0

Film premierek – 2011.11.10.

Ez a visszatérések hete a mozikban: hiszen visszatér a vászonra Eddie Murphy, Ben Stiller, Mickey Rourke  és rendezőként Woodie Allen is.


Éjfélkor Párizsban – Midnight in Paris
színes, feliratos, spanyol-amerikai romantikus vígjáték, 94 perc, 2011 12 korhatár
Rendező: Woody Allen
Főszereplők: Rachel McAdams, Owen Wilson, Marion Cotillard

Gil és Inez jegyesek, akik üzleti okokból Párizsba látogatnak. Időközben kiderül, hogy a pár nem egészen egymáshoz való. Gil esetleg Párizsban szeretne élni, es komoly íróvá válni, míg Ineznél ez szóba sem jöhet. Gil szeret esőben sétálni, míg Inez nem. A történetben a fordulatot az hozza, hogy Gil felfedezi, hogy pontban éjfélkor Párizs egy bizonyos pontján egy fiákerbe szállva időutazásban vehet reszt, amely visszaröpíti az általa kedvelt 1920-as évekbe.

 

 


A halálba táncoltatott leány – The Maiden Danced to Death
színes, feliratos, magyar-szlovén-kanadai játékfilm, 100 perc, 2011 12 korhatár
Rendező: Hules Endre
Főszereplők: Hules Endre, László Zsolt, Melkvi Bea

Steve, egy táncosból lett impresszárió (Hules Endre) húsz év után visszatér szülőföldjére, Magyarországra. A szocialista rendszer, amely száműzte, nincs többé. Volt káder apja nyugdíjba vonult, de öccse, Gyula (László Zsolt) továbbra is ugyanazzal a társulattal, ugyanabban a lerobbant stúdióban dolgozik, ahol együtt kezdtek. Ráadásul időközben feleségül vette Steve volt szerelmét, Marit (Melkvi Bea). A két testvér úgy dönt, hogy felújítják utolsó közös sikerüket, A halálba táncoltatott leány balladájából készült táncdarabot. Amennyiben Gyula meg tud felelni Steve szigorú szakmai kívánalmainak, világturnéra viszik az előadást, segítve mindkettőjük stagnáló karrierjét. De időközben Steve ördögi tervet eszel ki, hogy elégtételt szerezzen régi sérelmeiér

Halhatatlanok – Immortals
színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm, 110 perc, 2011 16 korhatár
Rendező: Tarsem Singh
Főszereplők: Henry Cavill, Mickey Rourke, Luke Evans

Heraklion kegyetlen és vérszomjas királya, Hyperion (Mickey Rourke) és ádáz hadserege az egész ókori Hellászt lángba borítja, hogy rátaláljon a rég elveszett epiruszi íjra. A félelmetes hatalommal bíró fegyverrel a király letaszíthatja az isteneket az Olümposzról, és a világ urává lehet. Hyperion és légiói könyörtelen hatékonysággal perzselnek fel mindent maguk körül, és úgy tűnik, senki sem állíthatja meg őket. Egy Thészeusz nevezetű fiatal kőfaragó (Henry Cavill) bosszút esküszik, miután Hyperion feldúlja a faluját, és megöli az édesanyját. Phaedra, a papnő (Freida Pinto), látja a jövőt, és miután találkozik Thészeusszal, meggyőződésévé válik, hogy a férfi az egyetlen, aki véget vethet a pusztításnak. A nő segítségével Thészeusznak sikerül maroknyi csapatot összegyűjtenie, és elindul, hogy megvívja a végső, elkeseredett csatát az emberiség megmentésére.

Hogyan lopjunk felhőkarcolót? – Tower Heist
színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 106 perc, 2011 12 korhatár
Rendező: Brett Ratner
Főszereplők: Ben Stiller, Eddie Murphy, Matthew Broderick

Ben Stiller és Eddie Murphy a főszereplői ennek az új akcióvígjátéknak, melyben néhány lúzer melós bosszút akar állni a Wall Street-i svindleren, aki átverte őket. Miután egy Central Park-i luxus lakóház alkalmazottai rájönnek, hogy a milliárdos tulajdonos ellopta a nyugdíjukat, kitervelik a tökéletes bosszút: visszalopják, amit elvettek tőlük.

Tatsumi
színes, feliratos, szingapúri animációs film, 94 perc, 2011 16 korhatár
Rendező: Eric Khoo
Főszereplők: Motoko Gollent, Mike Wiluan, Tetsuya Bessho

Az animációs film Yohosiro Tatsumi életén és történetein alapul. Az ő nevéhez köthető a felnőtt korosztályt megszólító manga-stílus, a gekiga kialakulása, mellyel egy realista és megrendítő képi világú műfajt hozott létre, amely hitelesen képes kifejezni az élet komolyabbik-komorabbik oldalát.

Válasz