0

Film premierek – 2012.06.21.

Mel Gibson, Jean Reno, Tom Cruise a heti sztárparádé résztvevői. Börtönregényben Gibson, a konyhában Reno és sztárként Cruist láthatjuk viszont, a horror rajongók pedig Csernobilba látogathatnak egy kaland túrára.

Börtönregény – Get the Gringo
színes, feliratos, amerikai akciófilm, 95 perc, 2011
Rendező: Adrian Grunberg
Főszereplők: Mel Gibson, Peter Stormare, Dean Norris

Drivert, a hivatásos bűnözőt lekapcsolja a mexikói rendőrség, amikor a kocsijában egy rakás lopott pénzzel kétségbeesetten próbál átjutni a határon és egy vad börtönbe zárják. A férfi egy 9 éves kisfiú segítségével próbál életben maradni a káosz és korrupció uralta börtönben. Vakmerő tervet eszel ki, hogy megszökjön a fiúval, annak anyjával és a pénzzel.

Én, a séf – Comme un chef
színes, magyarul beszélő, francia-spanyol vígjáték, 84 perc, 2012
Rendező: Daniel Cohen
Főszereplők: Jean Reno, Michaël Youn, Julien Boisselier

Alexandre Lagarde, a veterán sztárséf komoly konfliktusba kerül Stanislas Matterrel, az étteremcsoport új vezetőjével. Matter arra készül, hogy lecseréli őt egy ifjú, modern séfre, aki a molekuláris gasztronómia megszállottja, mert az sokkal jövedelmezőbb. Első lépésként elkezdi kirúgni Lagarde csapatának tagjait. Ami még rosszabb, Lagarde kezd kifutni az ötletekből, pedig a legnevesebb étteremkalauz kritikusai bármelyik pillanatban feltűnhetnek tesztelni. Kétségbeesésében keresni kezd maga mellé valakit. Egy nap, mintha a szerencse vezérelné oda, találkozik Jackyvel, aki az haute cuisine megszállottja. A szakmát autodidakta módon elsajátító férfi rendkívül tehetséges, de makacs, mint egy öszvér.

Ideglelés Csernobilban – Chernobyl Diaries
színes, feliratos, amerikai horror, 90 perc, 2012
Rendező: Bradley Parker
Főszereplők: Ingrid Bolso Berdal, Jesse McCartney, Olivia Dudley

1986. április 26. A Csernobil atomerőmű négyes számú reaktora felrobban, ezzel pedig 400 atombomba erejének megfelelő radioaktív szennyeződés szóródik szét a levegőben. A szomszédos Pripjaty városka még napjainkban is lakatlan. Épp ide igyekszik hat huszonéves fiatal, akik felbérelnek egy “extrém” túravezetőt, aki a figyelmeztetések ellenére elviszi őket az elhagyott kísértetvárosba 25 évvel a katasztrófa után.

Mindörökké rock – Rock of Ages
színes, magyarul beszélő, amerikai zenés film, 123 perc, 2012
Rendező: Adam Shankman
Főszereplők: Tom Cruise, Diego Boneta, Julianne Hough

A 80-as évek közepén Los Angelesben van egy klub, ami a rock fellegvárának minősül és ott lép fel az akkori rockistenség, Stacee Jaxx (Tom Cruise). Ő az igazi ikon, az a sztár, aki már azzal tömeghisztériát vált ki, ha csak fellép a színpadra. Zenéjére tömegek tombolnak, ő pedig megállíthatatlanul söpör végig a színpadon. Eközben pedig egy kisvárosi lány, Sherrie aki Hollywoodban keresi az álmait, és egy városi srác Drew útjai is itt fonódnak össze.
A rocklegendák történetét a Def Leppard, Joan Jett, a Journey, a Foreigner, a Bon Jovi, a Night Ranger, a REO Speedwagon, Pat Benatar, a Twisted Sister, a Poison, a Whitesnake és sok más halhatatlan banda zenéje festi alá.

Válasz