Monthly Archives június 2009

0

Film premierek – 2009.06.25.

Coco Channel és aTransformersek látható a mozikbanTöbb
0

Film premierek – 2009.06.11

Képlet
színes feliratos ausztrál film, 121 perc, 2009
16 éven aluliak számára nem ajánlott
rendező: Alex Proyas
szereplők: Nicolas Cage, Chandler Canterbury, Rose Byrne, Lara Robinson, Nadia Townsend, Alan Hopgood

1959-ben egy új általános iskola avatóünnepségén megkérik a diákokat, hogy rajzolják meg: szerintük milyen lesz a jövő? A képeket bezárják egy időkapszulába, és elraktározzák 50 évre. Egy titokzatos kislány rajz helyett véletlenszerűnek tűnő számokkal írja tele a papírját. Azt állítja, láthatatlan emberek suttogták a fülébe a számokat. Félévszázaddal később szintén diákok kapják a feladatot, hogy vizsgálják meg az ötven évvel ezelőtti gyermekrajzokat, a kislány rejtélyes üzenete pedig Caleb Koestlerhez kerül. Caleb apja, az asztrofizikus John Koestler fantasztikus és egyben félelmetes felfedezést tesz: a kislány által leírt számok dátumok. Az utóbbi ötven év minden egyes katasztrófájának időpontjai.

Több
0

Film premierek – 2009.06.04


Terminátor – Megváltás
színes magyarul beszélő amerikai-német-angol sci-fi akciófilm, 130 perc, 2009
16 éven aluliak számára nem ajánlott
rendező: Joseph McGinty Nichol (McG)
szereplők: Christian Bale (Fekete Ernő), Anton Yelchin (Gacsal Ádám), Sam Worthington (Széles Tamás), Bryce Dallas Howard (Ruttkay Laura), Helena Bonham Carter (Balázs Ági), Linda Hamilton (Fehér Anna)

A világvége után, a civilizáció romjai között az emberek még tartják utolsó állásaikat. John Connor (Christian Bale) tudja, hogy az ő dolga az emberiség szabadságharcának élére állni. Ám a jövő nem olyan, mint amilyenre számított – a jóslatok nem teljesednek be, és ez részben a rejtélyes Marcus Wright (Sam Worthington) megjelenésének köszönhető. A férfi maga sem érti, hogy került 2018-ba, legutolsó emléke az, hogy a halálos ítéletének végrehajtására vár. Connor nem tudja, a jövőből vagy a múltból érkezett-e a jövevény, de azt sejti, hogy fontos feladata van. A két férfi párhuzamos utakat jár: kalandok hosszú során keresztül mindketten eljutnak a világot uralma alá hajtó, terminátor-hadsereget irányító Skynet központjába, ahol együtt néznek szembe azzal a borzasztó titokkal, amely az emberiség teljes pusztulásához vezethet.

Több