0

Film premierek – 2010.11.04


Gru
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 95 perc, 2010
rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin
magyar hangok: Scherer Péter, Csifó Dorina, Koller Virág, Károlyi Lili

Az idilli kertvárosi miliőben, a fehér léckerítéses, rózsabokrokkal szegélyezett otthonok között áll egy fekete ház kiszáradt kerttel. A szomszédoknak sejtelmük sincs arról, hogy a ház alatt hatalmas, titkos búvóhely terül el. Fáradhatatlan, apró szolgáinak hadától körülvéve itt tervezi Gru a világtörténelem legnagyobb rablását. El fogja lopni a Holdat. (Igen, a Holdat!) Gru örömét leli mindenben, ami gonosz. Arzenáljában van zsugorsugár, fagyasztósugár, valamint földi és légi harci járművek, és leigáz mindenkit, aki az útjába áll. Mígnem egy nap szembe találja magát három árva kislány elképesztő akaraterejével, akik olyasmit látnak benne, amit eddig senki más: a potenciális apukát. A világ egyik legnagyobb gonosztevője most összeakad élete legnagyobb kihívásával: három kislánnyal, akiknek neve Margo, Edith és Agnes.


Terhes társaság
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 100 perc, 2010
rendező: Todd Phillips
szereplők: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis, Juliette Lewis, Michelle Monaghan, Jamie Foxx, RZA, Rhoda Griffis, Mimi Kennedy, Matt Walsh, Alan Arkin

Peter Highman hamarosan apai örömök elé néz. A felesége öt nappal későbbre van kiírva, ő pedig mindenképpen mellette szeretne lenni, amikor megszületik az első babájuk. De a véletlen mást tartogat számára: a reptérre igyekezve legjobb szándéka ellenére sem sikerül Atlantából haza repülnie, ugyanis a sors összehozza egy nagyravágyó színésszel, Ethan Trembaly-vel, aki meggyőzi Petert, hogy autóval utazzanak keresztül a kontinensen. A szülészet felé tartó ámokfutásuk áldozatául esik jó néhány autó, legalább annyi barátság és Peter minden épen maradt idegszála.


Egy komoly ember
színes, feliratos, amerikai vígjáték, 106 perc, 2009
rendező: Joel Coen, Ethan Coen
szereplők: Michael Stuhlbarg, Sari Lennick, Richard Kind, Fred Melamed, Simon Helberg, George Wyner, Alan Mandell

1967. USA. Középosztálybeli jólét. Tarka-barka ruhák. Jefferson Airplane. És egyebek. Larry Gopnik élete egyik napról a másikra a feje tetejére áll. A csendes, közép-nyugati egyetem, nem kevésbé csendes fizika professzorával neje közli, hogy elhagyja őt egy nagyképű kollégájáért. Judith szerint Sy Ableman sokkal életrevalóbb, mint a visszahúzódó Larry. Bonyolítja a válást és költözést a családdal élő Arthur, Larry testvére, aki szintén egy örök vesztes. Larry és Judith két kamasz gyereke sem a könnyen kezelhető kategóriába tartozik. Larry fia, a fegyelmezetlen Danny, folyamatos magatartási problémái miatt egyre nagyobb pácban van az iskolában, ahova jár. Larry lánya, Sarah, rendszeresen apja pénztárcáját dézsmálja, mert plasztikai műtétre gyűjt. Mindezek tetejébe egy ismeretlen levélíró próbálja megfúrni Larry állását az egyetemen. És ha ez még mind nem lenne elég, egy bukásra álló végzős hallgató először megvesztegetni, majd miután nem jár sikerrel, rágalmazásért perelni akarja az egyre kétségbeesett professzort. (Ráadásul Larry gyönyörű szomszédasszonya kiveti a hálóját a teljesen összezavarodott férfira.) Larry három rabbitól is tanácsot kér, de úgy tűnik minden hiába. Egyre groteszkebb (és roppant mulatságos) szituációkba sodródik, miközben megpróbálja helyrehozni életét. Szegény Larry lába alól lassan, de biztosan kicsúszik a talaj, és már csak a csoda segíthet. Vagy még az sem.

Válasz