0

Film premierek – 2011.06.16.

Ismét vegyes a heti bemutatók között található filmek műfaja: Audrey Tautou és Kate Hudson új vígjátéka, egy 51-es körzettel foglalkozó sci-fi, egy mexikói horror és a párizsi operaház 7 premierjét bemutató dokumentum film.


Mosás, vágás, ámítás – De vrais mensonges
színes, feliratos, francia romantikus vígjáték, 105 perc, 2010 (12)
Rendező: Pierre Salvadori
Főszereplők: Audrey Tautou, Nathalie Baye, Sami Bouajila

A harminc körüli Emilie (Audrey Tautou) egy fodrászszalont vezet, ahol vendégei és barátai számára a frizurakészítésen kívül mindig végtelen számú magánéleti jótanáccsal és ötlettel szolgál. Az egyetlen ember, akin régóta képtelen segíteni, az édesanyja, Maddy, akiben megszűnt az élni akarás vágya, mióta férje elhagyta. Végül Emilie neki is kitalál valamit, ami fellelkesíti a még mindig gyönyörű, de már régóta magányos asszonyt. Egy titkos hódolót “kreál” számára, aki nevében romantikus leveleket küldözget Maddynek. Maddy azonban annyira izgatott lesz a gondolattól, hogy nyomozni kezd udvarlója után. Ez már az egyébként nagyon leleményes Emilie cselszövő-képességének is feszegeti a határait.

 


Super 8
színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 108 perc, 2011 (16)
Rendező: J.J. Abrams
Főszereplők: Joel Courtney, Gabriel Basso, Elle Fanning

1979-ben az Amerikai Légierő lezárta az 51-es körzet egy részét. Minden anyagot vonattal egy szigorúan őrzött létesítménybe szállítottak. Az éj leple alatt a tehervonat látványos balesetet szenvedett, mielőtt elérte volna végső célját; a szállítmány sorsa a mai napig rejtély. Egy titokzatos természetfeletti erő bujkál ebben az átlagos kisvárosban – de vajon ez az erő jó vagy gonosz? Mi a szándéka? Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Ismeretlen kormányügynökök érkeznek – de mi célból? Foglyul akarják ejteni ezt az erőt, meg akarják védeni a várost, vagy el akarják hallgattatni a tanúkat? Egy átlagos család a különös események csapdájába kerül. A rejtély kibogozásáért folyó versenyben minden feltárt titok csak még több kérdést vet fel.

 


Szerelem kölcsönbe – Something Borrowed
színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 112 perc, 2011 (12)
Rendező: Luke Greenfield
Főszereplők: Kate Hudson, Ginnifer Goodwin, Colin Egglesfield

Rachel (Ginnifer Goodwin) tehetséges ügyvédnő egy menő New York-i irodában, nagylelkű és hűséges barát, és legnagyobb bánatára még mindig szingli amire legjobb barátnője, a jegyben járó Darcy (Kate Hudson) előszeretettel emlékezteti. De a harmincadik születésnapi buliját követően Rachel, a javíthatatlan jó kislány váratlanul Dex (Colin Egglesfield) karjaiban köt ki, akibe a jogi egyetem óta szerelmes és aki történetesen Darcy vőlegénye. A Darcy esküvőjét megelőző hetekben egyre jobban összekuszálódnak a szálak, Rachel pedig lehetetlen helyzetben találja magát: döntenie kell a Darcyhoz fűződő barátsága és élete nagy szerelme között.

 


A tánc – A Párizsi Opera Balettje – La danse – Le ballet de l’Opéra de Paris
színes, feliratos, francia-amerikai dokumentumfilm, 159 perc, 2009 (12)
Rendező: Frederick Wiseman

Frederick Wiseman dokumentumfilmje hét balettelőadás születését követi végig a Párizsi Operában.

 

 


Vagyunk, akik vagyunk -Somos lo que hay
színes, feliratos, mexikói horror, 90 perc, 2010 (18)
Rendező: Jorge Michel Grau
Főszereplők: Francisco Barreiro, Paulina Gaitan, Alan Chávez

Miután apjuk gyomra felmondta a szolgálatot, Alfredo, Sabina és Julian magára marad Mexikóváros egyik nyomornegyedében éhesen. Anyjuk a történtek hatására idegösszeomlást kap, így nem számíthatnak többé szülői segítségre. Ha fenn akarják tartani magukat, folytatniuk kell a családi hagyományokat, bármi áron.

Válasz