0

Film premierek – 2012.06.07.

Csütörtöktől izgulhatunk, hogy miért is lett Ridley Scott-nál a halál nyolcadik utas, mi is történik egy cirkuszban, ha a szomorú bohóc egy férjes asszonyra vet szemet és egy elrabolt fiú történetét is megnézhetjük a mozikban. Íme a heti premierek.

Egy őrült szerelem balladája – Balada triste de trompeta
színes, feliratos, spanyol-francia horror, 107 perc, 2010 (16)
Rendező: Álex de la Iglesia

Főszereplők: Carlos Areces, Carolina Bang, Antonio de la Torre

Javier, a Szomorú Bohóc új cirkuszhoz szegődik. A furcsa társulat tagjaival hamar barátságot köt – még a brutális Boldog Bohóccal, Sergióval is, pedig az naponta alázza porig, hogy a többieket szórakoztassa. Javier mindennapjai Natalia, a kivételes tehetségű akrobata bámulásával telnek, pedig a csodált hölgy Sergio gyakran bántalmazott felesége. Javier egyre mélyebb szerelmet érez a rettenetes sorsú Natalia iránt, megpróbálja megmenteni kegyetlen és erőszakos férjétől. Sergio féltékenysége ördögi méreteket ölt: elkerülhetetlenné válik a két férfi összecsapása. Küzdelmük hihetetlen és sokkoló végkifejlete formabontó és felejthetetlen.

Michael
színes, feliratos, osztrák filmdráma, 96 perc, 2011 (18)
Rendező: Markus Schleinzer
Főszereplők: Michael Fuith, David Rauchenberger, Gisella Salcher

A Michael egy 10 éves kisfiú és egy 35 éves férfi kapcsolatának utolsó öt hónapját dolgozza fel. A férfi házának pincéjében tartja fogva a kisfiút és használja ki őt. A nyomasztó kamaradráma szenvtelenül és őszintén ábrázolja egy pszichésen zavart ember motivációit, s kapcsolatát áldozatával.

Prometheus
színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 126 perc, 2012 (16)
Rendező: Ridley Scott
Főszereplők: Michael Fassbender, Noomi Rapace, Charlize Theron

Egy tudósokból álló expedíció az ember földi életének eredetére utaló nyomokat talál. Ezeket követve indulnak kutatóútjukra, mely az univerzum legtávolabbi, legveszélyesebb vidékére vezet. Olyan tájra jutnak, és olyan ellenségekkel kell szembenézniük, amilyenről ember eddig nem is álmodott. Még a rémálmaikban sem.

Egy szörnyű csata vár rájuk: ha alul maradnak, akkor az egész emberiség velük pusztul. Az Alien filmek előzménye.

Válasz