0

Film premierek – 2012.06.14.

Heti mozi utazásunkat A Kilimandzsáró haván kezdjük, ami után egy Malom és Kereszt fogad minket, útban Madagaszkár 3 felé, ahol előkerül a Piranha 3DD. Ezt kínálják a premierben mától a mozik.

A Kilimandzsáró hava – Les neiges du Kilimandjaro
színes, feliratos, francia filmdráma, 90 perc, 2011
Rendező: Robert Guédiguian
Főszereplők: Jean-Pierre Darroussin, Ariane Ascaride, Gérard Meylan

Michel közvetlenül a nyugdíjazás előtt veszíti el a munkáját. Ennek ellenére boldog és elégedett életet él a feleségével, akivel 30 év házasság után is szerelmesek egymásba és örülnek gyerekeiknek, unokáiknak. Egyszerű életet élnek szerető barátaik körében. Ezt az idillt töri össze két fegyveres rabló, akik betörnek hozzájuk, miközben a barátaikkal kártyáznak és elveszik az egy életen át spórolt pénzüket. Ők és a barátaik is sokkos állapotba kerülnek és mindegyikőjük más megoldást talál ki a problémájára.

Madagaszkár 3. – Madagascar 3: Europe’s Most Wanted
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 85 perc, 2012
Rendező: Eric Darnell
Főszereplők: Ben Stiller, David Schwimmer, Chris Rock

Alex, az oroszlán, Marty, a zebra, Gloria, a víziló, és Melman, a zsiráf még mindig azon küszködnek, hogy hazajussanak szeretett városukba, New Yorkba, és persze Julien király és a pingvinek is csatlakoznak a komikus kalandhoz. Útjuk során átszelik Európát, ahol megtalálják a tökéletes álcát: egy vándorcirkuszt, amit átalakítanak – Madagaszkár stílusban.

Malom és Kereszt – The Mill and the Cross
színes, feliratos, svéd-lengyel filmdráma, 92 perc, 2011
Rendező: Lech Majewski
Főszereplők: Rutger Hauer, Charlotte Rampling, Michael York

A film egy sajátos vizuális ötlet alapján készült, ami valójában nem más, mint idősebb Pieter Bruegel – Az út a Kálváriára című, több mint 500 alakot megjelenítő tartalmi elemzése. A filmben néhány figura lett kiragadva a festményről, amely révén alaposan ki lesz vesézve a kép teljes jelentése. Lech Majewski, a film író-rendezője egy fantasztikus utazásra invitál bennünket, ahol a festmény figurái megelevenednek, és a lenyűgöző látványvilág magába szippantja a nézőt.

 

 

Piranha 3DD
színes, feliratos, amerikai horror, 83 perc, 2012
Rendező: John Gulager
Főszereplők: Danielle Panabaker, Chris Zylka, Matt Bush

Van valami a vízben, megint. És ezúttal senki nincs biztonságban, főleg a The Big Wet Water Park látogatói, ugyanis a húsevő halak a legnagyobb nyári attrakció közepette borotvaéles fogakkal támadnak.

Válasz