0

Film premierek – 2014.02.20.

Hat premierrel tudunk szolgálni a héten. Sokunkat érdekli, érdekelte mi is történt Pompey-ben  és ezzel Hollywood is így elkészült a város pusztulásának nagy filmje. Heti másik siker gyanús film pedig a második világháborúban zajló német műkincs rablások meghiúsításáról szól Clooneyval, Damonnal és Goodmannel.

Bűbáj és kéjelgés
(Las brujas de Zugarramurdi)
színes, magyarul beszélő, spanyol-francia horror-vígjáték, 104 perc, 2013 18 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Álex de la Iglesia
Főszereplők: Hugo Silva, Javier Botet, Mario Casas

Tönkrement házasságukban megcsömörlött és anyagilag legatyásodott férfiak egy csoportja arra a következtetésre jut, hogy további boldogulásuk érdekében rabolni kénytelenek. A csalódott ex-férjek José vezetésével egy zacit vesznek célba és tetemes mennyiségű arannyal távoznának, ha a menekülő autójukat egyikőjük felesége nem vitte volna el éppen vásárolni. A frissen bűnözőkké vált férfiakat egy szintén elvált taxis menti ki szorult helyzetükből és a csoport észak felé veszi az irányt. Ahhoz viszont, hogy Franciaországba jussanak, keresztül kell hajtaniuk Baszkföld sűrű erdőjén, ahol ősidők óta emberevő boszorkányok tanyáznak. A csapdába csalt férfiak egy elhagyott kúriába menekülve próbálják menteni életüket és drága zsákmányukat, ahhoz azonban, hogy túléljék a boszorkák haragját, szembe kell nézniük férfiúi hibáikkal és át kell értékelniük az ellenkező nem felé tanúsított magatartásukat.

Maisie tudja
(What Maisie Knew)
színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 99 perc, 2012 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Scott McGehee
Főszereplők: Onata Aprile, Julianne Moore, Steve Coogan

Maisie 7 év körüli iskolás kislány. Szüleivel, Susanával és Bealelel él New Yorkban. Édesanyja rockénekesnő, de sikerei már nem olyanok, mint fénykorában, Beale pedig műkereskedő, ingadozó bevétellel. A szülők kapuzárási pánikkal küzdenek, és ezért állandósulnak a veszekedések. Végül válásra kerül sor és a gyerek felügyeletéért beindul a harc. Beale új párja és az elhelyezés miatt későbbi felesége Margo, aki korábban a kislány dadusa volt. Susanna nehezen birkózik meg az új helyzettel, ám gyorsan és titokban hozzámegy egy fiatal bármixerhez, Lincolnhoz. Így már ő is megkaphatná Maisie felügyeleti jogát. Maise a két szülő között ingázik, tíznaponta máshol lakik. A szülők nem figyelnek rá, Susana folytatja bulizós életét és állandóan Lincolnra bízza a kislányát. Lincoln és Maisie rendkívül megkedvelik egymást, amit Susana nem néz jó szemmel. Beale sokszor magára hagyja Margót és Maisiet, és utazgat. Végül úgy dönt, hogy kilép a játékból és Angliába költözik, de nem viszi magával se a kislányt, se Margót. Susana turnéra utazik, így Margónak és Lincolnnak kell megküzdenie az új helyzettel. Miközben felváltva vigyáznak Maisiere, egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

Műkincsvadászok
(The Monuments Men)
színes, magyarul beszélő, amerikai-német kalandfilm, 119 perc, 2013 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: George Clooney
Főszereplők: George Clooney, Matt Damon, John Goodman

A II. világháború egyben a világ legnagyobb, legszervezettebb műkincsrablásának a története is. A németek figyelme mindenre kiterjedt, és a meghódított országok gazdagságát is akarták. De ahol rablók vannak, ott zsaruk is kerülnek. Európa még lángokban állt, amikor Roosevelt elnök kiadta a parancsot, hogy küldjenek egy különleges egységet a Birodalomba. A feladatuk: a frontvonalak mögött ragadt műtárgyak visszaszerzése és biztonságos helyre juttatása. És megalakul minden idők legkülönösebb kommandója: hét múzeumigazgató, művészettörténész és kurátor fegyvert és felszerelést kap, hogy ellenséges területen járjon túl a nácik eszén, csempéssze nyugatra, amit bír, és ha lehet, maradjon életben.

