0

Film peremierek – 2012.07.26.

Amint a híradások is beszámoltak róla, az új batman film amerikai útja sajnálatos eseménnyel kezdődött, azért a film hozzánk is elért szerencsésen, Steve Carell is várja Keira Knightley-val a világvégét és a norvégok is megmutatják, hogy szeretik a vígjátékokat.

King Curling – Kong Curling

színes, feliratos, norvég vígjáték, 90 perc, 2011 (16)
Rendező: Ole Endresen
Főszereplők: Atle Antonsen, Linn Skaber, Ane Dahl Torp

Truls, az egykori curling bajnok mániákus szokásai miatt elmegyógyintézetbe kerül, de amikor megtudja, hogy egykori edzője a halálos ágyán fekszik, nagy lépésre szánja el magát. Mivel az edzőn csak egy nagyon drága műtét segíthet, Truls összehívja a régi csapatot és benevezi őket a Curling Bajnokságra, hogy aztán az ott elnyert pénzből az edzőt támogassák. Csakhogy a csapatban nem Truls az egyetlen elmebeteg.

Míg a világvége el nem választ – Seeking a Friend for the End of the World

színes, fekete-fehér, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 94 perc, 2012 (12)
Rendező: Lorene Scafaria
Főszereplők: Keira Knightley, Steve Carell, Melanie Lynskey

Egy 35 kilométer széles aszteroida száguld szélsebesen a Föld felé, és meghiúsult az utolsó esély is a becsapódás elkerülésére. Ám nem csupán a bolygó került veszélybe, hanem a jámbor biztosítási ügynök, Dodge házassága is, mivel az asszony értesülvén a borzasztó hírről, miszerint 21 nap múlva megsemmisül a világ, azon nyomban elhagyja férjét. Dodge mindig is szigorú szabályok szerint élt, szomszédja, Penny azonban ennek pont az ellenkezője, kifejezetten extrovertált nő lévén. Egy dolog azonban közös bennük: mindketten úgy döntenek, hogy nem vesznek tudomást a közelgő világ végéről.

A sötét lovag – Felemelkedés – The Dark Knight Rises

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 165 perc, 2012 (16)
Rendező: Christopher Nolan
Főszereplők: Christian Bale, Michael Caine, Anne Hathaway

Nyolc év telt el azóta, hogy egy szörnyű éjszakát követően Batman nyom nélkül eltűnt. Magára vállalta Harvey Dent államügyész minden vétkét, és a hősből üldözött bűnöző lett. Önfeláldozása azonban nem volt hiábavaló: a Dent-törvénynek köszönhetően Gotham békés várossá vált. Átmenetileg. A városban feltűnik egy macskajelmezes betörő, aki sötét titkokat rejteget; és megérkezik Bane is, a különös álarcot viselő, gátlástalan bűnöző. Bruce Wayne féltve őrzött magánya nem tarthat örökké, a városnak ismét szüksége van a Sötét Lovagra. Ám a köpönyeg és az álarc ellenére úgy tűnik, Bane legyőzhetetlen.

Válasz