013 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Simon Groß
Főszereplők: Lika Babluani, Mariam Bokeria, Zurab Gogaladze

1992. Tbiliszi, Grúzia. Zajlik a Szovjetuniótól való elszakadás, fokozódik a feszültség Abbáziával. Az emberek ízlelgetik az újonnan szerzett szabadságot, miközben még nosztalgiával tekintenek szovjet útlevelükre, és nem értik, miért kell fegyveres konfliktust folytatniuk. A kenyérért sorba kell állni, mindennapos az éhezés. Tinédzserek azonban még a legvérzivatarosabb időkben is vannak, bár kétségtelen, a két barátnő, Eka és Nativa jobban örült volna, ha egy más korban, más körülmények közé születik. A hétköznapi nehézségek mellett még a családi konfliktusokkal, iszákos apával is meg kell birkózniuk, így okkal gondolhatják, hogy a felnőtté válás a szokásosnál is nehezebb számukra. Egy olyan országban legalábbis, ahol pisztolyt kapnak a randin ajándékba. Ám a kaukázusi tinédzserlányokat ugyanazok a problémák és témák foglalkoztatják, mint bárhol a világon.

Couch Surf
színes, magyar vígjáték, 84 perc, 2014 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Dyga Zsombor
Főszereplők: Kerekes Vica, Hámori Gabriella, Balsai Mónika

Ha a kanapék mesélni tudnának. Mesélnének egy szobafogságra ítélt gyermeteg férjről, egy terapeuta szorongó pácienséről, egy nőnapi randira készülő lúzerről, egy titokzatos folton elmélkedő neurotikus párról, egy kilomtalanított kanapé régi és új tulajdonosáról, francia hippikről vagy éppen a barátság határait feszegető tinédzserekről. Mert egy kanapén bármi megtörténhet. A Couch surf tíz kanapé és két tucat ember vidám, megható és szellemes története.

A Föld után: Apokalipszis
(AE: Apocalypse Earth)
színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 87 perc, 2013 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Thunder Levin
Főszereplők: Adrian Paul, Richard Grieco, Bali Rodriguez

A Földet idegen űrhajók támadják meg. Frank Baum katona őrzi az emberiség utolsó, menekülésre alkalmas űrsiklóját, melynek új küldetése, hogy a Földhöz hasonló, lakható bolygót találjon. A hajón lázadás tör ki, melynek következtében lezuhan. A túlélők egy ismeretlen bolygón térnek magukhoz. Az elsőre lakatlannal tűnő bolygóról kiderül, hogy nem az.

A hang ereje
(One Chance)
(színes, feliratos, angol-amerikai életrajzi film, 103 perc, 2013 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: David Frankel
Főszereplők: James Corden, Jemima Rooper, Colm Meaney

2007. június 9-én a brit tehetségkutató, a Britain’s Got Talent színpadán egy félénk fiatalember jelent meg, aki visszafogott, nem túl karizmatikus kiállásával nem ébresztett túl sok bizalmat a zsűri tagjaiban. Kétkedésük csak fokozódott, amikor az akkor 37 éves Paul Potts bejelentette, Giacomo Puccini Turandot című operájából a technikás Nessun Dorma című áriát szeretné elénekelni. A következő pár perc azonban nem csak a zsűri tagjainak csalt könnyeket a szemébe, a közönség álló ovációval jutalmazta a félénk fiatalember produkcióját. A felvételt néhány nap leforgása alatt internetezők milliói nézték meg, Potts pedig nem csak a tehetségkutatót nyerte meg, hanem meghódította a világ operarajongóit. Alig több mint fél évvel a feltűnése után Nagy-Britannia akkori miniszterelnöke Gordon Brown személyesen nyújtotta át neki a kétmillió eladott albumért járó platinalemezt.

Hárommal több esküvő
(Tres bodas de más / Three Many Weddings)
színes, magyarul beszélő, spanyol romantikus vígjáték, 94 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Javier Ruiz Caldera
Főszereplők: Inma Cuesta, Martín Rivas, Quim Gutiérrez

Ruth semmi másra nem vágyik, csak a boldogságra, és egy férfira, aki szereti. Ezért elképzelni sem tud rosszabbat, mint, hogy egy lakodalomban szakítson vele a barátja. Ruth úgy érzi, a világ esküdött össze ellene, amelyben az egyetlen vigaszt az autójában újra és újra megszólaló, nyolcvanas évekbeli Europe-sláger, a Carrie jelenti. Ruth egyetemen dolgozik kutatóként, csupa nő kollégával, így igazi felüdülés számára, amikor gyakornoknak veszik fel mellé a jóképű Danit. Amikor három korábbi ex-e hívja meg esküvőjére, és nem tud kihátrálni a részvételektől, hirtelen ötlettől vezérelve Danit kéri fel kísérőjének. Ahogy azonban várható, valamennyi lagzi katasztrofálisan alakul – és nemcsak Ruth számára.

