0

Film premierek – 2012.05.24.

Itt a sokak által várt folytatás a Man In Black – Sötét zsaruk 3 ráadásul 3D-ben, de a hét a drámáké, hiszen emellett az akció film mellett 4 dráma került a mozik repertoárjába.

A folyosó – Isolerad/Corridor
színes, feliratos, svéd thriller, 80 perc, 2010 16 korhatár
Rendező: Johan Storm
Főszereplők: Emil Johnsen, Ylva Gallon, Peter Stormare

Frank magának való orvostanhallgató, aki magányosan készül lakásában az előtte álló vizsgákra. Egyedüllétét a társasházuk emeletén lakó fiatal lány, Lotte zavarja meg újra és újra, aki különféle kérésekkel kopogtat be hozzá nappal, éjszaka pedig barátjával hangoskodik a felette lévő lakásban. A házban idővel egyre furcsább események történnek, megjelenik a lány erőszakoskodó, féltékeny ex-barátja, Franknek pedig egyre inkább az az érzése, hogy valamilyen összeesküvés elmélet szövődik a lépcsőházban.

 

 



Kezeket fel srácok! – Les mains en l’air
színes, feliratos, francia filmdráma, 90 perc, 2010
Rendező: Romain Goupil
Főszereplők: Valeria Bruni Tedeschi, Linda Doudaeva, Jules Ritmanic

A nyugat-európai országok egyik legégetőbb problémája a migráció, ami olyan politikai, etnikai és kulturális problémákat vet fel, amelyek már nem egyszerűen a statisztikai és bevándorlási hivatalok hatáskörébe tartoznak, hanem a lakosság életében is új szituációkat teremtenek. Roman Goupil filmje bebizonyítja, hogy egy ilyen helyzetben is meghatározóak lehetnek a humánus értékek, így a másság elfogadása, a szolidaritás, a kitartás és önfeláldozás egy másik emberért. Mindezt pedig a gyerekkor tiszta és varázslatos tükrén keresztül láthatjuk.

 

 

Men in Black – Sötét zsaruk 3. – Men in Black III
színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 106 perc, 2012 16 korhatár
Rendező: Barry Sonnenfeld
Főszereplők:
Will Smith, Josh Brolin, Tommy Lee Jones

J ügynök (Will Smith) és K ügynök (Tommy Lee Jones) diadallal visszatér a múltba. J 15 éve védi bolygónkat az univerzum mocskától, és látott már néhány furcsa dolgot, de egy csápos, kocsonyás, nyolckarú lényt sem tart olyan érthetetlennek, mint szűkszavú kollégáját, K-t. Amikor utóbbi eltűnik, sőt, egy időhuroknak köszönhetően úgy tűnik, hogy talán sosem létezett, hű társa mégis jelentős kalandra vállalkozik, hogy megmentse. Visszatér a múltba, hogy az eredeténél leplezze le azt a földön kívülről irányított konspirációt, amely megpróbálja újraírni az emberi történelmet. A szolgálati időgép 1969-be, New York-ba repíti, ahol összefog az ifjú, de máris pókerarcú K-val (Josh Brolin). Csupán 24 óra áll a rendelkezésükre, hogy helyrezökkentsék az időt: a tét K élete, az ügynökség sorsa és az emberiség jövője.

 

 

Tegnap éjjel – Last Night
színes, magyarul beszélő, amerikai-francia romantikus dráma, 93 perc, 2010 12 korhatár
Rendező: Massy Tadjedin
Főszereplők: Sam Worthington, Keira Knightley, Eva Mendes

Míg a vágy el nem választ.
A ‘Tegnap éjjel’ egy érzelmileg erőteljes romantikus film a bizalomról, a vágyról, a megcsalásról, a modern szerelemről és házasságról. A film a hűség “szürkezónáiról” is szól: az egy óvatlan pillanatban meghozott döntéseknek lehetnek visszavonhatatlan következményei. Az alkotás főszereplője egy fiatal, elbűvölő és jómódú New York-i pár, akik ugyanazon éjjel esnek kísértésbe. Tökéletesnek tűnő kapcsolatuk meghatározó próba előtt áll, és olyan döntéseket kell meghozniuk, melyekre egyikük sem számított, amikor csupán egy éjjelre különválnak. A férj, Michael üzleti útra indul vonzó kolléganőjével, Lauraval, miközben felesége, Joanna összefut egy régi szerelmével. A csábítás ereje mindkettejüknél hatalmas: egyetlen, fülledt erotikával eltöltött éjszaka, amire sohasem jöhet rá a másik fél. Egyetlen kérdésen múlik minden: mégpedig hogy sikerül-e elszámolniuk a saját lelkiismeretükkel.

 

 

Viszlát, első szerelem – Un amour de jeunesse
színes, francia-német romantikus dráma, 110 perc, 2011 12 korhatár
Rendező: Mia Hansen-Love
Főszereplők: Lola Créton, Sebastian Urzendowsky, Magne-Havard Brekke

A 15 éves Camille és a 19 éves Sullivan halálosan szerelmesek egymásba. De Sullivan úgy dönt, hogy az egyetem megkezdése előtt egy évre külföldre utazik, és ez elszakítja a szerelmeseket egymástól. Camille évekig nem tudja feldolgozni, hogy elhagyta a szerelme. Hét év elteltével megismerkedik egy építésszel, akivel végül összeköti az életét. Ekkor találkozik újra Sullivannel és úgy érzi újra padlóra kerül.

 

Válasz