0

Film premierek – 2011.05.19

Itt van sokak nagy kedvence Jack Sparrow kapitány és kalózai új kalandja, de hallhatjuk és nézhetjük az afrikai Buena Vista Social Club-ot, egy testvérpárt is megismerhetünk és nem utolsó sorban a Winter’s Bone is bemutatásra kerül.


Benda Bilili!
színes, feliratos, francia dokumentumfilm, 85 perc, 2010 (12)
Rendező: Renaud Barret

A világzenei együttes tagjai nem hétköznapi környezetből jönnek. A főleg hajléktalanokból álló kongói formáció utcazenélésből élt, amíg fel nem fedezte őket egy filmes stáb.

 


A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken – Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 137 perc, 2011 (12)
Rendező: Rob Marshall
Főszereplők: Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush

Johnny Depp ismét Jack Sparrow kapitány bőrébe bújik az akciódús történetben, mely igazságról, cselszövésekről, az ifjúságról és a halálról mesél. Amikor Jack múltjából felbukkan egy nő (Penelope Cruz), elbizonytalanodik, nem tudja, hogy ez igaz szerelem, vagy csak egy szívtelen szélhámos játszik a szívével, felhasználva őt a legendás ifjúság forrása megtalálásához. Angelica kényszeríti, hogy szálljon fel a Queen Anne’s Revenge fedélzetére, mely a rettentő Feketeszakáll (Ian McShane) kalóz hajója, így Jack hirtelen egy olyan váratlan kalandba keveredik, ahol nem tudja kitől is kell jobban félnie: Feketeszakálltól vagy a nőtől a múltjából.

 

 


A prímszámok magánya – La solitudine dei numeri primi/The Solitude of Prime Numbers
színes, feliratos, olasz-német-francia filmdráma, 118 perc, 2010 (16)
Rendező: Saverio Costanzo
Főszereplők: Alba Rohrwacher, Luca Marinelli, Martina Albano

A prímszámok magánya egy lány és egy fiú, Alice és Mattia életének történetét mutatja be gyermekkoruktól felnőtté válásukig. Kettejük életének alig vannak közös pontjaik, ám végig érezzük, hogy valamiért egy párt alkotnak. Olyanok ők, mint a matematikában ikerprímeknek nevezett számok.

 

 


Winter’s Bone – A hallgatás törvénye – Winter’s Bone
színes, feliratos, amerikai filmdráma, 100 perc, 2010 (16)
Rendező: Debra Granik
Főszereplők: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Kevin Breznahan

A 17 éves Ree Dolly komoly bajban van. Drogdíler apja nem jelent meg a bíróságon, és mivel a házukat ajánlotta fel az óvadék fedezetéül, így ha nem kerül elő, akkor Ree és kistestvérei otthon nélkül maradnak. A rendíthetetlen lány így hát fogja magát, és elindul nyomozni az apja után. Az Ozark-hegység vidékén azonban senki sem akar beszélni, főleg ha Ree apjáról van szó. A lány az életét is kockáztatva próbálja összerakni az igazságot a különböző hazugságokból és kitérő válaszokból. Az igazságot, amit lehet jobb lenne nem tudni.

Válasz