0

Film premierek – 2013.03.14.

Nem csak a filmekben van újdonság a héten, hanem a technológiában is egy újítás került bemutatásra. A Cinema City a héten mutatta be Európa első 4DX technológiájú termét a Westendben. De lássuk mik is az újdonságok a vásznon.

Dől a moné – Gambit

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 89 perc, 2012 (12)
Rendező: Michael Hoffman
Főszereplők: Colin Firth, Alan Rickman, Cameron Diaz
Forgalmazó:Pro Video Kft.

Lord Lionel Shabandar (Alan Rickman) impresszionista gyűjteményének kurátora, Harry Deane (Colin Firth) egy ravasz tervet eszel ki: elhiteti kapzsi főnökével, hogy meg tudja szerezni a Lord által mindig is áhított Monet festményt. Habár ez a Monet a tehetséges hamisító barátjának keze munkája. Harry beszervezi a csinos texasi rodeo királynőt, PJ-t (Cameron Diaz), aki szép kis summa ellenében igyekszik meggyőzni a Lordot, hogy nagyapja a II. világháborúban egy német galériából menekítette ki a festményt, és azóta, 60 éve ott lóg a lakókocsijuk falán. Már a Texasból Londonba vezető út is félreértésekkel, és bonyodalmakkal van kikövezve: PJ-t lekapcsolják a reptéren, mert nincs útlevele, de ez még csak a kezdet. Egy német eredetiségvizsgáló is feltűnik a színen, aki az egész akciót veszélybe sodorhatja.

Halálhegy – A Dyatlov-rejtély – The Dyatlov Pass Incident

színes, feliratos, angol thriller, 100 perc, 2013 (16)
Rendező: Renny Harlin
Főszereplők: Gemma Atkinson, Richard Reid, Matt Stokoe
Forgalmazó: Budapest Film

Az igaz történeten alapuló film Oroszországba repíti nézőit, ahová öt mindenre elszánt amerikai diák indul útnak a múlt rejtélyes haláleseteit kutatni.

1959-ben kilenc tapasztalt szovjet túrázó holttestére bukkantak a Halálhegyen. Az eset érdekessége, hogy a túrázók halálának okát eddig megoldatlan rejtély övezi. Miért voltak radioaktívak a holttestek? Hogyan sebesülhettek meg úgy a túrázók, hogy semmi nem utalt külső támadásra? A megtörtént esemény feljegyzéseit és a nyomozást még abban az évben titkosították. Közel fél évszázaddal később az öt amerikai diák azzal a céllal utazik a kietlen orosz vidékre, hogy felelevenítse és megoldja a Dyatlov-rejtélyt. Azonban nem sejtik, hogy az események bizarrabbak és félelmetesebbek, mint azt valaha is képzelték.

A házban – Dans la maison

színes, feliratos, francia thriller, 105 perc, 2012 (16)
Rendező: François Ozon
Főszereplők: Fabrice Luchini, Ernst Umhauer, Kristin Scott Thomas
Forgalmazó: Vertigo Média

A tizenhat éves Claude úgy szeretné lenyűgözni tehetségével irodalomtanárát, hogy beférkőzik iskolatársa életébe és otthonába, majd életükről saját nézőpontjából ír bizarr történetet. A tanár, felismerve a fiú egyedülálló jellemét és írás iránti fogékonyságát, egyre nagyobb lelkesedéssel vesz részt maga is a cselekmény alakulásában. Tanácsaival lassan közös történetté formálják az eseményeket, amely azonban hamar kontrollálhatatlanná válnak, s a fiú gondolatai alakítani kezdik a család és tanára hétköznapjait is.

