0

FIlm premierek – 2014.01.23.

És végre vége :D. Mármint az uborkaszezonnak, eljött az első olyan hét amikor van miből válogatni a mozikba látogatóknak. Egy Túl a sövényenre hajazó rajzfilm, egy 10 Oscarra jelölt krimi, a magyar múlt és Frankenstein is a vászonra került.

Amerikai botrány
(American Hustle)
színes, feliratos, amerikai-angol krimi, 137 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: David O. Russell
Főszereplők: Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams

Irving (Christian Bale) zseni. De sajnos, a hazugság mestere, az átverés bajnoka, a történelem egyik legsikeresebb szélhámosa. Annyira, hogy olyasmi sikerült neki, ami sok, nála komolyabbnak és fontosabbnak tűnő embernek sem: beleírta magát az Egyesült Államok történetébe. Ő valamint bűn- és élettársa (Amy Adams) egy ideje kénytelen egy FBI-ügynöknek (Bradley Cooper) is dolgozni, aki ráveszi őket, hogy küzdjék be magukat a maffia felső köreibe. Ebben az izgalmas, sok új lehetőséget kínáló és nagyon veszélyes világban politikusok, bűnözők és beépített ügynökök találkoznak. És persze: nők. Ha bármelyikük hibázik, minden összeomlik, és a romok az összes résztvevőt magukkal rántják.

Én, Frankenstein
(I, Frankenstein)
színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál horror, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Stuart Beattie
Főszereplők: Aaron Eckhart, Yvonne Strahovski, Bill Nighy

200 évvel azután, hogy Dr. Frankenstein megteremtette szörnyetegét, Adam (Aaron Eckhart) még mindig itt él közöttünk. Amikor azonban egy háború közepén találja magát, melynek tétje az emberiség sorsa, ráébred, hogy ő maga hordozza a pusztulás kulcsát.

A futurológiai kongresszus
(The Congress)
színes, fekete-fehér, feliratos, izraeli-német-lengyel-luxemburgi-francia-belga animációs film, 122 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Ari Folman
Főszereplők: Robin Wright, Harvey Keitel, Jon Hamm

A saját magát alakító Robin Wright ajánlatot kap egy nagy stúdiótól, hogy adja el nekik a filmes személyazonosságát: minden mérhető adatát felveszik és lemásolják, hogy megkötések nélkül használhassák az alakját mindenféle hollywoodi filmben – még azokban a reklámkampány-szerű filmekben is, amiket korábban elutasított. Cserébe rengeteg pénzt kap, de ami ennél is fontosabb: a stúdió beleegyezik, hogy a számítógépes karakterét örökké fiatalon hagyják, az összes filmjükben. A szerződés 20 évig érvényes. A Kongresszus onnantól követi nyomon Robin életét, hogy a szerződése lejárt, és visszatér a jövőbeli fantáziamozi világába.

 

Magyar retró 2.
színes, magyar dokumentumfilm, 82 perc, 2014 6 éven aluliaknak nem ajánlott
Rendező: Papp Gábor Zsigmond

Tudják-e, hogy milyen volt a szexuális felvilágosítás a szocializmusban? Hogy mit jelentett Boros Lajos számára a pol-beat? Hogy hány kilót emelt Bodrogi Gyula öltönyben? Hogy nézett ki Miskolc, Debrecen, Győr, Pécs és Szeged a 60-as években? És hogy hogyan énekeltük a Himnuszt az iskolai évnyitókon?

A mogyoró-meló
(The Nut Job)
színes, magyarul beszélő, kanadai-dél-koreai-amerikai animációs kalandfilm, 90 perc, 2014 6 éven aluliaknak nem ajánlott
Rendező: Peter Lepeniotis
Főszereplők: Will Arnett, Brendan Fraser, Liam Neeson

Mit ér az élet mogyoró nélkül? Vagy dió nélkül? Netán mandula nélkül? A parkban lakó rágcsálóknak nem sokat. A leleményes, mindig izgága Grimbusz már megint akcióba lendül, mikor feltűnik a környéken a mogyoró árus. Ám a küldetés balul sül el, az egyetlen élelemforrás, a park szép nagy fája felgyullad. Nincs mit tenni, a mókust száműzik a biztonságot nyújtó lakóhelyéről. De a nagyvárosi fergetegben nem is olyan egyszerű eligazodni, mint ahogy azt a talpraesett mókus gondolja. Grimbusz az első szembejövő akadályok után egy olyan brigádot verbuvál össze, akikkel betörhetnek Maurey rágcsa boltjába, a kánaán földjére. Cél: minden magvakat szerető parklakónak megszerezni télire az eleséget. Komoly szervező, és tervező munkát igényel a betörés, aztán a kitörés, de Grimbuszt és csapatát bizony elég kemény dióból faragták. Számukra nincs olyan, hogy lehetetlen meló. Mert aztán indulhat a mandula!

Válasz