0

Film premierek – 2011.02.03.


Párizsból szeretettel
színes, feliratos, amerikai-francia akciófilm, 92 perc, 2010
rendező: Pierre Morel
szereplők: John Travolta, Jonathan Rhys-Meyers, Kasia Smutniak, Amber Rose Revah, Chems Dahmani, Richard Durden

James Reese (Jonathan Rhys Meyers) az amerikai nagykövet személyi titkárjaként irigylésre méltó luxus életet él Párizsban. James szárnysegédként, másodvonalbeli hírszerző és operatív-tiszt is egyben. Az igazi CIA bevetésekről és izgalmas küldetésekről ábrándozó fiatalember nagy álma teljesül, amikor megbízást kap, hogy kísérő-tolmácsként segítse az Egyesült Államokból érkező Charlie Wax (John Travolta) különleges kiképzést kapott, kommandós-szuperügynök munkáját. A finoman szólva is ön és közveszélyes, ám vérprofi Wax küldetése egy készülő terrortámadás megakadályozása. Az adrenalintól izzó, meglehetősen agresszív és különös humorú, nagydarab gyilkoló-gép valamint egyre kétségbeesettebb kísérője elmerül a párizsi alvilágban. James és Charlie veszélyesebbnél-veszélyesebb kalandokba sodródó párosának sikerül kiderítenie, hogy a készülő merényletig csupán két nap van hátra. Ezután versenyt futva a rohamosan fogyó idővel próbálják megtalálni, valamint semlegesíteni a mindenre elszánt, fanatikus terroristákat, mielőtt nem késő.


Gulliver utazásai
színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 85 perc, 2010
rendező: Rob Letterman
szereplők / magyar hangok: Jack Black (Gáspár András), Billy Connolly (Tahi Tóth László), Catherine Tate (Kiss Erika), Emily Blunt (Gubás Gabi), Jason Segel (Nagy Ervin), Amanda Peet (Szávai Viktória)

Lemuel Gulliver (Jack Black) igazi kisember. Legfőbb ellensége a vekkere, a munkahelye, és irodai kollégái. Pedig egy nagy New York-i újságnál dolgozik – igaz, csak a postázóban. Végül valahogy mégis ráveszi elérhetetlennek tűnő szerelmét (Amanda Peet), az utazási rovat szerkesztőjét, hogy adjon neki egy komolyabb munkát, méghozzá hogy a Bermuda-háromszögből tudósítsa lapját. Gulliver utazása közben hajótörést szenved egy különös törpekirályságban, ahol a miniatűr uralkodónak azt hazudja, hogy ő az Egyesült Államok Elnöke. Aztán részt vesz a helyiek háborújában és békéjében, szerelmi és stratégiai tanácsokat ad nekik – egészen addig míg megjelennek az óriások. A klasszikus történet feldolgozásának főszerepében a mindig vicces Jack Black-et láthatjuk, a Spancserek, és a Felkoppintva vígjátékokból már ismert Jason Segel, a bájos Emily Blunt, Amanda Peet, és Billy Conolly oldalán. Swift fantáziavilága most egy igazán látványos, és humorral teli filmen kel életre.


A király beszéde
színes, feliratos, angol filmdráma, 118 perc, 2010
rendező: Tom Hooper
szereplők: Colin Firth, Helena Bonham Carter, Geoffrey Rush, Guy Pearce, Derek Jacobi, Robert Portal, Andrew Havill, Calum Gittins, Jennifer Ehle, Dominic Applewhite

A király beszéde egy férfi története, aki VI. György brit királyként, II. Erzsébet királynő apjaként vonult be a világtörténelembe. Miután bátyja lemondott, George azaz Bertie foglalta el trónt – igen kelletlenül. A király nem érezte méltónak magát élete legfontosabb szerepére, mert borzalmas dadogása miatt képtelen volt nyilvánosan beszédet tartani. Számos eredménytelen beszédterápiás kezelés után találkozott a liberális szellemiségű Lionel Logue-al, aki csöppet sem hagyományos ülésein nemcsak királya hangját, hanem bátorságát is segített visszaszerezni.

Válasz