0

Film permeierek – 2012.08.23.

Két hét szabadság után újra itt (az elmaradás pótolva lesz), a hét a kedélyeket egy kis polgár, egy miniszter, egy tündér és egy plüss medve rázz fel.

Államérdekből – L’exercice de l’État

színes, magyarul beszélő, francia filmdráma, 115 perc, 2011 (16)
Rendező: Pierre Schöller

Főszereplők: Olivier Gourmet, Michel Blanc, Zabou Breitman

A közlekedési minisztert az éjszaka kellős közepén a személyi titkára ébreszti. Egy busz a vízmosásba zuhant. Oda kell utaznia, nincs más választás. Ekképp kezdődik az “állam mberének” odüsszeiája, mely egy rettentő bonyolult és ellenséges világba vezet. Őrült tempó, gyilkos hatalmi harc, káosz, gazdasági válság. Az események eszelős sorában az egyik vészhelyzetből a másikba esünk. Milyen önfeláldozást készek az emberek elfogadni? Meddig fognak tartani a megpróbáltatások egy olyan rendszerben, egy olyan államban, mely felfalja őt szolgáló gyermekeit?

 

 

Csingiling – A szárnyak titka – Tinker Bell: Secret of the Wings

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 92 perc, 2012 (nincs kh.)
Rendező: Ryan Rowe
Főszereplők: Mae Whitman, Lucy Hale, Jesse McCartney

Csingiling újra a mozikban! A Pán Péter-univerzum apró tündérének negyedik egész estés animációs kalandja kerül a hazai mozik vásznaira idén. Kedvenc tündérünk ezúttal a tiltott világban kalandozik. Megismerkedik Periwinkle-lel, és mindkettejük tündérbarátaival együtt felkerekednek, hogy bevessék magukat a téli erdő öreg fái közé. A kíváncsiság és a kalandvágy vezérli hőseinket, Csingiling pedig csodálatos felfedezést tesz: olyan mágikus titokra bukkan, ami örökre megváltoztatja a tündérek világát.

 

 

Szerelem a hatodikon – Les femmes du 6eme étage

színes, feliratos, francia vígjáték, 104 perc, 2010 (12)
Rendező: Philippe Le Guay
Főszereplők: Fabrice Luchini, Sandrine Kiberlain, Natalia Verbeke

Jean-Louis Joubert, a középkorú bróker (Fabrice Luchini) és felesége, Suzanne (Sandrine Kiberlain) az unalmas nagypolgári mindennapokat élik a ’60-as évek Párizsában. Az egyhangúságból Jean-Louist az új bejárónő, Maria (Natalia Verbeke) érkezése rázza fel: a férfi egy csapásra beleszeret a fiatal spanyol nőbe és mindent elkövet, hogy a közelében legyen. Még a hatodik emeletre is felmerészkedik, ahol Maria és a többi cseléd lakik.

 

v

 

Ted

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 107 perc, 2012 (16)
Rendező: Seth MacFarlane
Főszereplők: Mark Wahlberg, Seth MacFarlane, Mila Kunis

A Family Guy megalkotója, Seth MacFairlane sajátos, eredeti humorát most első mozifilmjében csillogtatja meg, íróként és rendezőként egyaránt. Az élő szereplőket és a számítógépes animációt ötvöző vígjáték John Bennettről szól, aki felnőtt férfiként kénytelen szeretett játékmackójával foglalkozni, aki egy gyermekkori kívánság eredményeként életre kelt, és azóta is ott él mellette.

Válasz