0

Film premierek – 2012.05.09.

Heti felhozatalunkban csak 3 film szerepel. Audrey Tautou-t Amelie helyett most Nathalie-t játsza, Tim Burton az ollókezű után ismét rátalált Johnny Deppre és egy román rendező afrikai asszonyokról szóló filmjét láthatjuk.

Asszonyok kútja – La source des femmes / The Source
színes, feliratos, belga-olasz-francia vígjáték, 135 perc, 2011 16 korhatár
rendező: Radu Mihăileanu
Főszereplők: Hafsia Herzi, Hiam Abbass, Leila Bekhti

Egy afrikai faluban a sok éves hagyományoknak megfelelően az asszonyok hozzák a vizet a közeli forrástól. Ezt a veszélyes feladatot még akkor sem akarják átvállalni a férfiak, amikor több, súlyos baleset történik a vízhordás közben. Az asszonyok úgy döntenek, hogy mindaddig nem élnek házaséletet a férjükkel, amíg azok nem vállalják át ezt a munkát. Ez hatalmas felháborodást okoz és kibékíthetetlennek tűnő viszályhoz vezet.

Éjsötét árnyék – Dark Shadows
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 113 perc, 2012 16 korhatár
Rendező: Tim Burton
Főszereplők: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter

Az átkok nem öregszenek. Egy XVIII. századi férfi, Barnabas Collins (Johnny Depp) megszerez mindent, amire vágyik: pénzt, hatalmat, birtokot, csak a szerelemben nincs szerencséje, ugyanis egy boszorkány (Eva Green) egy sértésre átokkal felel.
Barnabast kétszáz évvel később véletlenül kiszabadítják a sírjából, és nem nyugodhat békében: visszatér a régi házába, ahol kénytelen megismerkedni zavaros XX. századi utódaival. Jobb híján beköltözik a családi rezidenciába, megpróbálja elviselni az anyukát (Michelle Pfeiffer), a velük lakó pszichológust (Helene Bonham Carter), a lázadó kamaszlányt (Chloe Grace Moretz) – akiknek mind megvan a maga sötét titka és őrült terve az új rokonnal: a kísértetiesen vén ősapával.

 

Nathalie második élete – La délicatesse
színes, feliratos, francia-svéd romantikus vígjáték, 108 perc, 2011 12 korhatár
Rendező: David Foenkinos
Főszereplők: Audrey Tautou, François Damiens, Bruno Todeschini

Nathalie (Audrey Tautou) fiatal, gyönyörű, munkamániás, kettétört életű nő. Férjét autóbalesetben vesztette el, s a tragédia óta érzelmeit elfojtva él. Markus (François Damiens), a munkatársa a legkevésbé sem mondható jóképűnek, ronda ruhákat hord, és általában véve egy rakás szerencsétlenség. Mégis ő az, akit Nathalie egy napon az irodájában – önmaga legnagyobb meglepetésére – váratanul megcsókol.

Válasz