Idegen a tónál
(L’inconnu du lac/Stranger by the Lake)
színes, feliratos, francia filmdráma, 100 perc, 2013 18 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Alain Guiraudie
Főszereplők: Pierre Deladonchamps, Christophe Paou, Patrick d’Assumçao

Franck (Pierre Deladonchamps) egy tó partján tölti napjait, ahol férfiak ismerkednek férfiakkal. Megismerkedik a titokzatos és kissé félelmetes Michellel (Christophe Paou), akibe vakon beleszeret. Amikor egy férfit holtan találnak, Franck és Michel gyorsan gyanúsítottakká válnak, de a veszélyekkel nem törődve folytatják szenvedélyes és veszélyes kapcsolatukat. Az Idegen a tónál erotikus thriller, ami a szexuális vágy által kiváltott tettekről és azok következményeiről szól.

Mielőtt meghaltam
(Dallas Buyers Club)
színes, feliratos, amerikai életrajzi dráma, 117 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Jean-Marc Vallée
Főszereplők: Matthew McConaughey, Jared Leto, Jennifer Garner

Ron Woodroof (Matthew McConaughey) villanyszerelőként tengeti hétköznapjait, de igazán a rodeók vakmerő világában érzi otthon magát. Egy öntörvényű, vérbeli texasi cowboy, aki nem tulajdonít különösebb jelentőséget a holnapoknak. Ebből az életigenlő mámorból egy sokkoló hír józanítja ki: HIV vírussal diagnosztizálják, az orvosok szerint már csak 30 napja van hátra. 1985-öt írunk, amikor még a szabadalmaztatott gyógyszerek hiányával kell szembenéznie minden egyes HIV-fertőzött betegnek. De Ron nem fogadja el a halálos ítéletét: kutatni kezdi a lehetséges gyógymódokat. Mexikóba utazik, ahol rátalál egy alternatív gyógyszerre, és más megoldás nem lévén, elkezdi becsempészni az USA területére. Ron, az AIDS-es Rayonban (Jared Leto) biztos szövetségesre talál, akivel minden kockázatot bevállalnak: közösen megalapítják a ‘vásárlói klubot’, ahol HIV-pozitív betegek havi tagsági díj ellenében hozzájuthatnak a kormány által nem jóváhagyott gyógyszerekhez, kiegészítőkhöz. A gyógyszergyártó cégek, a tudományos intézetek nagy kihívással néznek szembe, ugyanis a dallasi cowboy népes tábora, és az illegális gyógyszerek értékesítése egyre nagyobb visszhangra talál. Ron elszánt küzdelembe kezd: felveszi a harcot a kormány embereivel, hogy bebizonyítsa igazát, visszaszerezze méltóságát, és sorstársaival együtt elfogadják őt ebben a kegyetlen, életért folytatott küzdelmében.

Vámpírakadémia
(Vampire Academy)
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 104 perc, 2014) 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Mark Waters
Főszereplők: Zoey Deutch, Lucy Fry, Sarah Hyland

Rose, egy zabolátlan dampyr (félig ember, félig vámpír testőr), akit mora barátnőjével, Lissával együtt szökés közben kapnak el és visznek vissza az eldugott St. Vladimir Akadémiára. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Lissa egy mora (halandó vámpír) nemesi család sarja, egy hercegnő, ami miatt folyamatos életveszélyben van. Mindketten az átlagos vámpírdiákok életét próbálják élni, de Lissa különleges mágikus képességei és a mindkettőjüket megkísértő tiltott szerelem nem javít a helyzeten. Az iskola valószínűleg a legrosszabb búvóhely számukra, ezért Rose keményen edz, hogy hivatalosan is Lissa testőre lehessen. Addig is kénytelenek szembenézni a belső és külső támadásokkal, amit a kegyetlen strigák (hallhatatlan vámpírok) jelentenek, akiknek mindent megér, hogy levadásszák a mora trónörököst, Lissát.

300 – A birodalom hajnala
(300: Rise of an Empire)
színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 102 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Noam Murro
Főszereplők: Eva Green, Rodrigo Santoro, Sullivan Stapleton

A görög városok kitartanak. A hatalmas Perzsa Birodalom sem tudja megtörni ellenállásukat. Az athéni városállam egyik hőse, Themisztoklész vezetésével a kis hellén hajóhad az Artemiszion-foknál szembeszáll az óriási perzsa flottával. Természetesen nem tudják megállítani őket, ám a túlerő ellen is kitartanak olyan sokáig, hogy a városok felkészülhessenek – és Szalamisz közelében már legyőzzék a keletről jött ellenséget.

 

Válasz