Holy Motors

színes, feliratos, francia thriller, 115 perc, 2012 (16)
Rendező: Leos Carax
Főszereplők: Denis Lavant, Edith Scob, Eva Mendes
Forgalmazó: Szuez film

Sötétedéstől hajnalig: néhány óra Oscar életéből, aki misztikus karakterként egyik életből a másikba utazik ezalatt. Egymás után válik befolyásos főnökből merénylővé, majd koldussá, szörnnyé, családfővé. Mintha mindvégig szerepeket játszana, méghozzá tökéletesen átlényegülten – de hol vannak a kamerák, a közönség? Oscar egyedüli társa Céline, a karcsú, szőke hölgy a hatalmas limuzin kormánya mögött, amely Párizs utcáin keresztül-kasul fuvarozza Oscart álló éjjel. Mintha egy következetes bérgyilkos lenne, aki áldozatról áldozatra jár. Gyönyörű bestiák, szellemek üldözője, titokzatos erők által hajtva. De hol lehet az igazi családja, élete, önmaga?

Képszakadás – 21 and Over

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 93 perc, 2013 (16)
Rendező: Jon Lucas
Főszereplők: Justin Chon, Miles Teller, Skylar Astin
Forgalmazó: Big Bang Média

A “Másnaposok” íróinak új vígjátéka egy nagy döntés előtt álló 21 éves srácról. A főiskolás Jeff Chang mindig azt tette, ami a kötelessége volt, amit elvártak tőle. Ám amikor megjelenik a két legjobb barátja, hogy elvigyék megünnepelni a 21. születésnapját, Jeff úgy dönt, hogy ezen az éjszakán megtesz mindent, amit eddig nem tehetett, még akkor is, ha másnap reggel felvételije lesz az orvosi egyetemre. Egy fergeteges vígjáték három barátról, egy éjszakáról, hibákról, megaláztatásról, na és egy elég rosszul sikerült beavatási szertartásról.

Megtalált emlékek – Historias que so existem quando lembradas

színes, feliratos, argentin-brazil-francia filmdráma, 98 perc, 2011 (16)
Rendező: Júlia Murat
Főszereplők: Sonia Guedes, Lisa Fávero, Luiz Serra
Forgalmazó:Cirko Film

Madalena egy nap, mint minden reggel, kenyeret készít Antonio öreg boltjának. Mint minden nap, aznap is átkel a vonatsíneken, amelyen már évek óta nem járnak vonatok, megtisztítja a temető zárt kapuját, meghallgatja a pap prédikációját, majd együtt ebédel a falu többi öregével.

A halott férje emlékébe kapaszkodó, szuvenírjei között élő Madalenat csak Rita érkezése rázza fel. A fiatal fotós Jotuomba szellemfalujában érkezik, ahol úgy tűnik az idő megállt.

No

színes, feliratos, chilei-francia-amerikai filmdráma, 118 perc, 2012 (12)
Rendező: Pablo Larraín
Főszereplők: Gael García Bernal, Alfredo Castro, Néstor Cantillana
Forgalmazó: Cinefil Co és a magyarhangya

Az országot egy 15 éve berendezkedett diktátor tartja a markában. Emberei ott vannak mindenhol, ahol döntés születik, a kormányzó rezsim uralja a hatalmi ágak intézményeit és az összes médiát. Új alkotmányt fogadtak el, amellyel bebetonozták saját hatalmukat. Politizálni veszélyes, az ellenzéket üldözik, figyelik, lehallgatják. Az országból menekülnek a fiatalok. Nemzetközi nyomásra népszavazást írnak ki, és az országos választási bizottság naponta 15 percet engedélyez az ellenzék számára, hogy a közmédiában kampányoljon. Mi legyen az ellenzék stratégiája? Hogyan lehet a szűk kereteket a leghatékonyabban kihasználni, miként mozgósítani a politikába belefásult elnyomott néptömegeket? A kampány kreatív igazgatójának a fiatal Renét (Gael Garcia Bernal) kérik fel, akinek az ezerhangú ellenzék szerteágazó üzenet kavalkádjából egy hatásos, mozgósító erejű, egyszerű, ám győztes üzenetet kell faragnia.

Válasz