0

Film premierek – 2012.07.12.

Még érződik a nyári pangás a mozikban is.  Heti premierek között megtaláljuk az új pókembert, a bikanyakat és a szaunát.

Bikanyak – Rundskop / Bullhead

színes, feliratos, belga krimi, 124 perc, 2011
Rendező: Michael R. Roskam
Főszereplők: Matthias Schoenaerts, Frank Lammers, Jeanne Dandoy

A vallon-flamand nyelvi határ közelében lévő gazdaságban él a bivalyerős izomkolosszus marhatenyésztő, Jack Vanmarsenille (Matthias Schoenaerts). Társa, az állatorvos Sam Raymond (Frank Lammers) egy kétes ügyletbe keveri a hírhedt hormonmaffia fejével, akit egy utánuk nyomozó zsaru meggyilkolásával vádolnak. Jack marháit szteroidokkal és egyéb doppingszerekkel tömi, hogy gyorsabban és eredményesebben hízzanak, ezért sok vesztenivalója van, ha lelepleződne kapcsolata a szervezettel. Ráadásul titokzatos múltjából felbukkan egy nő, a parfümőr Lucia (Jeanne Dandoy), és gyermekkori barátja, Diederik (Jeroen Perceval), ami tragikus események láncreakcióját indítják el. A Bikanyak megrendítő történet a végzetről és az ártatlanságról.

A csodálatos pókember – The Amazing Spider-Man

színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm, 136 perc, 2012
Rendező: Marc Webb
Főszereplők: Andrew Garfield, Emma Stone, Martin Sheen

Pókember újjászületik: ez a film a különös hős eredetének történetét mutatja be – de egészen új nézőpontból, és minden eddiginél izgalmasabban. Peter Parker (Andrew Garfield) átlagos gimis srác. Kicsit magányosabb, kicsit szótlanabb a társainál – talán azért, mert a szülei még kiskorában eltűntek, és azóta Ben bácsikája (Martin Sheen) neveli. Ahogy közeledik a felnőttkor, Petert egyre jobban érdekli a múltja, hogy ki ő igazán és mi történhetett a szüleivel. Úgy érzi, titkok hálója veszi körül. Egyedül iskolai szerelmében (Emma Stone) bízhat. Amikor megtalálja apja régi irattáskáját, meghökkentő dokumentumok kerülnek elől belőle: attól kezdve egészen másképpen látja magát és a világot. A nyomok az Oscorpba, az idősebb Parker régi társához, dr. Curt Connors (Rhys Ifans) laboratóriumába vezetnek. A tudós egy különleges gyíkkivonat-szerrel kezeli magát, és a mellékhatások szörnyszülötté teszik őt. A Pókember nem tehet mást: használni kezdi különleges képességeit, hogy legyőzze a Gyíkot.

Szauna Párizsban – Let My People Go!

színes, feliratos, francia vígjáték, 96 perc, 2011
Rendező: Mikael Buch
Főszereplők: Nicolas Maury, Carmen Maura, Jean-François Stévenin

Reuben, egy francia tisztító cég elkényeztetett csemetéje Finnországba utazik, hogy egyetemi tanulmányokat folytasson összehasonlító szauna tárgyában, végül egy falu postása lesz, hogy időközben megismert finn szerelmével maradhasson. Pár nappal pészah előtt egy sor félreértést követően a pár szakít és Reuben visszatér Párizsba, ahol váratlan találkozása egy öreg zsidóval egy éjszakai bárban újabb kellemetlen kalandok sorozatát indítja el.

Válasz