0

Film premierek – 2014.02.27.

Újabb csütörtök, újabb premierek.  Láthatunk a héten egy kanadai dokumentum filmet melyben a rendező saját családja életét filmesíti meg, Zac Efron ismét hozza csajozós formáját, bár előtte fogadalmat tesz, egy családi filmdrámát amiben egy nevelő apja “terrorizálja” lánya családját, Liam Neeson légi marsall szerepében menti meg gépének utasait és két férfi utat fest erdő tűz után. Jöjjenek a részletek.

Apáim története
(Stories We Tell)
színes, feliratos, kanadai dokumentumfilm, 108 perc, 2012 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Sarah Polley

A Váratlan utazás sztárja, Sarah Polley bár a tévésorozat óta számos mozifilmben alakított főszerepet (Az élet nélkülem, A szavak titkos élete stb.), az elmúlt években inkább a kamera másik oldalát választotta, hogy rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is bizonyítsa tehetségét. Két nagy sikerű rendezése, a kétszeres Oscar-jelölt Egyre távolabb és a Volt egy tánc után élete legnagyobb kihívása elé nézett: az Apáim története különleges családi tabló, melyben Polley megkapó érzékenységgel, játékfilmes eszközökkel meséli el saját maga és családja fordulatokban gazdag életét. A kutatómunka Polley számára is meglepő és az egész életét megváltoztató eredménnyel zárult.


Csajkeverők
(That Awkward Moment)
színes, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 94 perc, 2014 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Tom Gormican
Főszereplők: Zac Efron, Miles Teller, Imogen Poots

Jason (Zac Efron) a modern, nagyvárosi fiatal iskolapéldája, aki jól fizető, kreatív munkája és két infantilis haverja mellett a csajozással múlatja az időt. Ám csak semmi komolyság, ezek a “randik” nem arról szólnak, hogy két felnőtt értékeli egymást, mint embert. Mígnem Jason egyik alkalmi partnere fel nem teszi a nagy kérdést: “szóval mi van most közöttünk?” A szoknyavadász fiúnak természetesen nem áll szándékában szorosabbra fűzni a szálakat, ezért véd-, és dacszövetséget köt barátaival, a válóper szélén álló Mikey-val és a sokszor nagyra nőtt óvodásként viselkedő Daniellel. Fogadalmat tesznek, hogy még véletlenül sem kezdenek komoly kapcsolatba a közeljövőben. Természetesen az élet – és egy kínos második találkozás a szőke Ellie-vel – keresztülhúzza Jason számításait, miközben cimborái is rájönnek, hogy a sors és a nők útjai kifürkészhetetlenek.


Gyermekeink
(A perdre la raison)
színes, feliratos, belga-luxemburgi-francia-svájci filmdráma, 111 perc, 2012 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Joachim Lafosse
Főszereplők: Niels Arestrup, Tahar Rahim, Émilie Dequenne

Murielle és Mounir szenvedélyesen szeretik egymást. Mounir marokkói bevándorló, akit a jómódú doktor Pinget gyerekkorában magához fogadott és akinek a pótapa egy kényelmes, némiképp elkényeztetett életet biztosít. A fiatalok összeházasodnak és gyermekeik születnek, azonban érzelmileg és egzisztenciálisan egyre jobban ki vannak szolgáltatva a magányos doktornak. Pinget visszaél azzal, hogy az ő házában laknak, az életüket a saját szigorú szabályai szerint szervezi, folyamatos pszichikai és anyagi nyomás alatt tartva az ellenszegülő Muriellet. A család egy olyan egészségtelen érzelmi állapotba kerül, mely alattomosan vezet a tragikus kimenetel felé.


Non-stop
színes, magyarul beszélő, amerikai-francia akcióthriller, 106 perc, 2014 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Jaume Collet-Serra
Főszereplők: Liam Neeson, Julianne Moore, Anson Mount

Bill Marks (Liam Neeson) szövetségi légi marsallként ingázik a New York és London közti non-stop járaton. Egy átlagos útnak indult ez a napja is, amikor a telefonjára egy fenyegető sms-t kap: 20 percenként megölnek egy utast a fedélzeten, ha nem utalnak át 150 millió dollárt egy megadott bankszámlára. Egyedül Marks az, aki aggódik az utasok életéért, a pilóta és a teljes legénység meg van róla győződve, hogy az Atlanti-óceán felett nem érheti őket baj. Az első gyilkosság után pánik tör ki a fedélzeten. A marsall próbálja kézben tartani az káosz uralta helyzetet, de egy nem várt fordulat felforgatja az eseményeket: az FBI, az Interpol, és még a Fehér Ház is azzal vádolja Marksot, hogy ő az, aki eltérítette a non-stop járatot. Senki nem hisz a marsallnak, pedig az idő egyre fogy, és már senki nincs biztonságban.


Prince Avalanche – Texas hercege
(Prince Avalanche)
színes, feliratos, amerikai játékfilm, 94 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: David Gordon Green
Főszereplők: Paul Rudd, Emile Hirsch, Lance LeGault

A 80-as évek Amerikájában járunk, de erről a kertésznadrágokon és bajuszviseleteken kívül nem sok minden árulkodik. A végtelen texasi erdőkben, egy pusztító erdőtűz után két fiatal férfi festi az utat teljes elszigeteltségben. Alvin megfontolt, komoly és felelősségteljes, Lance – Alvin barátnőjének öccse – pedig éretlen, hebehurgya és megbízhatatlan. Különbözőbbek tehát nem is lehetnének, és az összezártság – nappal együtt dolgoznak az országúton, éjjel egymás mellett alszanak a közös sátorban – sok megpróbáltatással jár. Az együtt töltött hosszú hetek és a közös élmények elindítják őket egy úton egymás és önmaguk megismeréséhez, melynek során a konfliktusok, a humor és a tapasztalat segítségével mindketten más emberré válnak, és egy nem várt, valószínűtlen és mély kötődés is kialakul közöttük.

Válasz