0

Film premierek – 2011.09.29

Sarah Jessica Parker a Szex és New York második része óta nem szerepelt mozifilmben, most azonban megtört a jég és újra vásznon a művésznő anyai szerepben. Emellett még három drámaibb film premierje lesz csütörtöktől a mozikban.


Csak tudnám, hogy csinálja – I Don’t Know How She Does It
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 95 perc, 2011 (12)
Rendező: Douglas McGrath
Főszereplők: Sarah Jessica Parker, Greg Kinnear, Pierce Brosnan

Kate Reddy egy bostoni finanszírozási vállalat menedzsere, és megszállottja a munkájának. Este ér csak haza elbűvölő, nemrég munkanélkülivé vált férje, Richard és két gyermekük mellé. Ez egy non-stop dolog, ahol nincs megállás, bár édesanyja és legjobb barátja többször is figyelmezteti, hogy nem lesz jó vége. Amikor Kate egy új ügyfele miatt folyamatosan utazni kényszerül, Richard pedig szintén dolgozni kezd, egyre kevesebbet találkoznak, ráadásul Kate egy jóképű új munkatársat kap, Jack Abelhammer személyében, aki komoly érdeklődést tanúsít iránta.

 

 


Felperzselt föld – Incendies
színes, feliratos, kanadai filmdráma, 130 perc, 2010 (16)
Rendező: Denis Villeneuve
Főszereplők: Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Lubna Azabal

Mikor Lebel közjegyző (Rémy Girard) ismerteti a Kanadában élő Jeanne-nal (Melissa Désormeaux-Poulin) és Simonnal (Maxim Gaudette) anyjuk, Nawal Marvan (Lubna Azabal) végrendeletét, az ikrek megdöbbennek: egy-egy borítékot kell kézbesíteniük sosem látott családtagjaiknak Libanonba. Az egyiket rég halottnak hitt apjuknak, a másikat a testvérüknek, akinek létezéséről eddig nem is tudtak. Először csak Jeanne veszi komolyan a végrendeletet és indul anyja titkainak felkutatására Libanonba, de amikor megrázó és megdöbbentő részleteket tud meg édesanyja életéről segítségül hívja testvérét. Gyökereik feltárása közben rádöbbenek, hogy az a nő, aki világra hozta őket, milyen rendkívüli bátorsággal rendelkezett és milyen tragikus sors jutott neki osztályrészül a háborús összecsapások sújtotta Libanonban. Jeanne és Simon találkozása anyjuk múltjával, az önmagukkal való szembenézésre és megbékélésre kényszeríti a testvérpárt.

 

 


Hétköznapi pár – Perfect Sense
színes, feliratos, német-angol-svéd-dán romantikus dráma, 92 perc, 2011 (16)
Rendező: David Mackenzie
Főszereplők: Eva Green, Ewan McGregor, Ewen Bremner

Susan (Eva Green) fontos kérdéseket kutató tudós. Karrierjéért cserébe minden mást feladott az életben, többek közt a szerelmet is. Egy nap mégis enged az ösztöneinek, amikor találkozik Michaellel, a tehetséges séffel (Ewan McGregor). Míg Susan és Michael a szerelem új, eddig nem tapasztalt mélységeit fedezik fel, a többi ember furcsán kezd viselkedni – egy rémisztő jelenség járványszerűen hat az érzékekre, mindenkin egy ismeretlen betegség lesz úrrá. A világméretű katasztrófa Susant és Michaelt is eléri. A film egy lélekerősítő pillantás abba, hogy mit jelent szeretni és szeretve lenni – különösen a zűrös időkben.

 

 


Ismeretlen föld -También la lluvia
színes, feliratos, spanyol-francia-mexikói filmdráma, 103 perc, 2010 (12)
Rendező: Icíar Bollaín
Főszereplők: Gael García Bernal, Luis Tosar, Juan Carlos Aduviri

Sebastain, a rendező és Costa, a producer Kolombusz filmet forgat Dél-Amerikában. Szinte az első válogatáson megtalálják az egyik főszereplőt, aki a leigázott nép törzsfőnökeként fog szerepelni a filmben. A férfi nyomorúságos körülmények között él a családjával és egy helyben szerveződő erő első embereként szembeszáll a hatalommal, mert a környék elnyomott családjai nem jutnak tiszta ivóvízhez. A filmes stáb természetesen nem örül, hogy Daniel gyakran keveredik utcai harcokba.

 

 

Válasz