0

Film premierek – 2011.07.28.

Végre itt az a hét amikor nem azt kell írnom, hogy egy :), a héten -hála a forgalmazóknak- több film premierjéről tudok beszámolni. A csütörtöki naptól a gyerekek nagy kedvence Villám McQueen, a következő csúsztatott premier a Förtelmes főnökök is végre itt van.


Amador
színes, feliratos, spanyol filmdráma, 112 perc, 2010 (16)
Rendező: Fernando León de Aranoa
Főszereplők: Magaly Solier, Celso Bugallo, Sonia Almarcha

Marcella boldogtalan házasságban él és megélhetési problémákkal küzd. Elvállaja, hogy gondoskodik egy öreg úrról, Amadorról, amíg annak a családja elutazik. A kezdeti nehézségek után barátság alakul ki közöttük, de a nyugodt élet csak rövid ideig tart, Amador ugyanis meghal. Marcella élete holtpontra jut és úgy dönt, hogy a halál nem okozhat neki problémát és folytatja addigi életét bármi történt is. Mindeközben megismerkedik egy az Amadorhoz rendszeresen járó prostituáltal, aki igyekszik mindenben segíteni neki.

 

 


Förtelmes főnökök – Horrible Bosses
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 100 perc, 2011 (16)
Rendező: Seth Gordon
Főszereplők: Jennifer Aniston, Jason Bateman, Charlie Day

Az egyik szexmániás fogorvos (Jennifer Aniston), a másik diktátorhajlamú marketinges (Kevin Spacey), a harmadik csak örökölte a gyárát, de mindent tönkretesz maga körül (Colin Farrell) – bármekkora is a verseny, egyértelműen ők a világ legelviselhetetlenebb, legutálatosabb főnökei. Három beosztottjuk (Jason Bateman, Jason Sudeikis és Charlie Day) egy ideig nyögi a zsarnokságukat, ám eljön a nap, amikor összeszedik a bátorságukat, és fellázadnak. Persze, úgy, hogy senki ne vegye észre. A titkos szervezkedés eredménye egy ravasz gyilkossági terv, amely véget vetne a sok főnöki gonoszkodásnak – és intő például szolgálhatna más gonosz felettesek számára is. De amit szegény beosztottak kitalálnak, az sosem sikerül. Még a sors is zsarnokoskodik felettük.

 

 


Halál sugárút – Route Irish
színes, feliratos, angol-francia-olasz-belga-spanyol filmdráma, 109 perc, 2010 (16)
Rendező: Ken Loach
Főszereplők: Mark Womack, Andrea Lowe, John Bishop

Fergus és Frankie elválaszthatatlan jóbarátok az iskola első napjától fogva. Mindketten a katonai pályát választják, de egy nap Fergus kilép a seregből és egy privát biztonsági cégnél vállal állást Bagdadban. Évekkel később váratlanul érkezik a hír: Frankie egy halálos támadás áldozata lett a világ legveszélyesebb útján, a Halál sugárúton, ami a bagdadi repteret és a város biztonságos zónáját köti össze. Fergus nem hiszi el a hivatalos magyarázatot, ezért Frankie özvegyével, Rachel-lel Irakban próbálják meg kideríteni, mi lehetett Frankie halálának valódi oka.

 

 


Verdák 2.- Cars 2
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték, 106 perc, 2011 (nincs kh.)
Rendező: John Lasseter
Főszereplők: Owen Wilson, Larry The Cable Guy, Michael Caine

A legmenőbb versenyverda, Villám McQueen és utánozhatatlan barátja, az autómentő Matuka a Verdák 2-ben igazán nagy kalandba keverednek, amikor a tengerentúlra indulnak, mindenidők legelső Földgolyó Futam autóversenyére. A kupa elnyerője csakis a világ leggyorsabb autója lehet, azonban a győzelem felé vezető út telis tele van kátyúkkal, elterelésekkel és vidám meglepetésekkel is. Matuka már a verseny első fordulóján azonnal különös kalandba keveredik és kénytelen egyszerre lavírozni a szupertitkos kémküldetés és csapatfőnöki feladatai között. Hamarosan megkezdődik a legpörgősebb autósüldözés Japán és Európa utcáin, a legmenőbb verdákkal, régi és új kedvencekkel egyaránt.

 

Válasz