0

Film premierek – 2011.06.23.

Jim Carrey újra a vásznon, a Mr. Popper pingvinjei című filmmel, de itt lesz egy profi gyilkos kislány is Hanna és ne feledkezzünk el a Cirkusz Kolumbiáról se.


Cirkusz KolumbiaCirkus Columbia
feliratos bosznia-hercegovina-francia-angol dráma, 113 perc, 2010 (12)
Szereplők: Miki Manojlovic, Boris Ler, Mira Furlan
Rendező: Danis Tanovic

Divko, a volt partizán a demokrácia megerősödésének reményében húsz év után hazatér hercegovinai szülővárosába. Eljátszva a külföldön meggazdagodott embert, Mercedesen, egy negyven évvel fiatalabb nő kíséretében érkezik meg. Pénze és régi barátai segítségével azonnal hozzálát, hogy megbosszulja múltbéli sérelmeit.

 

 


Hanna – Gyilkos természet – Hanna
feliratos amerikai akció, thriller 111 perc, 2011 (16)
Szereplők: Cate Blanchett, Saoirse Ronan, Eric Bana
Rendező: Joe Wright

Hanna (Saoirse Ronan) egyszerű kamaszlánynak látszik. De olyan erős, gyors, ravasz és kitartó, mint egy profi zsoldos katona. Apja, a CIA egykori ügynöke (Eric Bana) az északi sarkkörön túl, Finnország néptelen tundráin nevelte fel. Amikor a férfi úgy érzi, hogy a lány felkészült, visszaküldi a civilizált világba, és egy feladatot bíz rá.

Hanna egy számára teljesen ismeretlen közegbe kerül, amit eddig csak könyvekből ismert. Nyomában a kegyetlen ügynökökkel, és egy titokzatos nővel (Cate Blanchett) a lány egyre közelebb kerül kitűzött célpontjához. Ám eközben egyre többet kénytelen megtudni saját életéről és múltjáról. Pedig, aki eleget tud a múltjáról, az megpróbálja kikövetkeztetni a jövőjét is: és ott vár a legújabb, legnagyobb meglepetés.

 

 


Mr. Popper pingvinjei – Mr. Popper’s Penguins
szinkronizált amerikai vígjáték, 95 perc, 2011 (KH)
Szereplők: Jim Carrey, Carla Gugino, Philip Baker Hall
Rendező: Mark Waters

Tom Popper (Jim Carrey) sikeres üzletember. Nem hiányzik belőle a jó szándék, de nincs ideje használni. Képes szeretni, csak régóta nem próbálta: értekezletek, határidők, bevételi kimutatások, üzleti sikerek és diadalok szédületében él évek óta, a családját viszont elhanyagolja.

Egy nap az ügyvédje különös eseményről értesíti: örökölt egy pingvint – akit egy véletlen félreértés következtében még öt társa követ. És Popper úr élete attól kezdve átalakul. A szelídnek látszó, csámpás és frakkos madárkák felforgatják az életét. Miközben elegáns New York-i lakosztálya jeges vidámparkká, az élete pedig téli túlélőtúrává alakul, Mr. Popper élvezni kezdi vendégei társaságát, és végül újra megtanul szeretni, és törődni.

Válasz