0

Film premierek – 2012.09.06.

Matt Daemon, mint Bourne nagy hagyatékot hagyott hátra Jeremy Rennere, folytatódik a Step Up, Szeretik Havannat, van aki más életét éli és betekintést nyerünk a Black Power 1967 és 1975 közötti életébe.

A Bourne hagyaték – The Bourne Legacy

színes, feliratos, amerikai akcióthriller, 135 perc, 2012 (16)
Rendező: Tony Gilroy
Főszereplők: Jeremy Renner, Rachel Weisz, Edward Norton

A Bourne filmek szövevényes történeteinek kiagyalója, Tony Gilroy egyúttal a rendező szerepét is betölti a páratlanul népszerű, világszerte csaknem egy milliárd dollár bevételt hozó kémsorozat legújabb fejezeténél. Az író-rendező a Robert Ludlum kreálta Bourne univerzumot egy eredeti történettel bővíti: egy új hőst mutat be a nézőknek, akinek élet-halál harcát az első három film eseményei indítják be.

Feketék jogai – The Black Power Mixtape 1967-1975

színes, fekete-fehér, feliratos, svéd dokumentumfilm, 100 perc, 2011 (16)
Rendező: Göran Olsson

A Feketék jogai, egy mélyreható dokumentumfilm, mely a Black Power (“Fekete Erő”) mozgalom, kialakulását és történetét vizsgálja az afroamerikai közösségekben – 1967 és 1975 között. A film alapja, egy 16mm-es hordozóra rögzített anyag, mely hosszú ideig használatlanul állt a svéd televízió archívumában. Olyan kiváló személyiségek történetén keresztül ismerhetjük meg a mozgalmat, mint Martin Luther King, Malcolm X, Stokely Carmichael, vagy Angela Davis.

Havanna, szeretlek! – 7 días en La Habana

színes, feliratos, francia-spanyol filmdráma, 129 perc, 2012 (16)
Rendező: Laurent Cantet
Főszereplők: Josh Hutcherson, Melissa Rivera, Emir Kusturica

Ennek a különleges filmnek az alkotói azzal a szándékkal dolgoztak együtt, hogy több történeten keresztül megörökítsék Havanna hangulatát 2011-ben. A Havanna, szeretlek! egy eklektikus, élettelei alkotás a világ egyik legizgalmasabb városáról.

Step Up 4. – Forradalom – Step Up Revolution

színes, magyarul beszélő, amerikai zenés film, 99 perc, 2012 (12)
Rendező: Scott Speer
Főszereplők: Kathryn McCormick, Ryan Guzman, Alyson Stoner

Emily (Kathryn McCormick) profi táncosi karrierről álmodik, ezért Miamiba költözik. Itt hamarosan beleszeret egy Sean nevű fiúba (Ryan Guzman), aki a Banda nevű tánccsoportot vezeti, amely profin kidolgozott, látványos flash mobokkal hívja fel magára a figyelmet. Amikor egy dúsgazdag üzletember épp a Banda területén tervez szállodákat építeni, és emiatt emberek ezrei veszítenék el az otthonukat, Emily kötelességének érzi, hogy csatlakozzon Seanhoz és a Bandához. Együtt dolgoznak azért, hogy a táncot puszta előadó-művészetből a tiltakozás művészetévé változtassák, és a nagy ügyért még az álmaikat is készek feláldozni.

Valaki más élete – La vie d’une autre

színes, magyarul beszélő, francia romantikus film, 97 perc, 2012 (12)
Rendező: Sylvie Testud

Főszereplők: Juliette Binoche, Mathieu Kassovitz, Aure Atika

Marie 40 éves. Egy reggel arra ébred, hogy ismét huszonötnek érzi magát, mert több mint egy évtized kiesett az életéből. Felébred, és egy olyan kapcsolat kezdetén hiszi magát, amely valójában éppen az utolsókat rúgja. És arra is ráébred, hogy mindösszesne négy napja maradt, hogy visszahódítsa élete szerelmét, a férjét.

Válasz