A Plebejus herceg
(Il principe abusivo)
(színes, feliratos, olasz vígjáték, 97 perc, 2013) 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Alessandro Siani
Főszereplők: Alessandro Siani, Sarah Felberbaum, Christian De Sica

ntonio egy csóró, tudatatlan munkanélküli Nápoly szegénynegyedéből. Egyetlen jövedelme az, hogy gyógyszerteszteken vesz részt, vagyis rajta próbálják ki a bevezetendő gyógyszerek mellékhatásait. Letiza egy kis európai hercegség trónörököse. A hercegnő szeretne többet szerepelni az újságokban azért, hogy könnyebb legyen támogatókat szereznie karitatív tevékenységéhez. Udvari főkamarása szerint a hercegnő úgy tudna az újságok címlapjára kerülni, ha elterjedne a hír, miszerint a hercegnő szerelmes lett egy szegény, munkanélküli férfibe. A főkamarás alapos kutatómunka után meg is találja az ideális alanyt Antonio személyében, és már csak a hercegnő és az ágrólszakadt nápolyi férfi “véletlen” találkozását kell megszerveznie.

Pompeji
(Pompeii)
színes, magyarul beszélő, amerikai-német akciófilm, 102 perc, 2014 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Paul W.S. Anderson
Főszereplők: Kit Harington, Carrie-Anne Moss, Kiefer Sutherland

Időszámításunk szerint 79-et írunk. Pompeji, a Római Birodalom ékköve, a korrupció melegágya, a kísértés kikötője egykor veszélyes helynek számított a folyamatos földrengések miatt. Ám a Vezúv sötét haragja az első századra teljesen feledésbe merült. A birodalom gazdag lakói élik fényűző hétköznapjaikat, míg a rabszolgák az arénában harcolnak a túlélésért, de egy valamire senki nincs felkészülve: a szunnyadó tűzhányó pusztító erejére. Milo, a gladiátor (Kit Harington) az idővel fut versenyt, mikor egy váratlan földrengés következtében hatalmas robajjal kitör a vulkán: meg kell találnia szerelmét (Emily Browning), hogy kimenekítse a hamuval elárasztott városból mielőtt azt teljesen betemeti a láva, és a szüntelenül aláhulló kőzápor.

A titokzatos szerető
(The Invisible Woman)
színes, feliratos, angol életrajzi dráma, 111 perc, 2013 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Ralph Fiennes
Főszereplők: Ralph Fiennes, Felicity Jones, Kristin Scott Thomas

A 19. század második felének legünnepeltebb brit írója volt Charles Dickens, aki igazi bálványnak számított korában. Nemcsak művei iránt rajongtak az emberek, de felolvasóestjei, közszereplései is esemény- és élményszámba mentek. Dickens élvezte a figyelmet, hogy minden társasági rendezvényen a középpontban lehet, ezért is okozott különösen nagy lelki vívódást számára, amikor szerelemre lobbant egy jóval fiatalabb, ifjú hölgy iránt. A kor Angliájában a válás szóba sem jöhetett, még egy olyan közszereplő számára sem, mint Dickens. A szerelem azonban olyannyira elvette az eszét, hogy kedvese, Nelly kedvéért vállalta a szétköltözést is családjától és gyerekeitől. A titokzatos szerető ugyanakkor nem léphetett a nyilvánosság elé, nem mutatkozhatott Dickens-szel az emberek előtt. De vajon a titkolózás nem kezdte ki kettejük hatalmas szerelmét?

Válasz