0

Film premierek – 2011.11.03

Heti vegyes felvágottunkban drámák, vígjáték és animációs film szerepel, A segítség, az Apró, kis hazugságok, a Made in Hollyood és a Tin-Tin kalandjai.


Apró, kis hazugságok – Les petits mouchoirs
színes, feliratos, francia vígjáték, 154 perc, 2010 16 korhatár
Rendező: Guillaume Canet
Főszereplők: Marion Cotillard, François Cluzet, Benoît Magimel

Ludo Párizsban fekszik az intenzíven, mert balesetet szenvedett. Barátai ennek ellenére úgy döntenek, hogy nem hagyják ki az évi, rendes, közös nyaralásukat és elindulnak a tengerpartra. Szórakozásuk azonban nem felhőtlen, kisebb-nagyobb viták kerekednek, részben a múlt sérelmei és titkai, részben lelkiismeret furdalásuk miatt.

 

 


Made in Hollywood – Somewhere
színes, feliratos, amerikai filmdráma, 97 perc, 2010 16 korhatár
Rendező: Sofia Coppola
Főszereplők: Stephen Dorff, Elle Fanning, Michelle Monaghan

A hollywoodi színész, Johnny, luxushotelben tengeti ösztönöktől vezérelt életét. Partiról partira és fotózásokra jár, de igazából már a naponta váltogatott, modelltestű szeretőit is unja. Mesterségesen kreált életének köszönhetően már minden kivesztett belőle, aki valaha volt. Lányát azonban anyja egy váratlan fordulattal eldobja magától, távozik a városból, így Cleo-t ideiglenesen Johnny kénytelen nevelni. De vajon képes beilleszteni egy 11 éves, sugárzó kislány nevelését kicsapongó életébe? A kislánynak köszönhetően egyre szorosabb kapcsolatot teremt a való világgal, kezdi visszanyerni régi önmagát. Cleo új reményt hoz az életébe, amely szép, prózai végkifejlethez vezet, Coppola minden tehetségétől átitatva.

 

 

A segítség – The Help
színes, feliratos, amerikai-indiai-emirátusokbeli filmdráma, 146 perc, 2011 12 korhatár
Rendező: Tate Taylor
Főszereplők: Emma Stone, Viola Davis, Bryce Dallas Howard

Skeeter (Emma Stone) a főiskola befejezése után újságíróként próbál pénzt keresni, de elhatározza, könyvet ír az előkelő déli családoknál szolgáló cselédekről, méghozzá a szolgálók nézőpontjából. Hosszas rábeszélés után Aibileen (Viola Davis), Skeeter legjobb barátjának házvezetőnője, a hallgatást megtörve elsőként mesél a kívülállók számára zárt fekete közösség félelmeiről. Annak ellenére, hogy Skeeter életre szóló barátságait kockáztatja, Aibileennel közösen folytatják a kutatást, és hamarosan több nővel találkoznak, akik szeretnék elmesélni történetüket, és kiderül, sokkal több mondanivalójuk van, mint amire számítottak.

 

 

Tintin kalandjai – The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn
színes, magyarul beszélő, amerikai-új-zélandi-belga animációs film, 96 perc, 2011 12 korhatár
Rendező: Steven Spielberg
Főszereplők: Jamie Bell, Andy Serkis, Simon Pegg

Tintin, az ifjú riporter, jellegzetes frizurájával, foxterrierje és néhány hű barátja társaságában (élükön a mogorva Haddock kapitánnyal) mindig új kalandba veti bele magát. A világjáró kalandor ismét szimatot fog: ezútal Haddock kapitány egyik őse, Sir Francis Haddock elsüllyedt hajójával kapcsolatban fedez fel valamit, amit sokan régóta keresnek. És most nemcsak a hír értékes: az Unikornis nevű kalózhajó szállítmánya ugyanis csupa arany és drágakő volt. Izgalmas, tengeren és sivagaton át, vizen és levegőben vezető útja során nemcsak Haddock, hanem egy börtönből szökött rab és a két detektív, Thomspon és Thompson (az egyiknek felfelé pödört a bajsza, a másiknak lefelé konyul) is az expedíció segítségére van. A Tintin-képregények 70 nyelven több mint 200 millió példányban keltek el eddig, és évente 2 millió új kötet talál gazdára. A legendás Hergé műve először 1920-ban, egy brüsszeli újságban látott napvilágot, és a folytatások ötven éven át tartották izgalomban az egyre népesebb rajongótábort. A Tintin-történetek végül 23 albumba gyűjtve váltak igazán népszerűvé: Hergé 1983-as halála előtt még azt mondta, ha valaki megfilmesíti művét, örülne, ha az Steven Spielberg lenne.

Válasz