0

Film premierek – 2014.03.27.

Michael Caine újra a vásznon, ahol egy özvegy professzort játszik, egy amerikai vígjátékban működik a kémia, Russell Crowe a Harry Potter varázslólányával Emma Watsonnal próbál az özönvíz elöl menekülni, három francia pedig megpróbálja felfedezni New Yorkot és a hét utolsó filmje az olasz választásokról szóló Viva La Libertá.

Mr. Morgan utolsó szerelme
(Mr. Morgan’s Last Love)
színes, feliratos, német-belga-amerikai-francia romantikus dráma, 116 perc, 2013 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Sandra Nettelbeck
Főszereplők: Michael Caine, Clémence Poésy, Justin Kirk

Mr. Morgan több évtizedes házasság után elveszíti szeretett feleségét. A Párizsban élő, nyugdíjas filozófiaprofesszor elveszti minden életkedvét, s fájdalmában családja sem jelent vigaszt számára. Ám egy nap találkozik egy szabadszellemű, vidám francia nővel, aki ismét olyan érzéseket ébreszt a férfiban, amelyekről azt hitte, már sosem lesz bennük része. Mr. Morgan és Pauline kapcsolatához pedig tökéletes háttérül szolgál a szerelem városa, Párizs.

Működik a kémia
(Better Living Through Chemistry)
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 91 perc, 2013 (16)
Rendező: Geoff Moore
Főszereplők: Sam Rockwell, Olivia Wilde, Michelle Monaghan

Doug (Sam Rockwell) egy lelkiismeretes patikus. Minden reggel a városi biciklibajnok, kontrollmániás felesége (Michelle Monaghan) mellett ébred és a nem kevésbé idegesítő apósa patikájában dolgozik. Hallgatja a szürke kisvárosiak panaszait és gyógyírt keres a bajaikra, amíg az ellenállhatatlan Elizabeth (Olivia Wilde) be nem tipeg a patikába. A gazdag kirakatfeleséggel fellángoló váratlan viszonya egy csapásra kirázza Dougot a papucsából. A feldoppingolt piti patikus egy akcióhőst megszégyenítő vagánysággal igyekszik életét magasabb fokozatba kapcsolni, amíg a dolgok ki nem csúsznak az irányítása alól.

Noé
(Noah)
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 134 perc, 2014 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Darren Aronofsky
Főszereplők: Russell Crowe, Emma Watson, Logan Lerman

Bátorságról, önfeláldozásról és reményről mesél Darren Aronofsky, amikor a közönség elé tárja személyes vízióját Noéról. Az Oscar-díjas Russell Crowe alakítja Noét, azt az embert, akit Isten nagy feladatra választott ki, mielőtt vízözön pusztította volna el a világot. A film lenyűgöző vizuális kalandra hív, miközben olyan örök témákat boncolgat, mint jó és rossz küzdelme, pusztítás és kegyelem, remény, család és új esélyek lehetősége.

 

 

Szerelmem New York
(Nous York)
színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 98 perc, 2012 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Géraldine Nakache
Főszereplők: Manu Payet, Nader Boussandel, Baptiste Lecaplain

A harmincas éveiben járó baráti társaság, Michael, Nabil és Sylvain New Yorkba utaznak, hogy meglátogassák barátaikat, a születésnapos Samiát, valamint Gabriellet. A két lány pár évvel korábban költözött a városba, hogy szerencsét próbáljon. Samia egy híres színésznő asszisztenseként remek egzisztenciát alakított ki, míg Gabrielle jóval szerényebb körülmények között él, és egy nyugdíjas otthonban dolgozik. Most, hogy újra együtt a csapat, az öt jó barát elindul, hogy együtt fedezzék fel a kultikus várost. Útjukat nevetés és a jókedv kíséri, valamint a régi érzelmek is felszínre törnek.

Viva la libertá – Éljen a szabadság!
(Viva la liberta)
színes, feliratos, olasz vígjáték, 94 perc, 2013 (12)
Rendező: Roberto Ando
Főszereplők: Toni Servillo, Valerio Mastandrea, Valeria Bruni Tedeschi

A politika őrület. De tudjuk mindannyian, hogy az őrületet és a zsenialitást csak egy hajszál választja el egymástól. Kénytelen ezzel szembesülni Andrea Bottini, az olasz ellenzék tagja is, amikor pártjának vezetője, Enrico Olivieri (Toni Servillo) a választások előtt megelégeli az ellenzék népszerűtlenségét, a folyamatos bénázást és úgy dönt, hogy mindenféle bejelentés nélkül elhagyja az országot. A nyilvánosság előtt nem vallhatják be, hogy Enrico eltűnt, ezért Bottininak nem marad más választása, mint felkeresni a pártelnök ikertestvérét, Giovanni-t, hogy ő játssza el a politikust. Az eddig háttérbe szorult fivér csaknem ideális a szerepre: művelt, megnyerő, humoros – az egyetlen gond az, hogy nem beszámítható, nemrég engedték ki az elmegyógyintézetből. Bottini lepődik meg a legjobban, amikor látja, az elszabadult hajóágyúként viselkedő testvér hogyan rázza fel a régóta válságban vergődő pártot.

Válasz