0

Film premierek – 2012.07.05.

Jégkorszak, Bel Ami, Felültetve. Mindenki valamiért várta valamelyiket, Jégkorszak negyedik részében elkezdenek vándorolni a kontinensek, Bel Amiben feltünik Pattinson és Bruce Willis nem csak a Budapesten kísért, hanem a filmvásznon.

Bel Ami – A szépfiú – Bel Ami

színes, feliratos, angol-francia-olasz filmdráma, 102 perc, 2012 (16)
Rendező: Nick Ormerod
Főszereplők: Robert Pattinson, Christina Ricci, Uma Thurman

Georges Duroy fiatal, jóképű, nagyon ambiciózus fiatalember. Leszerelt katonaként egy huszadrangú párizsi újságnál kap állást, s mivel nagyon rossz anyagi körülmények között él, bármit megtesz a kiugrásért. Külseje és sármja ellenállhatatlanná teszi – bárkit kihasznál, hogy a társadalmi ranglétrán egyre feljebb kerüljön. Törtetését három állandó partnere segíti. Az egymásról eleinte mit sem sejtő hölgyek végül az 1890-es évek egyik legsikeresebb férfijává emelik Georges-ot. A kezdetben kellemesnek ígérkező erotikus kalandok a férfi gátlástalansága révén egyre veszélyesebbekké válnak. Míg a nők csak a Szépfiúként emlegetik, a férjeknek ő lesz a legfőbb ellenség.

Felültetve – Setup

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 85 perc, 2011 (18)
Rendező: Mike Gunther
Főszereplők: 50 Cent, Ryan Phillippe, Bruce Willis

Sonny, Vincent és Dave régóta haverok, együtt nőttek fel Detroit “aljas utcáin”. A sors úgy rendelte, hogy mindhárman a bűnnek élnek. Egy gondosan kitervelt, de egyben véres gyémántrablást követően Vincent elárulja a barátait: beléjük ereszt egy sorozatot, és hagyja őket kivérezni. Sonny azonban életben marad, és miután felépül, Detroit utcáin cirkál bosszúra szomjazva. Ezzel azonban csak felhívja magára Mr. Biggs, a város legfélelmetesebb maffiafőnökének figyelmét.

Jégkorszak 4 – Vándorló kontinens – Ice Age: Continental Drift

színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 94 perc, 2012 (6)
Rendező: Mike Thurmeier
Főszereplők: John Leguizamo, Denis Leary, Ray Romano

Az idő a jégkorszakban sem áll meg: minden változik, és mindig jöhet néhány vad meglepetés. A táplálkozási láncra fittyet hányó három jó barát, Manny, Diego és Sid (a mamut, a kardfogú tigris és a lajhár) újból kénytelen vándorútra indulni: egy óriási földmozgás leszakít a kontinensről egy szigetet, és elválasztja őket a hordától. Jobb híján egy úszó jéghegyre költöznek, és új, hófehér hajójukon igyekeznek partra vergődni. A trió a nyílt tengeren sem hazudtolja meg magát: a jég hátán is túlélnek, fura tengeri lények, új földrészek és őskalózok között vágják keresztül magukat, és közben egy percre sem veszítik el a humorérzéküket. Még a motkány is viszontlátja imádott makkját – igaz, olyan körülmények között, melyre egy motkány sem készülhet fel.

Kínai, elvitelre – Un cuento chino

színes, feliratos, argentin-spanyol vígjáték, 93 perc, 2011 (12)
Rendező: Sebastián Borensztein
Főszereplők: Ricardo Darín, Ignacio Huang, Muriel Santa Ana

Roberto, a meglehetősen unalmas és magányos életet élő szerszám bolt tulajdonos találkozik Junnal, aki éppen akkor érkezik Kínából. Jun egy szót sem beszél spanyolul és a rokonait keresi meglehetősen kevés sikerrel. Roberto kénytelen befogadni a Junt, aki fenekestől felforgatja az életét.

Az orvvadász – The Hunter

színes, feliratos, ausztrál thriller, 102 perc, 2011 (16)
Rendező: Daniel Nettheim
Főszereplők: Willem Dafoe, Sam Neill, Frances O’Connor

Martin profi zsoldos, legújabb megbízatását egy rejtélyes, biotechnikával foglalkozó cégtől kapja. Az egyre fogyó, mégis elképesztő szépségű tasmán vadonba kell utaznia, hogy a kihaltnak hitt erszényesfarkasok ismét látni vélt példányaiból hozzon egyet. Martin fedő sztorival fog hozzá feladatához: a helyiek körében tudósként jár-kel, egy család farmjának közelében telepedik le. Miközben egyre mélyebbre jut a vadonban, akaratlanul is egyre közelebb kerül a székhelye mellett élőkhöz. A család megmagyarázhatatlan körülmények között vesztette el a családfőt, s Martin ráébred arra, hogy a békésnek tűnő vidéken valaki a háttérben piszkos céllal mozgatja a szálakat, már gyilkolt is, s most őrá vadászik.

 

 

Pride – Parada / Parade

színes, feliratos, szerb-német-magyar-szlovén-horvát vígjáték, 115 perc, 2011 (16)
Rendező: Srđan Dragojević
Főszereplők: Nikola Kojo, Miloš Samolov, Hristina Popović

Belgrádban a melegek meg szeretnék rendezni az első Büszkeség Menetet, de ebben sem a közvélemény, sem a rendőrség nem támogatja őket. A sors fintora, hogy végül egy homofób középkorú maffiózó áll melléjük, aki a délszláv háború alatt kiépített kapcsolatrendszerét felhasználva szervezi meg a melegek védelmét: egy szerb, horvát, bosnyák és albán ex-katonákból, illetve szerb melegekből álló valószerűtlen csapat száll szembe végül a felfegyverzett bőrfejűekkel.

Sleeping Beauty

színes, feliratos, ausztrál dráma, 101 perc, 2011 (18)

Rendező: Julia Leigh
Főszereplők: Emily Browning, Rachael Blake, Ewen Leslie

Az egyetemista Lucy csendes nemtörődömségben éli mindennapjait. Egyetlen célja, hogy kifizesse a lakása bérleti díját, szexuális kapcsolatai semmit sem jelentenek számára. Ezért is vállalja a hétköznapinak semmiképpen sem mondható lehetőséget: hogy Csipkerózsikaként idős férfiak szexuális játékszereként, önmagáról órákon át mit sem tudva létezzen. A kábítószer hatása alatt töltött órák lassan mindennapjai részévé válnak. Ahogy egyre gyakrabban fekszik bele luxuslakosztályának gyönyörű ágyába, úgy válik egyre erősebbé benne a vágy, hogy megtudja, mi történik vele, mialatt alszik.

Válasz