0

Film premierek – 2013.02.28.

Jason Statham és Matt Damon is visszatér a filmvászonra a héten, itt lesz Az a bizonyos első év, A város alatt és Violetta is. De hogy mikről is van szó? A heti filmpremierekről.

Az a bizonyos első év  – I Give It a Year

színes, magyarul beszélő, angol romantikus vígjáték, 97 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Dan Mazer
Főszereplők: Rose Byrne, Rafe Spall, Anna Faris
Forgalmazó: Budapest Film

Az ambiciózus Nat (Rose Byrne) és az írói álmokat dédelgető Josh (Rafe Spall) két teljesen különböző személyiség, kapcsolatukat mégis idilli boldogság övezi. A mesébe illő esküvőt azonban nem mindenki fogadja az alkalomhoz illően. Mind a család, mind pedig a barátok kétkedéssel viszonyulnak a frigyhez, és nem jósolnak hosszú jövőt a két szerelmesnek. A házasság első éve számtalan kihívást tartogat Nat és Josh számára, és az összeszokás időszakát egy roppant kínos kérdés bonyolítja. Vajon tényleg az életre szóló Igazit választották? Miközben Nat és Josh a választ keresik, olyan szerelmi alternatívák bukkannak fel életükben, mint az ex-barátnő Chloe (Anna Faris) és az új munkatárs Guy (Simon Baker).Az évforduló közeledtével egyikőjük sem akarja feladni a házasságot, de közben egyre csak felteszik maguknak a kérdést: ez tényleg ennyire bonyolult lenne?

Ígéret földje – Promised Land

színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 106 perc, 2012 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Gus Van Sant
Főszereplők: Matt Damon, Frances McDormand, John Krasinski
Forgalmazó: Big Bang Media

Steve kollégájával, Sue Thomasonnal kerül McKinley kisvárosába, amit az elmúlt évek során letaglózott a gazdasági válság. A páros számára nagyon úgy fest, hogy az itt élők elfogadják majd üzleti ajánlatukat – a talajfúrás jogait szeretnék megvásárolni a helyi birtokokon -, mert nagy szükségük van a felkínált pénzre. A munka elsőre pofonegyszerűnek tűnik, de az elismert helyi tanár, Frank Yates (Hal Holbrook) felveti, hogy a közösség együtt döntsön az ajánlat elfogadásáról, ráadásul Steve az ittléte során megismerkedik Alice-szel (Rosemarie DeWitt). Amikor pedig Dustin Noble (John Krasinski), a dörzsölt környezetvédelmi aktivista is felbukkan, még nagyobb lesz a tét, Steve és Sue tehát nem tudja egykönnyen maga mögött hagyni McKinley városkáját.

Parker

színes, feliratos, amerikai krimi, 118 perc, 2012 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Taylor Hackford
Főszereplők: Jason Statham, Jennifer Lopez, Michael Chiklis
Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution

Parker (Jason Statham) profi tolvaj, megvannak a maga szabályai: sosem lop olyantól, akinek nincs pénze, és sosem bánt olyant, aki nem szolgált rá. De utolsó akciója során társai átvágják, a zsákmányt lenyúlják, őt pedig – azt hiszik – a túlvilágra küldik. Parker feltett szándéka, hogy revánsot vegyen. A gazdagok és híresek kedvelt gyülekezőhelyén, Palm Beachben bukkan a bandára, azonban tervéhez bennfentes társra van szüksége. A pénzhiányban szenvedő, ám annál ellenállhatatlanabb, ravaszabb és ambiciózusabb Leslie-t (Jennifer Lopez) szemeli ki partnerének, akivel együtt eszelik ki a nagy dobást: megkaparintani a szajrét, mindenkit elintézni, és mosolyogva távozni.

A város alatt – In Darkness

színes, feliratos, lengyel-német-francia-kanadai háborús filmdráma, 135 perc, 2011 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Agnieszka Holland
Főszereplők: Robert Wieckiewicz, Benno Fürmann, Agnieszka Grochowska
Forgalmazó: Vertigo Media

Leopold Socha a második világháborúban szennyvízmunkásként dolgozik Lvovban, így tökéletesen ismeri a város alatt meghúzódó csatornahálózatot. A német megszállás alatt álló Lengyelországban a föld alatt rejtegeti a biztos halál elől az embereket, fiatalokat, időseket, gyerekeket egyaránt. Socha-t kezdetben csak a haszonszerzés érdekli, a háborús borzalmakat látva később viszont már csak az emberi életek megmentése motiválja. A földalatti csatornarendszer nyomorúságos körülményeit mind nehezebben viselik a rettegő emberek, ugyanakkor tudják, hogy a felszínen a biztos halál vár rájuk. Az éhezés és félelem miatt egyre jobban fokozódik a feszültség a kiszolgáltatott közösségben.

Violeta – Köszönet az életnek – Violeta se fue a los cielos

színes, feliratos, chilei-argentin-brazil életrajzi dráma, 110 perc, 2011 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Andrés Wood
Főszereplők: Francisca Gavilán, Thomas Durand, Christian Quevedo
Forgalmazó: Cirko Film

A chilei Santiagóban, egy sátorban sorra Violeta Parra elé járulnak életének meghatározó alakjai. Mintha élne még, vagy talán halott lenne mégis? Szép lassan fény derül titkaira, félelmeire, csalódásaira és örömeire, miközben sokszínű munkássága mellett emlékei, szerelmei és vágyai is kirajzolódnak előttünk. Életének mozzanatai egy szenvedélyes utazás láncszemeiként kapcsolódnak össze, melynek során feltűnnek mindazok, akik valaha álmodozásra, nevetésre vagy sírásra ösztönözték. Violeta Parra egy legendás chilei dalénekes, szerző és előadó, független, szenvedélyes, magával ragadó személyiség. Majdnem fél évszázada már, hogy meghalt, de munkássága és élettörténete még mindig érdekes lehet azok számára, akik elkötelezettek a dél-amerikai kontinens történelme iránt, vagy esetleg a spanyol nyelvű kultúrával ismerkednek.

Válasz