0

Film premierek – 2011.06.02.

Végre eljött a hét mikor Po mindenki széttép, de a kisebbeknek is találunk filmet nekik itt a két  kis katica történet. A felnőttekről sem feledkeztek meg X-Men, Mint hal a vizben és az Úton számukra a kínálat.


Bogyó és Babóca – 13 új mese
színes, magyar animációs film, 70 perc, 2011 (nincs kh.)
Rendező: Antonin Krizsanics

Bogyó és Babóca 13 új kalanddal várja a lelkes közönséget. Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány immár barátokként fedezik fel az őket körülvevő világot. A kedves rövid mesék a legkisebbek számára érthetően közvetítenek olyan értékeket, mint az önzetlenség, türelem, kitartás és a természet szeretete. Bogyó, Babóca és új barátaik bejárják az erdőket, mezőket, vizeket, és ezúttal egy léghajóval még az eget is meghódítják, s közben segítenek mindenkinek, akivel útjuk során összetalálkoznak.

 

 


Kung Fu Panda 2
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 90 perc, 2011 (12)
Rendező: Jennifer Yuh
Főszereplők: Jack Black, Angelina Jolie, Lucy Liu

Pónak teljesült az álma: ő lett a Sárkányharcos. Együtt védi a Béke Völgyét barátaival és mestertársaival, az Őrjöngő Ötössel: Tigrissel, Daruval, Sáskával, Viperával és Majommal.
Ám Po baresz új élete veszélybe kerül, mivel felbukkan egy félelmetes gonosztevő, aki egy titkos, kivédhetetlen fegyverrel akarja meghódítani Kínát és elpusztítani a kung fut. Póra és az Őrjöngő Ötösre hárul a feladat, hogy keresztülutazzák Kínát, szembenézzenek a fenyegetéssel, és legyőzzék azt.De hogy semmisíthet meg Po egy olyan fegyvert, ami képes megsemmisíteni a kung fut? A múltjába kell néznie, és fel kell tárnia eredetének rejtélyes titkait – csak így lesz képes felszabadítani magában azt az erőt, amelyre szüksége lesz a sikerhez.

 

 


Mint hal a vízben -La vida de los peces
színes, feliratos, chilei-francia filmdráma, 84 perc, 2010 (12)
Rendező: Matías Bize
Főszereplők: Santiago Cabrera, Blanca Lewin, Antonia Zegers

A 33 éves Andrés tíz év távollét után tér vissza fiatalkorának színhelyére, ahol felbukkan régi barátjának születésnapi bulijában. Már épp indulni készül, de valaki vagy valami mindig visszahúzza. Leginkább régi szerelmével, Beatrizszel való újbóli találkozás készteti maradásra, akivel anno homályos körülmények között szakadt meg a kapcsolatuk.

 

 

Úton – Na putu
színes, feliratos, boszniai-osztrák-német filmdráma, 100 perc, 2009 (16)
Rendező: Jasmila Žbanić
Főszereplők: Zrinka Cvitešić, Leon Lučev, Mirjana Karanović

Luna és Amar a lehető legnagyobb boldogságban éli életét, míg Amar közel nem kerül egy fundamentalista csoporthoz. Luna kénytelen végignézni szerelme “átváltozását”, és meg kell próbálnia mindent, hogy szerelmük túlélje a megpróbáltatásokat.

 

 

X-Men: Az elsők- X-Men: First Class
színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 132 perc, 2011 (16)
Rendező: Matthew Vaughn
Főszereplők: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence

A hatvanas évek Amerikájában járunk. Két különös, tehetséges fiatalember összebarátkozik. Az egyik angol arisztokrata, a másik Kelet-Európából menekült, Auschwitzot túlélt zsidó. Barátságuk alapja, hogy mindkettőjük különös tudást fedez fel magában: az egyik olvassa és irányítja az emberek gondolatait, a másik uralkodik a fémek fölött. Képességeik más hasonló mutánsok körébe sodorják őket, és ők állnak élére annak a közös harcnak, amelyet az emberiségre leselkedő óriási veszély elhárítására kezdenek. De a küzdelem őket magukat is eltávolítja egymástól: Magneto és Xavier egymás ellen fordítja földöntúli erejét.

Válasz