0

Film premierek – 2011.09.22.

Némi késéssel megérkeztek az e heti premier filmek leírás. Ezen a héten Justin Timberlake, Mila Kunis és Taylor Lautner szórakoztat minket a mozikban. Kellemes szórakozást.
Barátság extrákkal
színes, magyarul beszélő, amerikai-angol vígjáték, 109 perc, 2011 (16)
Rendező: Will Gluck
Főszereplők: Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson

Egy rámenős fejvadász (Mila Kunis) megtalálja az igazi munkaerőt (Justin Timberlake) megbízója számára, akit rövid ostrom után meg is győz, hogy egy új állás kedvéért érdemes New Yorkba költöznie. De közben azon kapja magát, hogy nagyon bejön neki a srác. Sőt, azt is sejti, hogy ő is tetszik a srácnak. Abban viszont mindketten biztosak, hogy a másik tele van olyan tulajdonságokkal, amelyektől egész életükben féltek és menekültek. A kísértésnek legjobb engedni: az új barátok megegyeznek, szigorúan csak a testiségre koncentrálnak, érzelmek kizárva. Mindketten abban bíznak, hogy így minden nagyon egyszerű marad, de persze tévednek.

 

 

 


Elhurcolva
színes, feliratos, amerikai akcióthriller, 110 perc, 2011 (BA)
Rendező: John Singleton
Főszereplők: Taylor Lautner, Lily Collins, Alfred Molina

Mióta csak az eszét tudja, Nathan Harpernek (Taylor Lautner) az a kellemetlen érzése van, hogy valaki más életét éli. Mikor rábukkan egy kiskori képére egy eltűnt gyerekeket kereső honlapon, Nathan legsötétebb félelme igazolódik be: rájön, szülei nem az igazi szülei, élete pedig egy hazugság, melyet gondosan felépítettek, egy sötét titkot leplezendő. Ahogy elkezdi összerakni valódi személyiségét, Nathant egy csapat képzett gyilkos veszi üldözőbe, arra kényszerítve, hogy az egyetlen személlyel meneküljön, akiben megbízik, szomszédjával, Karennel (Lilly Collins). Minden másodperc számít, ahogy Nathan és Karen próbál kitérni a bérgyilkosok és szövetségi ügynökök hada elől. De ahogy ellenfelei közelednek, Nathan rájön, hogy túlélésének – és biológiai apja rejtélyének megoldásának- egyetlen módja, ha felhagy a meneküléssel és a saját kezébe veszi az irányítást.

 

 

 


Így ért véget a nyaram

színes, feliratos, orosz filmdráma, 130 perc, 2010 (12)
Rendező: Aleksei Popogrebsky
Főszereplők: Szergej Puszkepalisz, Grigorij Dobrigyin, Igor Csernyevics

Szergej, a tapasztalt meteorológus és nemrégiben diplomázott kollégája, Pavel hónapokat töltenek el az Északi-tenger övezte szigeten egy, a világtól elzárt állomáson. Teljes izoláltságban töltik mindennapjaikat az emberpróbáló, extrém időjárási körülmények között az egykor stratégiai jelentőségű kutatóbázison. Egy napon Pavel fontos rádióüzenetet kap, amit továbbítania kellene Szergejnek. Ám a félelem, a hazugságok és a gyanakvás kezdi megmérgezni körülöttük a levegőt. Alekszei Popogrebsky fullasztó drámája a sorsukra hagyott emberek félelmeit, az egymásnak való kiszolgáltatottságot, és gyengeségeiket mutatja be. A történet hitelességét a ragyogó színészi alakítások adják, a feszült atmoszférát pedig a többszörös díjnyertes operatőr, Pavel Kostomarov munkája teremti meg.

 

 

 


A kék bolygó 3D
színes, magyar ismeretterjesztő film, 50 perc, 2011 (12)
Rendező: Gráner József

A film témái: Nap, hold, föld, mágneses mező, sarki fény, műhold, évszakok, légkör, aszteroida, pangea, földrengés, vulkánok, el-nino, felhők, tornádó, ciklon, cunami, hőerőmű, vízerőmű, atomerőmű, hőszivattyú, napelem, napkollektor, szélturbina, bioszféra, növények, állatok, zöld gondolatok.

 

 

 


Srác a biciklivel
színes, feliratos, belga-francia-olasz filmdráma, 87 perc, 2011 (12)
Rendező: Jean-Pierre Dardenne
Főszereplők: Thomas Doret, Cécile De France, Egon Di Mateo

A 11 éves Cyril Catoul igazi rossz gyerek: makacs, agresszív és felelőtlen. Apja megelégelve eddigi életét a fiút gyermekotthonba dugja, és egy másik városba költözik. Cyril miután rájön, hogy nem ideiglenesen került oda, biciklijével apja keresésére indul. Eleinte nem hajlandó elfogadni a tényt, hogy magára hagyták, makacsul ragaszkodik ahhoz a forgatókönyvhöz, hogy félreértésről van szó. Véletlenül összeismerkedik egy harmincas éveiben járó fodrásszal, Samanthával, aki megengedi, hogy a hétvégéket vele töltse és segít neki megtalálni a válaszokat, még ha azok olykor fájdalmasak is.

Válasz