0

Film premierek – 2010.11.25.

Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész
színes, magyarul beszélő, angol-amerikai kalandfilm, 146 perc, 2010
rendező: David Yates
szereplők / magyar hangok: Daniel Radcliffe (Gacsal Ádám), Emma Watson (Szabó Luca), Rupert Grint (Berkes Bence), Ralph Fiennes (Forgács Péter), Helena Bonham Carter (Balázs Ági), Bill Nighy (Harsányi Gábor), Alan Rickman (Tahi Tóth László), Bonnie Wright (Csifó Dorina), Jason Isaacs (Haás Vander Péter)

Magukra maradtak: Harry, Ron és Hermione tanárai és legfőképpen Dumbledore segítsége nélkül vág neki a nagy feladatnak. Voldemort halhatatlanságának titka nyomába erednek, fel akarják kutatni és meg akarják semmisíteni a rejtélyes horcruxokat. A sötét erő nem kíméli őket, de az egész varázsvilágot sem. Bekövetkezik a legrosszabb, kitör a háború, a halálfalók Roxfortot és a Mágiaügyi Minisztériumot is az uralmuk alá hajtják. Bármerre járnak, a borzalom követi őket. És mindenütt Harry Pottert keresik, hogy a Nagyúr elé vigyék a fiút élve.

Machete
színes, feliratos, amerikai akciófilm, 105 perc, 2010
rendező: Robert Rodriguez, Ethan Maniquis
szereplők: Danny Trejo, Michelle Rodriguez, Jessica Alba, Steven Seagal, Robert De Niro, Lindsay Lohan, Rose McGowan, Don Johnson, Cheech Marin

Úgy nézett ki, mint bármelyik munkás az utcán, a tökéletes balek, aki elviszi a balhét. Csakhogy ő volt Machete, a legenda, gyilkos ösztönnel és páratlan képességekkel. Miután összetűzésbe került egy Torrez nevű hírhedt mexikói drogbáróval, Machete Texasba költözött, de a korrupt elit hálózata utolérte, és tőrbe csalta: egy szenátor lelövése miatt körözni kezdik. Machete tisztázni akarja nevét, de többen is az útjában állnak: Benz, a könyörtelen üzletember, az őrült Von és kisebb hadserege, és Sartana, a gyönyörű bevándorlási hivatalnok. Akadnak segítői is: a lázadó szellemű, szexi taco árus, Luz, és Padre, a pap, aki az imádság mellett a pisztolyforgatásban is otthon van. Golyózápor, véreső és széttört szívek övezik az utat, melyen Machete elindul, hogy leszámoljon Torrezzel egy utolsó, mindent eldöntő összecsapásban.

Válasz