0

Film premierek – 2011.09.01

Sok hónap késés után a héten itt a Biutiful, melyet idén 2 Oscar díjra jelöltek, de a héten Steve Carell új vígjátékát és az új Conan remaket is megnézhetjük a vásznon.


Biutiful
színes, feliratos, spanyol-mexikói filmdráma, 148 perc, 2009 (16)
Rendező: Alejandro González Inárritu
Főszereplők: Javier Bardem, Maricel Álvarez, Hanaa Bouchaib

Uxbal (Javier Bardem) ragaszkodó apa, megkínzott szerető, megtévesztett fiú, alvilági üzletember napjaink Barcelonájában. Az elesettek barátja, szellemek kutatója. Sorsával békülni próbálva igyekszik terelgetni gyermekeit és önmagát a kilátástalanságban. Küzd, nem csak a maga életéért és a megélhetéséért, közben próbál szépen elválni depresszióban szenvedő, goromba feleségétől. Napjai a társadalom perifériáján élők közt telnek, egy olyan európai nagyvárosban, ahol a csodás panoráma mögötti sikátorokban burjánzik a maffiatevékenység, legfeljebb a feketemunka “törvényei” érvényesülnek és az emberélet fogyóeszköz.

 

 


Conan, a barbár – Conan the Barbarian
színes, magyarul beszélő, amerikai fantasy, 112 perc, 2011 (18)
Rendező: Marcus Nispel
Főszereplők: Jason Momoa, Rachel Nichols, Stephen Lang

Conan (Jason Momoa) szülőfaluját feldúlják, lakóit lemészárolják. Férfivá serdülve Conan nekivág Hyboria kontinensének, hogy megkeresse és leszámoljon a hadúrral, aki felelős a szörnyű tettért.

 

Őrült, dilis, szerelem – Crazy, Stupid, Love
színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 118 perc, 2011 (12)
Rendező: John Requa
Főszereplők: Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling

Cal Weaver (Steve Carell) már mindent megkapott az élettől, amit akarhat. Jó munka, szép ház, aranyos gyerekek – méghozzá egykori gimis szerelme (Julianne Moore) oldalán. Amikor azonban kiderül, hogy a felesége megcsalja, és válni akar, hirtelen minden átalakul – egy egészen új típusú életté. A szabad estéit egy környékbeli bárban tölti, ahol találkozik a nagydumájú Jacobbal (Ryan Gosling), aki bevezeti az új élet rejtelmeibe: a csajozás, a férfias ivászatok és a menő öltözködés birodalmába. De szegény Cal évtizedekkel ezelőtt leszokott a flörtölésről, és túl sok mindent kéne most egyszerre megtanulnia – miközben abban sem biztos még, hogy egyáltalán, akarja-e az új életet.

 

 


Talán egy másik életben – Vielleicht in einem anderen Leben
színes, feliratos, osztrák-magyar-német háborús filmdráma, 90 perc, 2010 (12)
Rendező: Elisabeth Scharang
Főszereplők: Tóth Orsolya, Végh Péter, Thomas Fränzel

1945 áprilisában, a második világháború utolsó heteiben is még zsidó foglyok tucatjai indulnak erőltetett menetben Magyarországról Mauthausenbe. Egy kis csoportjuk egy osztrák falu melletti pajtában reked. Az SS parancsnok az őrökkel együtt eltűnik és a foglyok nem tudják, mitévők legyenek. Éheznek, fáznak, teljesen elgyötörtek, a falu lakói pedig megosztottak a sorsukat illetően. Ebben a helyzetben az egyik fogoly, egy budapesti operaénekes, a művészet segítségével dolgoz ki egy túlélési stratégiát, élelemszerzés reményében. Azt javasolja, hogy rabtársaikkal játsszák el Johann Strauss Bécsi vér (Wiener Blut) című művét, néhány falubeli bevonásával.

 

Zajháborítók – Sound of Noise
színes, feliratos, svéd-francia zenés vígjáték, 102 perc, 2010 (12)
Rendező: Ola Simonsson
Főszereplők: Bengt Nilsson, Sanna Persson, Magnus Börjeson

Ola Simonsson és Johannes Stjärne Nilsson hősei bejelentés nélkül “törnek be” lakásokba és középületekbe, hogy az ott fellelhető eszközökkel zenéljenek. Művészetüket viszont csak ők gondolják zenének.

Válasz