0

Film premierek – 2011.10.13.

A Dustin Hoffmann féle Vírus óta nem igazán láttunk igazán valósnak tűnő filmet, de a héten megtörni látszik a jég, a megunhatatlan Dumas filmből is itt a legújabb verzió és a héten egy kiváló magyar film A vizsga is a mozikba kerül. Ezek mellett még két dámaibb premier is vár ránk.


Albert Schweitzer – Egy élet Afrikáért – Albert Schweitzer
színes, német-dél-afrikai életrajzi film, 114 perc, 2009 (12)
Rendező: Gavin Millar
Főszereplők: Jeroen Krabbé, Barbara Hershey, Judith Godréche

Az Egy élet Afrikáért című film az afrikai dzsungel Nobel-békedíjas orvosának élettörténetét mutatja be. Ő Albert Schweitzer, akinek a neve mára az emberségesség szinonimájává vált. 1949 – Albert Schweitzer “Az élet tisztelete” filozófiájának köszönhetően, amelyet az afrikai Lambarénében lévő őserdei kórházában valósított meg, az egyik legtöbbek által csodált ember a világon. Az Egyesült Államokban koncertekkel és előadásokkal gyűjt adományokat Lambaréné számára. Először szimpátiával és nagyvonalú támogatással találkozik, később azonban egyre több nehézségbe ütközik. Ellenségei rágalmazó hadjáratba kezdenek, mellyel Schweitzer életművének kétségbevonását akarják elérni, így a doktor afrikai kórházát hirtelen a bezárás veszélye fenyegeti. Ám orvosai támogatásával és betegei szeretetével felvértezve felveszi a harcot Lambaréné megmentéséért.

 

 


Fertőzés – Contagion
színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 106 perc, 2011 (16)
Rendező: Steven Soderbergh
Főszereplők: Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet

Egy családanya (Gwyneth Paltrow) távol-keleti üzleti útjáról hazaérve rosszul lesz. Előtte valahol az USA-ban megszakította az útját. Ő az első beteg: amerre járt, a fertőzés újabb gócai alakulnak ki.

 

 


A három testőr – The Three Musketeers
színes, magyarul beszélő, francia-amerikai-angol-német kalandfilm, 110 perc, 2011 (12)
Rendező: Paul W.S. Anderson
Főszereplők: Logan Lerman, Ray Stevenson, Matthew MacFadyen

Miután a francia király három legkiválóbb testőre, Athos, Porthos és Aramis felfedezik, hogy összeesküvés készül az uralkodó hatalmának megdöntésére, megismerkednek a becsvágyó ifjú hőssel, D’Artagnannal, és szárnyuk alá veszik. Négyen együtt aztán minden veszéllyel dacolva igyekeznek meghiúsítani az alantas cselszövést, amely nemcsak a koronát, hanem egész Európa jövőjét fenyegeti.

 

 


Jane Eyre
színes, feliratos, angol-amerikai romantikus dráma, 120 perc, 2011 (12)
Rendező: Cary Fukunaga
Főszereplők: Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Jamie Bell

Sivár gyermekkora után a fiatal Jane Eyre világi nevelőnőnek áll. Ahogy boldogan éldegél új szakmájában, Thornfield Hall-ban, találkozik a sötét, hideg, indulatos Mr. Rochesterrel, a ház urával. Jane és munkaadója az idők során barátságot kötnek, és hamarosan azon kapja magát, hogy beleszeretett a férfiba. Úgy tűnik, a boldogság végül rátalál Jane-re, de Mr. Rochester sötét titka örökre tönkre teheti azt.

 

 

Még egy év – Another Year
színes, feliratos, angol vígjáték, 129 perc, 2010 (12)
Rendező: Mike Leigh
Főszereplők: Jim Broadbent, Lesley Manville, Ruth Sheen

Mike Leigh filmje egy hatvanas éveiben járó házaspár egy évét mutatja be. Egymáshoz és barátaikhoz fűződő viszonyukat társasági életükön keresztül ismerhetjük meg.

 

 


A vizsga
színes, magyar thriller, 90 perc, 2010 (12)
Rendező: Bergendy Péter
Főszereplők: Nagy Zsolt, Kulka János, Hámori Gabriella

1956. december 24. A zűrzavaros októberi események után az Államvédelmi Osztálynak meg kell győződnie arról, hogy ügynökei közül kiben bízhat meg a jövőben, ezért egytől-egyig próbára teszi azok lojalitását a rendszerhez. A szép karrier előtt álló tartótisztnek, Jung Andrásnak (Nagy Zsolt) éppen a szenteste hozza el ezt a bizonyos vizsgát: nem is sejti, hogy a szemközti ház egyik ablakából többek között atyai tanítómestere, Markó Pál (Kulka János) figyeli, és értékeli minden tettét, minden mondatát. Ha András ezt tudná, valószínűleg nem éppen ezen a napon találkozna konspirált lakásán az eddig szigorúan titkolt szerelmével, Évával (Hámori Gabriella), és körültekintőbben őrizné a rábízott ügynöklistát is. A névsornak azonban lába kél, András megtudja, hogy Éva egyáltalán nem az, akinek hitte, és lassan az is kiderül, hogy senki sem bízhat meg a másikban.

Válasz