0

Film premierek – 2011.12.01.

Aranyhaj és a nagy gubanc
Ilyen az élet
Zimmer Feri 2



Aranyhaj és a nagy gubanc – Tangled
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 91 perc, 2010
Rendező: Byron Howard
Főszereplők: Mandy Moore, Zachary Levi, Donna Murphy

A bájos Aranyhaj egy toronyban él. A gonosz boszorkány még csecsemőkorában rabolta el a királylányt, azóta tartja bezárva. Aranyhaj egyhangú élete megváltozik, amikor a toronyban talál menedéket üldözői elől a királyság legkeresettebb banditája. Flynn Ryder felbukkanása jó alkalom arra, hogy Aranyhaj kiszabaduljon Nyanyabanya rabságából. Alkut köt tehát a jóképű fickóval, és ezzel kalandokkal teli utazás veszi kezdetét. Ebben társuk egy állandóan aggodalmaskodó kaméleon, egy szuperló és néhány haramia. Közben fény derül Flynn igazi kilétére.

Ilyen az élet – Life as We Know It
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 115 perc, 2010
Rendező: Greg Berlanti
Főszereplők: Katherine Heigl, Josh Duhamel, Josh Lucas

Holly és Eric amennyire sikeres az üzletben, annyira sikertelen a szerelemben. A randijuk is katasztrofálisan sikerült. Ki nem állhatják egymást, viszont mindketten odavannak a csöpp keresztlányukért. Amikor a kis Sophie szülei tragikus balesetben életüket vesztik, a gyermeküket rájuk hagyják. Nincs más hátra, félre kell tenniük minden ellenszenvüket és a nézeteltéréseiket. Kénytelenek összeköltözni, és a karrierjüket, illetve más, addig fontosnak dolgaikat háttérbe szorítni. Idővel rájönnek, hogy az együttélés nem is annyira szörnyű, mint ahogy azt gondolták.

Zimmer Feri 2.
színes, magyar vígjáték, 100 perc, 2010
Rendező: Tímár Péter
Főszereplők: Reviczky Gábor, Pogány Judit, Szarvas József

A Fikász család tagjai Ferenc, a felesége Vilma, a lányuk Rózsi, a vejük Pista és a strand-büfés Charlie visszatérnek, hogy ezúttal a korábban a Balaton-parti vendéglátásban megszerzett tapasztalataikat a modern kor követelményeihez igazodva a kastélyszálló-bizniszben kamatoztassák. Charlie és Pista közösen találnak egy teljesen romos, elhagyatott kastélyt egy távoli kisfaluban, amit pár ezer forintért meg is szereznek a helyi önkormányzattól. A sikeres üzletre épp áldomást isznak a kocsmában, ahol egy öregembertől megtudják, hogy a kastély el van átkozva, ezért akart tőle megszabadulni a polgármester, de Charlie és Pista csak nevetnek az öregen. Kölcsönökből finanszírozva felújítják a kastélyt, amely tárt karokkal várja a vendégeket, akik a kezdetben nem igazán tolonganak. A család eszének Ferinek ekkor – ezúttal is – zseniális ötlete támad. El kell terjeszteni, hogy a Savolyai-kastélyszállóban szellem kísért, amely hírre majd csak úgy özönlenek a kíváncsi vendégek. Éjszakánként lepedőt húz a fejére és elkezdi riogatni a vendégeket. A trükk sikeresnek bizonyul, híre megy a kísértetnek és megindul a vendégek hada. Minden a legnagyobb rendben megy addig, amíg egy éjjel Feri meg nem pillant egy másik szellemet! Egy igazit!

Válasz