0

Film premierek – 2011.08.18.

Lehet itt a mozis uborkaszezon vége? Hiszen újra itt a következő csütörtök és ismét több filmet láthatunk egyszerre mint az elmúlt két hétben összesen.


Blue Valentine
színes, feliratos, amerikai romantikus dráma, 112 perc, 2010 (16)
Rendező: Derek Cianfrance
Főszereplők: Ryan Gosling, Michelle Williams, Faith Wladyka

Cindy és Dean már évek óta egy pár, de kapcsolatuk válságba kerül, és egyre inkább eltávolodnak egymástól. Míg Cindy az évek során egyre nagyobb dolgokról álmodozott és egyre több mindent ért el, addig Dean megmaradt annak az egyszerű srácnak, aki a megismerkedésükkor volt. Úgy döntenek, adnak még egy utolsó esélyt maguknak, hogy megpróbálják megmenteni a kapcsolatukat, aminek eközben megismerhetjük jó és rossz pillanatait egyaránt.

 

 


Frászkarika – Fright Night
színes, fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai horror-vígjáték, 120 perc, 2011 (16)
Rendező: Craig Gillespie
Főszereplők: Anton Yelchin, Colin Farrell, Toni Collette

Charlie Brewster életében végre minden sínen van: a gimi krémjéhez tartozik, a legmenőbb csajjal jár. Annyira kúl arc, hogy még a legjobb barátját is szívatja. A bajok akkor kezdődnek, amikor Jerry beköltözik a szomszédba. Jófej srácnak tűnik, de valami nem stimmel vele: senki, beleértve Charlie anyukáját , sem vesz észre semmi különöset vele kapcsolatban. Néhány nagyon furcsa eset után, Charlie kétségtelen konklúzióra jut: Jerry egy vámpír, aki a szomszédok vérére áhítozik. Azonban a fiú sajnos senkit sem tud erről meggyőzni, így egyedül kell kitalálnia, hogyan szabaduljon meg a szörnyetegtől.

 

 

A majmok bolygója: Lázadás – Rise of the Planet of the Apes
színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 106 perc, 2011 (12)
Rendező: Rupert Wyatt
Főszereplők: James Franco, Freida Pinto, Andy Serkis

Egy titkos San Franciscó-i kutatólaboratóriumban majmokon végeznek genetikai kísérleteket, melynek eredménye, hogy egyre intelligensebb állatokat hoznak létre. Egészen addig, míg az egyik – a legjobban sikerült – teremtményük, Caesar meg nem elégeli a rabságot, fel nem lázítja sorstársait és élükre állva ki nem szabadul a szigorúan őrzött, a világtól elzárt intézményből. A majmok kíméletlen háborúba kezdenek elbizakodott teremtőik ellen, amit már senki nem tud megállítani.

 

 

Rossz tanár – Bad Teacher
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 92 perc, 2011 (16)
Rendező: Jake Kasdan
Főszereplők: Cameron Diaz, Justin Timberlake, Jason Segel

Elizabeth (Cameron Diaz) igazán utálja a munkáját, lusta, lógós, és a nagy lehetőségre vár, hogy maga mögött hagyja tanári pályáját. Többnyire filmet vetít a diákjainak, hogy addig se kelljen hozzájuk szólnia. Hirtelen azonban feltámad az életkedve, amikor a suliba érkezik az új helyettesítő tanár (Justin Timberlake), aki nemcsak sármosabb az összes férfitanárnál, de állítólag jelentős vagyont is fog örökölni.

A baj csak az, hogy az új tanerő egy másik tanárnővel (Lucy Punch) kezd randizni. Elizabeth azonban nem adja fel. Nem csak kiszemeltjét akarja meghódítani, hanem az iskolaversenyen is bizonyítani akar. Végre példát mutathat elszántságból, céltudatosságból, ravaszságból és gonoszságból. Az iskola fenekestől felfordul, és a tanári környékén eluralkodik a káosz.

Válasz