0

Film premierek – 2013.03.21.

Gyorsan telnek a napok és a hetek az évben és itt az újabb csütörtök, ami azt jelenti új premierek a mozikban. Számszerint öt film újdonságot láthatunk mától, a Croodék a premier előtti vetítéseken is jól szerepelt és ha már a múlt héten a pasik buliztak, most jöjjenek a csajok.

Croodék – The Croods

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték, 99 perc, 2013 6 éven aluliaknak nem ajánlott
Rendező: Kirk De Micco
Főszereplők: Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone
Forgalmazó: InterCom

Croodék igazi modern család. Abban az ősi, elfeledett korban élnek, amikor a természet még kísérletező szakaszában van: fura lények és növények veszi körül vagy próbálják megenni őket, és ők nem hagyják magukat. Sokáig nem dugják ki az orrukat a barlangjukból, de egy szerencsétlen baleset következtében kénytelenek előjönni, és attól kezdve számukra csupa kaland, meglepetés és váratlanul felbukkanó húsevő az élet. Azután találkoznak egy fiatalemberrel, aki született kísérletező. Ráadásul megtetszik neki a család kamaszlánya – és vele együtt szeretné felfedezni ezt a folyton fejlődő, ismeretlen, de nagyon érdekes világot.

Dombokon túl – După dealuri / Beyond the Hills

színes, feliratos, román filmdráma, 150 perc, 2012 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Cristian Mungiu
Főszereplők: Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Valeriu Andriuţă
Forgalmazó: Cirkó Film

Alina és Voichiţa egy árvaházban lettek barátnők gyermekkorukban. Felnőve szeretőkké váltak, és bár korábban hűséget fogadtak egymásnak, Alina Németországban próbál új életet kezdeni. Egy idő után azonban nem bírja tovább, és visszamegy Moldáviába Voichitáért. Ő azonban időközben más elkötelezettséget talált, egy kolostorba vonult, és ott is akar maradni örökre. Vonakodva, de befogadják Alinát is pár napra a zárdába, mielőtt visszatérne Németországba. Hamar kiderül azonban, hogy elvei nem közösek az ott élőkével.

Spring Breakers – Csajok szabadon – Spring Breakers

színes, feliratos, amerikai vígjáték, 92 perc, 2012 18 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Harmony Korine
Főszereplők: Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Rachel Korine
Forgalmazó: Fórum Hungary

Négy szexi főiskolás lány (Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Rachel Korine, Ashley Benson) kitalálja, a tavaszi szünidőt Floridában tölti, és a kiruccanás finanszírozásának legtökéletesebb módja, ha kirabolnak egy gyorséttermet. Az akciót véghez is viszik, ám ez csak a kezdet. Egy vadabb buli után a törvény végül utoléri őket, börtönbe kerülnek. A másnapos csajok bikiniben kerülnek a bíró elé, ám váratlanul lerakja értük az óvadékot Alien (James Franco), a hírhedt helyi gengszter, aki szárnyai alá veszi a négy lányt, és bevezeti őket a történelem legvadabb tavaszi szüneti bulijába. A kívül durva, ám belül érzékeny Alien elnyeri a csajszik szívét, és egy új világot tár fel előttük, ám ahogy az lenni szokott, semmi sincs ingyen.

Tango libre – Szabad a tánc – Tango libre

színes, feliratos, francia-belga-luxemburgi filmdráma, 98 perc, 2012 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Frédéric Fonteyne
Főszereplők: François Damiens, Anne Paulicevich, Sergi Lopez
Forgalmazó: Mozinet

JC (François Damiens) a szabályokat messzemenően betartó, gátlásos, kicsit szerencsétlen és nagyon magányos börtönőr. Hétköznapi ember, aki eseménytelen életet él, egyetlen társa egy tizenötéves, nagyjából mozdulatlan aranyhal. Egy argentin tangó tanfolyam és az ott megismert gyönyörű nő, Alice (Anne Paulicevich) viszont egy csapásra megváltoztatja az életét. Még élénken él benne az előző esti tánc emléke, amikor másnap újra találkozik a nővel, de rendhagyó körülmények között: a börtön látogatótermében. Alice két bentlakóhoz jött: Fernand-hoz (Sergi Lopez) és Dominichez (Jan Hamenecker), akik régi barátok és bűntársak. Az egyikük Alice férje, a másikuk a szeretője.

Úton – On the Road

színes, magyarul beszélő, francia-angol-amerikai road movie, 139 perc, 2012 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Walter Salles
Főszereplők: Sam Riley, Garrett Hedlund, Kristen Stewart
Forgalmazó: PARLUX Entertainment

Közvetlenül apja halála után Sal Paradise, egy feltörekvő New York-i író találkozik Dean Moriarty-val, egy lehengerlő stílusú, elbűvölő ex-szélhámossal, akinek a rendkívül felszabadult és egyben rendkívül vonzó Marylou a felesége. Arra ítéltetve, hogy ne beszűkült életet éljenek, a két barát megszakítja minden addigi kapcsolatát és útra kel Marylou-val. Éhezve a szabadságra, a három fiatal elindul, keresvén a világot, új találkozásokat és önmagukat.

Válasz