0

Film premierek – 2011.05.26.

Ez a hét inkább a dokumentumfilmek és művészfilmek hete, de itt van végre a 2009 siker a Másnaposok második része, ami az előző részhez képest ütősebb.


Attenberg
színes, görög filmdráma, 95 perc, 2010 (16)
Rendező: Athina Rachel Tsangari
Főszereplők: Ariane Labed, Evangelia Randou, Vangelis Mourikis

A kiemelkedő, érzékeny alkotás középpontjában egy húszas évei elején járó, az élet realitásával még ismerkedő, érzékeny lány áll: Marina épp csak elkezdi bontogatni szárnyait, mikor az addig biztonságosnak hitt védőburok visszafordíthatatlanul felreped.

 


Enter the Void
színes, feliratos, francia-német-olasz filmdráma, 161 perc, 2009 (18)
Rendező: Gaspar Noé
Főszereplők: Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy

Miután a kábítószerben utazó kamaszt meggyilkolják, szellemként visszatér, hogy vigyázzon nővérére. A Japánban már egy ideje kallódó, majd dílerként állást találó Oscar a hugának üzen, hogy már van elég pénze ahoz, hogy kiköltözzön hozzá Japánba, és együtt éljen vele. A történet folyamán ezt a testvérpárt látjuk, és lehetünk titkos harmadikok az intim pillanataikban.

 

 


Hangtükör – Sonic Mirror
színes, feliratos, svájci-finn-német dokumentumfilm, 79 perc, 2008 (12)
Rendező: Mika Kaurismäki

Az ismert finn rendező, Mika Kaurismäki ezúttal a zene emberekre gyakorolt pozitív hatásairól forgatott dokumentumfilmet.

 

 


Másnaposok 2. – Hangover Part II.
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 100 perc, 2011 (16)
Rendező: Todd Phillips
Főszereplők: Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms

Négy jó barát csapott egy eszelős bulit, másnapra totális rövidzárlatra ébredt, és fejfájósan próbálta kideríteni, mi történhetett vele az előző éjjel – a Golden Globe-díjas film 2009. nyarának legnagyobb mozis szenzációja lett, azóta pedig kultikus tiszteletnek örvend azok körében, akik voltak már valaha másnaposak, vagy tervezik, hogy legyenek. Ezúttal Stu (Ed Helms) mondja ki a boldogító igent, méghozzá Thaiföldön. A szesztestvérek természetesen így sem maradnak ki a mulatságból, de csalódottan kell tapasztalniuk, hogy Stu – tanulva az eddigiekből – óvatos kerti partit tervez a hepajozás helyett. Ám még a legtávolabbi földrészeken is igaz a régi mondás: ember tervez és aztán mások végeznek vele. Las Vegas semmi ahhoz képest, ami Bangkokban történhet. A haverok újabb agyatlan kalandok során mennek keresztül – hiszen lételemük a botrány, a káosz és pár doboz fejfájás elleni gyógyszer.

 

 


Ne engedj el! – Never Let Me Go
színes, feliratos, angol-amerikai filmdráma, 103 perc, 2010 (16)
Rendező: Mark Romanek
Főszereplők: Carey Mulligan, Keira Knightley, Andrew Garfield

Kathy, Tommy és Ruth gyerekkorukat Hailshamben, egy angol bentlakásos iskolában töltötték. Ám a látszólagos idill mögött a jövőjüket érintő sötét titokra bukkannak. Amint elhagyják az iskolát, és egyre közelebb kerülnek elkerülhetetlen végzetükhöz, mely felnőttként vár rájuk, barátságukat olyan kínzó érzelmek árnyékolják be, mint a szerelem, a féltékenység és az árulás.

 

 


A sasvadász fia – Eagle Hunter’s Son
színes, feliratos, német-svéd-dán filmdráma, 84 perc, 2009 (12)
Rendező: René Bo Hansen
Főszereplők: Bazarbai Matei, Mardan Matei, Asilbek Badelkhan

A tizenkét éves Bazarbai és családja a Kazahsztán és Mongólia közötti hegyvidéken él. Apja híres sasvadász, ragadózó madarak képzésével foglalkozik. Azt szeretné, ha a fia egyszer a nyomdokába lépne.

Válasz