0

Film premierek – 2013.02.07.

 

Boszorkányvadászok – Hansel and Gretel: Witch Hunters

színes, magyarul beszélő, német-amerikai akciófilm, 88 perc, 2012 (16)
Rendező: Tommy Wirkola
Főszereplők: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Miután gyerekként rákaptak a vér ízére, János (Jeremy Remner) és Júlia (Gemma Arterton) önbíráskodó bosszúállók lettek, a megtorlás elszánt angyalai. Ám sejtelmük sincs róla, hogy most ők válnak prédává, és a boszorkányoknál sokkal hatalmasabb gonosszal kell szembenézniük, a saját múltjukkal.

 

Hitchcock

színes, feliratos, amerikai romantikus dráma, 98 perc, 2013 (12)
Rendező: Sacha Gervasi
Főszereplők: Sir Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson
Forgalmazó: Intercom

Ő volt az ijesztgetés mestere. Tudta, mitől félnek kortársai a legjobban, ravaszul adagolta a feszültséget, és végül mindig sikert aratott: Alfred Hitchcock (Anthony Hopkins) minden idők egyik legjobb rendezője volt, a hátborzongató filmek királya. De ember is volt: vonzották a nők, vágyott a szerelemre, hajlott az önzésre, és a filmkészítés majdnem olyan fontos volt számára, mint imádott felesége (Helen Mirren). Hitchcock élete egyik legnagyobb dobására készül. A Psycho-t, egy elhagyott motel, egy nem is olyan ártatlan szőke nő és egy őrült gyilkos történetét készül leforgatni. Mellette a felesége, előtte a korszak egyik legszebb színésznője (Jessica Biel), a közelben egy másik sztár, Janet Leight (Scarlett Johansson).

Megtört város – Broken City

színes, feliratos, amerikai filmdráma, 109 perc, 2013 (16)
Rendező: Allen Hughes
Főszereplők: Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones
Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

Billy Taggart a New York-i ex-zsaru (Mark Wahlberg) az egyik legjobb rendőr volt a városban, ám utolsó nyomozása során túl messzire ment. Magándetektívként próbálja helyre tenni életét, mikor egy nap telefonhívást kap a polgármestertől, Hostetlertől (Russell Crowe), aki munkát ajánl neki, és lehetőséget, hogy visszakapja jelvényét. Hostetler attól tart, hogy feleségének (Caherine Zeta-Jones) viszonya van, és ezzel veszélybe sodorja újraválasztásának esélyeit. Billy komolyan veszi a feladatot, egyre mélyebbre ássa magát az ügybe, és rájön, hogy sokkal többről van szó, mint egy sima házasságtörési botrány. Miután kiderül, hogy a polgármester csak kijátszotta, és csőbe húzta őt, a New York utcáin edződött ex-zsaru az igazságot hajszolva pokollá változtatja a város teljhatalmú urának életét.

Most jó – Now Is Good

színes, feliratos, angol filmdráma, 103 perc, 2012 (12)
Rendező: Ol Parker
Főszereplők: Dakota Fanning, Kaya Scodelario, Olivia Williams
Forgalmazó: ADS Service Kft.

Tessa (Dakota Fanning) leukémiás. Vele tényleg meg fog történni az, amitől szinte mindenki retteg: rövidesen meg fog halni. Csakhogy Tessa 16 éves, és mindössze néhány hónapja marad arra, amire az egészségeseknek egy egész élet adatik. A halálos betegség nyomasztó tudata, a végeláthatatlan ovosi vizsgálatok borzasztó hangulata és a gyógyszerek okozta rosszullétek ellen a lány egy tervet fundál ki: készít egy amolyan “tíz-dolog-amit-megteszek-mielőtt-meghalok” listát. Az első helyen szüzességének elvesztése áll. Mivel Tessát minden szabály alól felmenti betegsége, fenntartások nélkül kezdi el a pontok megvalósítását, megélését. Eközben érzései és kapcsolatai a családjával és a barátaival hihetlenül elmélyülnek. Tessa rájön: nem könnyű megszerezni azt amire vágyunk, s hogy néha a legváratlanabb dolgok válhatnak a legfontosabbá.

Válasz