0

Film premierek – 2011.04.07.


Csúcshatás – Limitless
színes, feliratos, amerikai akcióthriller, 105 perc, 2011
Rendező: Neil Burger
Főszereplők: Bradley Cooper, Robert De Niro, Abbie Cornish

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos “intelligens gyógyszer”. Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 


Kedves szomszéd – Smukke mennesker/Nothing’s All Bad
színes, feliratos, dán filmdráma, 93 perc, 2010
Rendező: Mikkel Munch-Fals
Főszereplők: Sebastian Jessen, Bodil Jorgensen, Mille Lehfeldt

Mikkel Munch-Fals filmje négy ember sorsáról szól, akik mind elégedetlenek magukkal és szeretetre vágynak. Van aki a külsejével foglalkozik túl sokat, van akinek lelki problémái vannak.

 


Maci Laci – Yogi Bear
színes, magyarul beszélő, amerikai-új-zélandi animációs film, 83 perc, 2010
Rendező: Eric Brevig
Főszereplők: Dan Aykroyd, Justin Timberlake, T.J. Miller

Sokféle medve van a világon, kicsi és nagy, jeges és barna, erdei és városi de a világtörténelem leghíresebb, legviccesebb, legéhesebb medvéje egészen biztosan Maci Laci, aki hű barátja és tanítványa, Bubu társaságában fosztogatja a Jellystone Parkban piknikezők élelmiszeres kosárkáit. De az élet nem csupa lépesméz: a nemzeti parkba egyre kevesebb látogató érkezik, és ezért a pénzéhes polgármester úgy dönt, hogy eladja a területet. Ezzel nemcsak az ott kirándulók örömét rontaná el, hanem a medvéket is hajléktalanná tenné. Maci Laci még sosem volt ekkora bajban. Be kell bizonyítania, hogy eszesebb, mint egy átlagos medve, és még régi ellenségével, a vadőrrel is szövetséget kénytelen kötni, hogy megvédje otthonát.

 


Menedék – Le refuge/The Refuge
színes, feliratos, francia filmdráma, 88 perc, 2009
Rendező: François Ozon
Főszereplők: Isabelle Carré, Melvil Poupaud, Louis-Ronan Choisy

Mousse és Louis fiatalok, szerelmesek és heroin függők, így esik meg, hogy mindketten túladagolják magukat. Louis meghal, Mousse pár hét kóma után magához tér, ekkor tudja meg mi történt szerelmével, és azt is, hogy terhes. A lány önmaga, a fiú családja és persze a drog elől vidékre menekül, és egy barátja házában húzza meg magát, ám egy szép napon felkeresi halott kedvese öccse – aki furcsa fiú.

 


A mestergyilkos – The Mechanic
színes, feliratos, amerikai akciófilm, 92 perc, 2011
Rendező: Simon West
Főszereplők: Jason Statham, Ben Foster, Donald Sutherland

Arthur Bishop (Jason Statham) profi bérgyilkos, aki szigorú szabályok szerint él, és mindig tiszta munkát végez a célpontok likvidálása során. A munkája professzionális tökéletességet kíván, és azt, hogy érzelmileg maximálisan függetleníteni tudja magát; Bishop pont ezen képességek miatt számít a legjobbnak szakmájában. Amikor azonban megölik Harryt (Donald Sutherland), Bishop mentorát, és egyben jó barátját, Bishop nem tudja szétválasztani a munkáját és az érzelmeit. Saját magának szabja meg a következő feladatot: meg kell találja azokat, akik Harry haláláért felelnek. A küldetés tovább bonyolódik, amikor Harry bosszút forraló fia, Steve (Ben Foster) is feltűnik, hogy elsajátítsa Bishop szakmájának fortélyait. Bishop mindig egyedül dolgozik, de nem tudja visszautasítani Harry fiának ajánlatát. A hidegvérű bérgyilkos maga mellé veszi a lobbanékony tanítványt, és különös kapcsolat alakul ki köztük. Miközben egyre közelebb kerülnek a célpontjukhoz, a háttérben egyre komolyabb ármánykodás bontakozik ki, és a veterán problémaelhárító és új társa maguk is problémává, célpontokká válnak.

 


Womb – Méh
színes, feliratos, német-magyar-francia filmdráma, 107 perc, 2010
Rendező: Fliegauf Benedek
Főszereplők: Eva Green, Matt Smith, Lesley Manville

Thomast elüti egy autó és meghal. Szerelme, Rebecca (Eva Green) nem akarja túltenni magát a veszteségen, ezért úgy dönt, klónozza és gyermekeként ad újra életet a fiúnak. Fliegauf Benedek filmje.

 


A zöld sárkány gyermekei
színes, magyar filmdráma, 93 perc, 2010
Rendező: Miklauzic Bence
Főszereplők: Rátóti Zoltán, Yu Debin, Bánfalvi Eszter

Máté János 45 éves ingatlanügynök. Munkájáért nem rajong, éppen elvált, ráadásul pánikbeteg. Egy svéd ügyféltől új megbízást kap, egy raktárházon kell minél gyorsabban túladnia. A raktárat azonban kínaiak bérlik, s a többezer darabos dobozkészletet egy kínai férfi, Wu őrzi. Számára a raktár a munkahelye s egyben a lakása is. A kényszerű együttlét alatt a két magányos ember között különös barátság szövődik. János újabb, és újabb ügyféllel jelenik meg, ám Wu azt a feladatot kapja főnőkétől, hogy minden áron meg kell akadályoznia az épület eladását. Ha megteszi, adósság fejében elvett útlevelét visszakapja, s visszamehet Kínába ismét új életet kezdeni. Közben Máté ultimátumot kap a főnökétől, aki elégedetlen ügynöki tevékenységével: “öt nap alatt vagy eladja a raktárat, vagy ki van rúgva”. Így a két barát szép lassan elkezdi egymás munkáját szabotálni. Hogy a helyzet tovább bonyolódjon, megjelenik egy pizzafutárlány, kibe először Wu, majd János is beleszeret. Máténak dönteni kell: vagy munkanélküli lesz, vagy a barátság megszakításával és Wu álmainak lerombolásával

Válasz