0

Film premierek – 2011.11.17.

Eljött a hét amikor is a vámpírok báloznak, pontosabban házasodnak, szert teszünk egy kis adósságra, velünk lesz Seraphine és Tomboy és eljutunk El Caminoba.


Az adósság – The Debt
színes, feliratos, amerikai thriller, 114 perc, 2010 (16)
Rendező: John Madden
Főszereplők: Ciarán Hinds, Tom Wilkinson, Helen Mirren

Ez az izgalmas thriller három fiatal Moszad ügynökről szól, akik 1965-ben egy titkos küldetés során elfognak és megölnek egy hírhedt náci háborús bűnöst. Most, harminc évvel később felbukkan egy férfi Ukrajnában, aki azt állítja magáról, hogy ő az a náci. Az egyik egykori ügynök beépül, hogy kiderítse az igazságot.

 


Alkonyat – Hajnalhasadás I. rész – The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1
színes, feliratos, amerikai fantasy, 117 perc, 2011 (12)
Rendező: Bill Condon
Főszereplők: Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner

A hatalmas sikerű Alkonyat-sorozat várva várt folytatásában Bella Swan (Kristen Stewart) és a vámpír Edward Cullen (Robert Pattinson) végre az ifjú házasok boldog életét élhetnék, ám árulások és tragédiák sorozata egész világukat romba döntheti. Az esküvő után Bella és Edward nászútra Rio de Janeiróba utaznak, ahol végre átadhatják magukat szenvedélyeiknek. Bella hamarosan észreveszi, hogy várandós, és a kis híján végzetes szülés során Edward teljesíti a lány régi kívánságát: halhatatlanná teszi. Lányuk, a különleges Renesmee érkezése azonban veszélyes események lavináját indítja el. A Cullenek és szövetségeseik szembekerülnek a vámpírvezetők, a Volturik félelmetes tanácsával, és úgy tűnik, elkerülhetetlen sorsdöntő összecsapásuk. Az izgalmakban bővelkedő, romantikus Hajnalhasadás folytatja a nagyszabású természetfeletti mesét a szerelemről, amellyel az Alkonyat-sorozat az egész világot meghódította.

 

 


Séraphine
színes, feliratos, francia-belga életrajzi dráma, 125 perc, 2008 (12)
Rendező: Martin Provost
Főszereplők: Yolande Moreau, Ulrich Tukur, Anne Bennent

Séraphine figurája kiemelkedő színészi alakítás nyomán válik maradandóvá. A szépen fényképezett, kellemes zenéjű film megmosolyogtatja nézőjét vagy könnycseppet csal a szemébe, legszebb pillanatai azonban azok, amelyekben a kopott rongyaiban öregedő művész megdicsőült és büszke arcát láthatjuk festményei mellett. A film legnagyobb érdeme talán éppen az, hogy az egykor élt Séraphine de Senlis különös festményeit megmutatja a mai nagyközönségnek: a fantasztikus, lángoló színek, az egymásba fonódó, boszorkányos bujasággal összetekeredő növényi motívumok ma is csodálatot ébresztenek.

 

 


Tomboy
színes, feliratos, francia filmdráma, 81 perc, 2011 (12)
Rendező: Céline Sciamma
Főszereplők: Zoé Héran, Malonn Lévana, Jeanne Disson

Laure nagyon fiús és amikor családja új helyre költözik, hagyja, hogy az új közösség azt higgye, hogy valóban az. A nyári szünetben nevet is vált és Michaël-nek hívatja magát. Nem kell hozzá sok, hogy Lisa beleszeressen, de a szünidő vége – amikor minden kiderül – már nincs messze.

 

 


Út a csillagok alatt – El Camino a világ oltárától a világ végéig
színes, magyar dokumentumfilm, 96 perc, 2011 (12)
Rendező: Birinyi József

 

A két magyar zarándok útját, El Caminoját, a legvénebb kontinensen átívelő történetét mutatja be a film. A barátokat két kamerával kísérték el az alkotók a “világ oltáráról”, Fatimától egészen a “világ végéig”, a kontinentális Európa legnyugatibb pontjáig

Válasz