0

Film premierek – 2012.08.02.

Ezekben a forró napokban mindenkinek jól esik egy kis felfrissülés. Az e heti három filmből kettő garantált szórakozást nyújt a család minden tagjának, a harmadik pedig a művész filmek kedvelőinek.

Apa ég! – That’s My Boy

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 114 perc, 2012 (16)
Rendező: John Morris
Főszereplők: Adam Sandler, Eva Amurri Martino, Andy Samberg

Apa csak egy van. Néha még az is sok. Donny Berger (Adam Sandler) sokáig nem is tekintette magát igazi apának. Kamaszkorában viharos kalandba keveredik szexi tanárnőjével (Eva Amurri Murtino) – melyik kamaszfiú ne álmodozna erről -, és miután kapcsolatuk lelepleződik, Ms. McGarricle-t börtönbe zárják. Szerelemgyerekük, Todd (Andy Samberg) felnevelése pedig a fiatal Donnyra marad. 30 évvel később, Donny hírét veszi, hogy fia – aki közben sikeres üzletember lett -, házasodni készül, és egy jómódú család lányát (Leighton Meester) fogja elvenni. Donny bajban van, több tízezer dolláros tartozást halmozott fel, és végül arra az elhatározásra jut, hogy felkeresi évek óta nem látott fiát. Az esküvő előtti hétvégén beköltözik a fiatalokhoz, és nekilát bepótolni az elmulasztott éveket, teljesen felforgatva ezzel a hétvégi ünnepséget, és Todd addigi életét.

Merida, a bátor – Brave

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs kalandfilm, 100 perc, 2012 (6)
Rendező: Mark Andrews
Főszereplők: Kelly Macdonald, Emma Thompson, Kevin McKidd

Ősidők óta hősi csaták történetei és misztikus legendák járják be a titokzatos és zordon Skót- felföldet, mely történetek generációról generációra szállnak. A bátor skót hercegkisasszony, Merida szembeszáll tradícióval, végzettel és egy ismeretlen fenevaddal, hogy bátorságával példát mutasson népének és elfoglalja méltó helyét a legnagyobb hősök között.

Nyitott ajtók, ablakok – Abrir puertas y ventanas

színes, feliratos, argentin-svájci-holland vígjáték, 99 perc, 2011 (16)
Rendező: Milagros Mumenthaler
Főszereplők: María Canale, Martina Juncadella, Ailín Salas

Marina, Sofia és Violeta a nyár végét Buenos Aires-ben töltik, abban a házban, amit a nagyanyjuk hagyott rájuk. Mindhármójuknak a saját módján kell feldolgozni a nagymama halálát, aki felnevelte őket. Marina a tanulmányaira koncentrál és vezeti a háztartást. Sofia inkább a külsejével foglalkozik és bulizni jár. Voileta csak cél nélkül kóborol a hatalmas ház szobáiban. Civakodás, nevetés, irigység és a szeretet hullámai jellemzik ezt a periódust egészen addig, amíg Violeta egy napon szó nélkül elmegy.

Válasz