0

Film premierek – 2012.10.04.

7 premier film a mozikban és a sokak által várt fergeteges rajzfilm a Hotel Transylvania és a Tüskevár remakje is a premierek közt van.

Barbara

színes, feliratos, német filmdráma, 105 perc, 2012
Rendező: Christian Petzold
Főszereplők: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Rainer Bock

1980-ban az NDK-ben Barbara a gyerekorvos vízumkérelmet nyújt be és ezért egy kis, vidéki kórházba helyezik át. Itt rendszeresen ellenőrzik, mert tudják, hogy szerelme az NSZK-ban él és Barbara diszidálni szeretne hozzá. A munkahelyén nagyon zárkózottan viselkedő doktornővel csak Andre tud kapcsolatot létesíteni. Barbara az elesett gyerekeknek, teenagereknek szenteli az életét és ahogy közeleg az illegális határátlépés napja egyre nagyobb viharok dúlnak a lelkében.

A boldogság sosem jár egyedül – Un bonheur n’arrive jamais seul

színes, magyarul beszélő, francia romantikus vígjáték, 110 perc, 2012
Rendező: James Huth
Főszereplők: Sophie Marceau, Gad Elmaleh, Maurice Barthélémy

Sacha-t három dolog élteti: a barátai, a zongorája és a bulizás. Éjszakánként egy jazz klubban játszik, az estéket pedig szemrevaló nőkkel zárja agglegénylakásában. Charlotte-nak három gyermeke van, egy jól menő munkája, no meg két exférje. Életébe már csak a szerelem nem fér bele. Sacha és Charlotte annyira különböznek egymástól, hogy megismerkedniük sem volna szabad, ám a sors máshogy egyengeti útjukat. Amikor Charlotte egy esős délutánon belebotlik Sacha-ba, azonnal megváltozik az életük. Találkozásuk szerelem első látásra. De vajon van-e hely gyerekek számára is a szerelemben?

Gázos – Wrong

színes, feliratos, francia vígjáték, 94 perc, 2012
Rendező: Quentin Dupieux
Főszereplők: Jack Plotnick, Eric Judor, Alexis Dziena

Dolph Springer egy nap arra ébred, hogy elvesztette élete értelmét – Paul nevű kutyáját. A szívének oly kedves eb visszaszerzésére irányuló próbálkozás során Dolph furcsa figurákkal akad össze: egy közeli pizzázó nimfomániás telefonos diszpécsere, egy kocogás-függő szomszéd, egy lelkiismeretes francia-mexikói kertész és egy bizarr nyomozó is az útjába akad, akiknek akaratlanul bár, de gyökeresen beavatkozik az életébe. Dolph-nak rá kell jönnie, hogy a kutyáján kívül még valamit elvesztett: az eszét.

Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak – Hotel Transylvania

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 91 perc, 2012
Rendező: Genndy Tartakovsky
Főszereplők: Adam Sandler, Selena Gomez, Steve Buscemi

Vérszívó vagy nászúton? Farkasember családi lazuláson? Rémkoppantó, aki belefáradt a szürke hétköznapok egyformaságába? Vár a Hotel Transylvania – minőségi pihenés és felfrissülés mindennemű rémnek, szörnynek és gonosz torzszülöttnek.Drakula gróf ötcsillagos erdélyi luxusszállodájában (főszakács: Quasimodo) a szörnyek és családjuk távol kerülhetnek az emberi világ zajától. Itt ejtőzik Frankenstein és a menyasszonya, Múmia, a láthatatlan ember, egy egész farkas falka és kollégáik – míg egyszer egy halandó nem téved közéjük. A bajt csak fokozza, hogy a gróf nemcsak szállodaigazgató, hanem apa is, aki eddig sikerrel óvta csemetéjét a valódi világ borzalmaitól: most azonban minden megváltozik.

A természet IQ-ja

színes, magyarul beszélő, magyar dokumentumfilm, 58 perc, 2012
Rendező: Dr. Danka Krisztina

Honnan származnak az állatok titokzatos ösztönei? Két magyar szerző amerikai könyvsikerének filmes adaptációja, látványos természetfilm-betétekkel. A veleszületett állati ösztönök meghökkentő eseteivel ismerkedhetünk meg, miközben kirajzolódik előttünk a modern természettudományos magyarázatok egyik fehér foltja – és a lehetséges megoldások skálája.

Tüskevár

színes, magyar családi film, 99 perc, 2012
Rendező: Balogh György

Főszereplők: Nagy Marcell, Péntek Bálint, Kovács Lajos

Ismét vár a Tüskevár. Mindannyiunk nagy, közös nyári kalandja éled újra. Ki ne emlékezne a dohány szagú Matulára, a berek tanítómesterére és a két emberré váló kamaszra, Tutajosra és Bütyökre. Hát megint itt van az a nyár, ami úgy kezdődik…

Vadállatok – Savages

színes, fekete-fehér, feliratos, amerikai-angol thriller, 131 perc, 2012
Rendező: Oliver Stone
Főszereplők: Taylor Kitsch, Aaron Johnson, Salma Hayek

Ben, a békés és jólelkű buddhista, és legjobb barátja, Chon, az egykori tengerészgyalogos és zsoldos jövedelmező üzletet visznek Laguna Beachen – ők termesztik a valaha látott legjobb marihuánát. Emellett mindketten sajátos módon szerelmesek a különlegesen szép Opheliába. Az élet idilli a dél-kaliforniai városban, amíg a mexikói Baja kartell úgy nem dönt, hogy a triónak társulnia kell velük. Amikor a kartell könyörtelen főnöke, Elena, és brutális behajtója, Lado alulbecsüli a három barát közti megbonthatatlan köteléket, Ben és Chon – a korrupt DEA ügynök megbízhatatlan segítségével – látszólag megnyerhetetlen háborúba kezd a kartell ellen. És így beindulnak az egyre kegyetlenebb heccek és manőverek az egymásnak ütköző akaratok és érdekek barbár csatájában.

 

Válasz