0

Film premierek – 2011.09.15.

Eljött a hónap következő csütörtökje és először hosszú idő után nem tudnék választani a hét premierjei közül, hogy hirtelen melyiket nézzem meg. Itt a cannes-i díjas Drive-Gázt című Szállítóra hajazó film, a Leon a profi folytatásaként emlegetett Columbiana, Johnny English sem hagyhatjuk ki a sorból, de az északiak humorát villantó Happy Happy is említésre méltó és végül Kevin Kline vígjátéka is a mozikba került.


Colombiana
színes, feliratos, amerikai-francia akciófilm, 107 perc, 2011 (16)
Rendező: Olivier Megaton
Főszereplők: Zoe Saldana, Callum Blue, Cliff Curtis

1992. Kolumbia. A kilencéves Cataleyának a szeme láttára gyilkolják meg a szüleit. Ő is épp csak megússza a mészárlást, és gengszter nagybátyjával, Emilióval az Egyesült Államokba menekül. Tizenöt évvel később bérgyilkosként dolgozik neki. A névjegye – egy az áldozatai mellkasára rajzolt orchidea – üzenet a szülei gyilkosainak. Cataleya mindenáron bosszút akar állni, még ha ez azt jelenti is, hogy mindent elveszíthet.

 

 


Drive – Gázt!
színes, feliratos, amerikai akciófilm, 100 perc, 2011 (BA)
Rendező: Nicolas Winding Refn
Főszereplők: Ryan Gosling, Bryan Cranston, Albert Brooks

Driver (Ryan Gosling) nappal autós kaszkadőrként égeti a gumit Hollywood-ban, de ez csak a második műszak, főállásban éjszakai rablásoknál segédkezik, mint a menekülési útvonalat biztosító sofőr. Nem hétköznapi szakmájában ő a legkeresettebb, köszönhetően speciális tudásának: hajszálpontosan ismeri a város labirintusszerű utcáit, fejében van egész Los Angeles térképe. Melóit az ügynöke, Shannon (Bryan Cranston) hajtja fel, aki valójában a nagy áttörésre készül: építeni egy autót Drivernek, hogy profi versenyen indulhasson, rendes versenypályán. A buliba bevonja Bernie Rose-t (Albert Brooks), aki valamikor filmproducerként kezdte, azóta kispályás gengszter. Miután Bernie látta Drivert akció közben a pályán, ragaszkodik hozzá, hogy gyerekkori barátja, Nino (Ron Perlman) is beszálljon az üzletbe..

 

 


Happy, Happy – Sykt lykkelig/Happy Happy
színes, feliratos, norvég vígjáték, 85 perc, 2010 (16)
Rendező: Anne Sewitsky
Főszereplők: Agnes Kittelsen, Joachim Rafaelsen, Henrik Rafaelsen

Kaja és Eirik fiatal házasok mégis meglehetősen unalmas életet élnek egy civilizációtól távol eső házban. Nem csoda, hogy alaposan felforgatja az életüket, amikor új szomszédok költöznek a melléjük. Sigve és Elisabeth szinte a tökéletes ellentétjük, érdekesek és sikeresek. Kaja egyszerre irigylik őket és áhítozik a barátságuk után.

 

 


Johnny English újratöltve – Johnny English Reborn
színes, magyarul beszélő, izraeli-francia-japán-angol vígjáték, 108 perc, 2011 (12)
Rendező: Oliver Parker
Főszereplők: Rowan Atkinson, Dominic West, Gillian Anderson

Rowan Atkinson visszatér a félelmet és veszélyt nem ismerő, botcsinálta titkos ügynök szerepében. Ebben az új kalandban Őfelsége titkos szolgája egy csapat merénylővel száll szembe, mielőtt azok egy gyilkossággal világméretű káoszt okoznak. Amióta az MI7 csúcskémje eltűnt a balfenéken, sajátos képességeit Ázsia egy távoli zugában kamatoztatja. Ám amikor felettesei tudomást szereznek egy kínai vezető ellen tervezett merényletről, elő kell keríteniük a totálisan különc ügynököt. Most, hogy a világnak ismét szüksége van rá, Johnny English megint akcióba lendül. A legújabb szuperkütyüket veti latba, hogy leleplezze az összeesküvést, melynek szálai elérik a KGB-t, a CIA-t, sőt, még az MI7-t is. Már csak pár nap van hátra az államfők konferenciájáig, és van egy ember, aki minden trükköt bevet, hogy megóvjon mindannyiunkat. Mert Johnny Englishnél még a katasztrófa is számba jöhet, de a kudarc semmiképpen.

 

 


Pót pasi – The Extra Man
színes, feliratos, amerikai-francia vígjáték, 108 perc, 2010 (BA)
Rendező: Shari Springer Berman
Főszereplők: Kevin Kline, Paul Dano, Katie Holmes

Henry Harrison (Kevin Kline) hivatásos kísérő. Életének jelentős részét arra tette fel, hogy idős, özvegy és borzasztóan gazdag nőket szórakoztasson kifinomult intelligenciájával és megnyerő modorával. Túl sokat nem is várna ezért, mindössze annyit, hogy a társaságába vágyó hölgyek megosszák vele fényűző életüket. A gondok és az öregség azonban őt sem kerülik el, így hát idővel kénytelen belátni, hogy módos választottjai a legnagyobb igyekezete ellenére sem áhítoznak már oly’ mohón a vele töltött időre. Ez azonban anyagi biztonsága elvesztését is jelenthetné számára, de ahogy az már az életművészeknél lenni szokott, Henrynek ennek kiküszöbölésére is van egy használható ötlete. Mivel apartmanja New York egyik felkapott negyedében található úgy határoz, hogy némi juttatás ellenében megosztja azt egy ifjú albérlővel. Louis Ives (Paul Dano), aki újságíróként próbál New Yorkban elhelyezkedni, beköltözése után döbben rá, hogy Henry nem csak mások, de önmaga szórakoztatását is igen komolyan veszi, és mindent megtesz azért, hogy ezt a képességét Louisnak is átadhassa.

Válasz