0

Film premierek – 2013.03.07.

Heti 5 premier filmmel kedveskednek a filmforgalmazók a mozilátogatóknak, a felhozatal változatós: thriller, vígjáték, skeccs, fantasztikum és dráma. De színészekből is Susan Sarandon, Mila Kunis, Rachel Weisz, Christopher Walken, Al Pacino, Gyabronka Józesf és Dwayne „The Rock” Johnson.


Csapda – Snitch

színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 112 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Ric Roman Waugh
Főszereplők: Dwayne “The Rock” Johnson, Nadine Velazquez, Susan Sarandon
Forgalmazó: Big Bang Media

Az üzletember John Matthewst letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára minimum tíz éves, kötelezően letöltendő börtönbüntetést róttak ki. A kamaszsrácot egy olyan csomaggal a kezében kapták el, amit egy barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész, Joanne Keeghan ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant, hogy inkább hadd épüljön be ő egy drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog a könyörtelen Malik bandájába, de miközben megpróbálja megmenteni kamaszfiát, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem egyik nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

Nekem Budapest

színes, magyar szkeccsfilm, 95 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Szimler Bálint
Főszereplők: Gyabronka József, Hajduk Károly, Kerekes Vica
Forgalmazó: Cirko Film

A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős rendező osztálya, a tanulmányok befejezése és a diplomafilmek elkészítése közötti egy évben közös munkába kezdett: mikro budget szkeccsfilmet készítenek Budapestről. A különböző műfajú, rövid történetek a város életét, a budapesti embereket mutatják be egyéni nézőpontból. Miután a korábbi vizsgafilmek sikeresen szerepeltek nemzetközi fesztiválokon (Cannes, Berlinale), és hazai díjakat nyertek el (Filmszemle, Kritikusok Díja), az osztály tagjai most közös mozifilmet készítenek a közönségnek.

Óz, a hatalmas – Oz The Great and Powerful

színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus kalandfilm, 127 perc, 2013 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Sam Raimi
Főszereplők: James Franco, Michelle Williams, Rachel Weisz
Forgalmazó: Fórum Hungary

Amikor Oscar Diggs (James Franco), az igencsak gyanús, piti kis cirkuszi bűvész sietve távozik a porlepte, unalmas Kansas-ből az izgalmas Óz birodalmába, úgy tűnik, megütötte a főnyereményt: hírnév és gazdagság vár reá. Egészen addig gondolja így, amíg nem találkozik a három boszorkánnyal, Theodora-val (Mila Kunis), Evanora-val (Rachel Weisz) és Glinda-val (Michelle Williams), hiszen ők hárman nem egészen biztosak abban, hogy ő lenne a várva várt nagy varázsló.

Post Tenebras Lux – Felhők felett

színes, feliratos, mexikói-francia-holland-német filmdráma, 120 perc, 2012 18 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Carlos Reygadas
Főszereplők: Adolfo Jimenez Castro, Nathalia Acevedo, Willebaldo Torres
Forgalmazó: Cirkó

Juan és városi körülményekhez szokott családja vidékre költözik Mexikóban, ahol részei lesznek egy olyan világnak, amelynek lakói egész másképpen látják az életet. A két szemlélet együtt él, anélkül, hogy tudnánk, valójában egymás kiegészítői, vagy egymás eltűnéséért küzdenek. A film szereplőinek életében az ember és a természet olyan közelségben és egymásra-hatásban, szétválaszthatatlanul él egymás mellett, ahol az élet és halál alapvető kérdései visszavezetik a nézőt az ősi rítusokhoz és értékekhez.

Született gengszterek – Stand Up Guys

színes, feliratos, amerikai vígjáték, 95 perc, 2012 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Fisher Stevens
Főszereplők: Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin
Forgalmazó: ADS Service

Val (Al Pacino) 28 kőkemény évet töltött börtönben, mert nem adta fel bűntársait. Legjobb barátja, Doc (Christopher Walken) várja szabadulásakor; s első útjuk a régen látott harmadik cimborához (Alan Arkin) vezet. Barátságuk épp oly erősnek tűnik, mint a börtönévek előtt, Val teljes erővel veti magát az addig nélkülözött élvezetekbe. Mégis, érzi, hogy valami nincs rendben, s hogy egyik társa vele kapcsolatos megbízást kaphatott. Hiába tölti gyönyörű nőkkel az idejét, hiába fog ismét fegyvert a kezében, s utazik luxusautókban, elkerülhetetlenül szembe kell néznie múltjának egyik főszereplőjével, a volt maffiafőnökkel.

Válasz