0

50 éves Disney 50. animációs filmje

Elérkezett Magyarországra végre az 50 éves Disney 50. -ik animációs filmje az Aranyhaj és a nagy gubanc. Előzetesek a médiatárban:D.

A királyság legkeresettebb és egyben legsármosabb körözött banditája, Flynn Rider egy titokzatos toronyban próbál menedéket találni üldözői elől, ahol fogságba ejti 21 méteres mágikus aranyhajával a torony lakója, a gyönyörű és bátor Aranyhaj.  Flynn felettébb kíváncsi fogvatartója eddig csak a megfelelő alkalomra várt, hogy az éveken át tartó rabságból szabadulhasson, és ez az alkalom, úgy tűnik, eljött.  Alkut köt hát a jóképű tolvajjal, így kezdetét veszi egy kalandokkal teli utazás, melyen a furcsa párost elkíséri egy minden bajtól óva intő, túlságosan aggodalmaskodó kaméleon, egy szuperzsaru ló, és a mogorva-goromba kocsmagengszeterek bandája.

Egy igazán vidám, hajmeresztő mese, a Walt Disney Pictures tolmácsolásában! December másodikától a mozikban az Aranyhaj és a nagy gubanc: a  kaland, a humor és a haj – nagyon sok haj – triumvirátusának csodálatos története.

Érdekességek:

  • Az Aranyhaj és a nagy gubanc  rendezője Byron Howard. Az ő nevéhez fűződik a 2008-as Volt című animációs kalandfilm, amely világszerte 300 millió dollár bevételt produkált, valamint jelölték kettő Golden Globe-díjra (Legjobb Animációs Film és Legjobb Eredeti Filmzene kategóriában) és egy Oscar-díjra a Legjobb Animációs Film kategóriában.
  • Alan Menken számos Walt Disney Pictures animációs klasszikusának szerezte a zenéjét, nyolc Oscar-díjat nyert A kis hableány, a Szépség és a Szörnyeteg, Aladdin és a Pocahontas című remekművekben nyújtott munkájáért.
  • A dalszövegekért Glenn Slater volt a felelős, aki szintén A kis hableány-ban működött közre, Tony- és Grammy- díjra is jelölték ezen teljesítménye alapján. A Kleban Award for Lyrics, az ASCAP/Richard Rogers New Horizons Award és a Jonathan Larson Award is a zsebében lapul.

Szereplők:
Író: Jacob Grimm, Wilhelm Grimm | Forgatókönyv: Dan Fogelman | Rendező: Byron Howard, Nathan Greno | Producer: Roy Conli | Zene: Alan Menken | Dalszöveg: Glenn Slater

Forrás:  Forum Hungary www.forumhungary.hu

Válasz