0

Film premierek – 2011.10.20.

Morgan Freeman a Delfines Kaland, Anne Hathaway az Egy nappal, Csányi Sándor a Kalanddal tért vissza a héten a vászonra. Mozikba került a Parajelségek 3. része, a Room 304 és a Submarine.


Delfines kaland – Dolphin Tale
színes, magyarul beszélő, amerikai családi film, 113 perc, 2011suitable_all_mini_pix
Rendező: Charles Martin Smith
Főszereplők: Morgan Freeman, Ashley Judd, Nathan Gamble

A film egy különleges barátság igaz történetét idézi fel. Winter, a delfinborjú belegabalyodik egy mélytengeri csapdába, amit a halászok rákoknak szántak. Az életét egy parton bóklászó kisfiú menti meg – de az uszonyán a kiérkező orvosok sem tudnak segíteni: a közeli állatkórház medencéjében amputálni kell a létfontosságú végtagot. Megmentője azonban nem feledkezik meg róla. Kettejük között őszinte kapcsolat alakul ki, és a fiú mindent elkövet, mindenkit mozgósít, hogy valóra válhasson terve: meggyőz egy háborús sérülteket kezelő orvost, készítsen műuszonyt a delfinnek, és egyre szaporodó segítőivel együtt visszavezeti Wintert az egészséges életbe. A film története megtörtént eseményeken alapul. Winter, a delfin, aki saját magát alakítja a moziváltozatban egész Amerikában a bátorság, az erő és remény szimbóluma lett a fogyatékkal élők és az egészségesek számára egyaránt.

 

 


Egy nap – One Day
színes, feliratos, amerikai romantikus dráma, 108 perc, 2011 12 korhatár
Rendező: Lone Scherfig
Főszereplők: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson

Miután együtt töltik egyetemi diplomaosztójuk napját – 1988. július 15-ét -, Emma Morley és Dexter Mayhew között olyan barátság szövődik, amely élethosszig tart. Emma elvekkel és ambíciókkal rendelkező lány, aki arról álmodozik, hogy jobb hellyé alakítja a világot. Dexter tehetős sármőr, aki arról álmodozik, hogy a világ az ő játszótere lesz. Kapcsolatuk kulcsfontosságú pillanatait a következő két évtized július 15-ei napjainak bemutatásából ismerhetjük meg. Legyenek éppen együtt vagy külön, láthatjuk, amint Dex és Em elfoglalja magát ügyes-bajos dolgaival; megismerjük baráti viszonyaikat és különböző vitáikat, reményeiket és elszalasztott lehetőségeiket, mosolyaikat és könnyeiket. Valahol az utazás során a két embernek rá kell jönnie, hogy amit annyi ideig kerestek, és amire olyan régóta vágynak, valójában végig az orruk előtt volt. Amint kiderül számukra, hogy egészen pontosan mit is jelentett az a bizonyos 1988-as nap, megismerik a szerelem és az élet valódi természetét.

 

 


Kaland
színes, magyar romantikus dráma, 84 perc, 2011 12 korhatár
Rendező: Sipos József
Főszereplők: Gerd Böckmann, Marozsán Erika, Csányi Sándor

Dr. Kádár Péter professzor minden tekintetben sikeres. Karrierje szárnyal, fiatal felesége, Anna pedig irigylésre méltóan gyönyörű. Tökéletes élete épp azon a napon hullik darabjaira, amikor kinevezik a legnevesebb klinika vezetőjévé. A professzor nem is sejti, hogy amíg őt ünneplik, addig hűségesnek hitt kollégája, fogadott fia Zoltán doktor, szökésre készül Annával. Az ígéretes kaland azonban váratlan fordulatot vesz. A professzor súlyos alkut köt Zoltánnal, amely mind a három ember életét végérvényesen megváltoztatja.

 

 


Parajelenségek 3. – Paranormal Activity 3
színes, feliratos, amerikai horror, 83 perc, 2011 16 korhatár
Rendező: Henry Joost
Főszereplők: Katie Featherston, Sprague Grayden, Jessica Tyler Brown

A Parajelenségek 3. az első két rész előzményfilmje, mely Katie és Kristi sokat emlegetett gyermekkorát dolgozza fel. Újabb paranormális jelenségeket kapott lencsevégre Henry Joost kamerája. Hideglelős horror a szomszéd házból.

 

 


Room 304 – Vaerelse 304 / Room 304
színes, feliratos, dán filmdráma, 88 perc, 2011 16 korhatár
Rendező: Birgitte Staermose Mortensen
Főszereplők: Mikael Birkkjaer, Stine Stengade, David Dencik

Egy koppenhágai szállodában különböző sorsok keresztezik egymást, balesetek sora vagy épp csak a véletlen kapcsán: Az egyik szobából lövés dörren. Egy másikból vad nyögések hallatszanak ki. Egy stewardess kétségbeesetten keresi az intimitást, vágyik nőiességének átélésére. Egy bevándorló megszállottan bosszúra esküszik. A hotel vezetője elveszve érzi magát férje és szeretője közötti kétségbeesett küzdelmében. Egy feleséget elhagyja a férje. A recepciósnak vér borítja a kezét. Emberek jönnek, ember mennek el egymás mellett, szállodai szobák titkai tárulnak fel. Váratlan, elemi és szívbemarkoló események sora szövi be a megtört idősíkot. Magával ragadó ereje a mindennapi dráma, a szerelem, a bosszú és a vágy, mely a film végére kristálytisztává és emlékezetessé teszi ezt a rendhagyó filmet.

 

 


Submarine
színes, feliratos, angol-amerikai vígjáték, 97 perc, 2010 12 korhatár
Rendező: Richard Ayoade
Főszereplők: Craig Roberts, Noah Taylor, Sally Hawkins

Nem meglepő, ha Oliver Tate történetéről a 13 és 3/4 éves Adrian Mole felnőtté válása jut eszünkbe. Oliver néha szerelmi és családi problémáit is megdöbbentő módon reagálja le és ettől lesz a film egyszerre humoros és nagyon is átélhető.

Válasz