0

Film premierek – 2010.11.18.


Bérgyilkosék
színes, magyarul beszélő, amerikai, romantikus akció-vígjáték, 93 perc, 2010
rendező: Robert Luketic
szereplők / magyar hangok: Ashton Kutcher (Nagy Ervin), Katherine Heigl (Mezei Kitty), Tom Selleck (Sörös Sándor), Catherine O’Hara (Borbás Gabriella), Katheryn Winnick (Majsai-Nyilas Tünde), Rob Riggle (Anger Zsolt)

Spencer egy kormánynak dolgozó bérgyilkos szuperkém, akire egy európai küldetésen rátalál az igaz szerelem egy gyönyörű, okos és éppen szakítás után lévő nő, Jen Kornfeldt személyében. A románcból házasság lesz, és boldogan élnek egészen Spencer 30. születésnapjáig, amikor rádöbbennek, több millió dolláros vérdíj van a fejükre kitűzve, és ami még rosszabb, a potenciális gyilkosok valószínűleg már évek óta figyelik őket. Bárki lehet az ellenségük: szomszédjaik, barátaik, a fűszeres vagy akár a barátságtalan öregember az utca túlsó felén.


Száguldó bomba
színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 99 perc, 2010
rendező: Tony Scott
szereplők / magyar hangok: Denzel Washington (Kálid Artúr), Chris Pine (Zámbori Soma), Rosario Dawson (Pikali Gerda), Kevin Dunn (Bezerédi Zoltán)

Egy tehervonat száguld a végtelen amerikai tájon, tartálykocsijában rendkívül mérgező vegyi anyaggal, ami egy egész várost is elpusztíthat. A halálos teher feltartóztathatatlanul zúdul előre. Minden szakértő tudja, ha nem sikerül időben megállítani a szerelvényt, a következő éles kanyarnál kisiklik, felborul, és a gáz a levegőbe kerül. A vasúttársaság két alkalmazottja, a veterán, nyugdíj előtt álló Frank és a fiatal, kitörési lehetőségeket kereső Will egy másik vonaton a “szökevény” nyomába ered. Sem a főnökeik, sem a katasztrófa-elhárítás vezetői nem bíznak bennük, pedig Frank tapasztalata és Will fiatalos lendülete lehet a megoldás, hogy egy végső, őrült hajszában megmentsék a pusztulásra ítélt várost.


Ördög
színes, feliratos, amerikai horror, 80 perc, 2010
rendező: John Erick Dowdle, Drew Dowdle
szereplők: Bojana Novaković, Jenny O’Hara, Bokeem Woodbine, Logan Marshall-Green, Geoffrey Arend, Chris Messina, Caroline Dhavernas

Öt ember teljesen átlagos módon kezdi a munkanapját Philadelphiában. Beszállnak egy irodaház liftjébe. Teljesen ismeretlenek egymás számára. Csak pár másodpercet szándékoznak a többiek társaságában tölteni, ám a fülke hirtelen elakad. A sors közbeszólt. Feltárulnak a féltve őrzött titkok, és mindenkinek felelnie kell bűneiért. A kezdetben csupán kényelmetlen helyzet lassan, de biztosan egyre rémületesebbé válik. Szörnyű dolgok történnek mindegyikükkel, és egyre valószínűbb, hogy az eseményeket közülük valaki irányítja. Végül kiderül az elképesztő igazság: egyikük maga az Ördög. Miközben kívülről hasztalan próbálják kiszabadítani őket, a lift utasai rájönnek, csak akkor élhetik túl ezt a napot, ha szembeszállnak a gonosszal.

Antikrisztus
színes, fekete-fehér, feliratos, dán-német-francia-svéd-olasz-lengyel filmdráma, 108 perc, 2009
rendező: Lars von Trier
szereplők: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg

Lars von Trier rendezésében és forgatókönyvéből készült horror-dráma, főszerepében egy megkeseredett házaspárral, akik visszavonulnak elszigetelt erdei kuckójukba, hogy megpróbáljanak gyógyírt találni összetört szívükre és tönkrement házasságukra. A dolgok azonban egyre rosszabbra fordulnak.

Jackass 3D
Színes, feliratos, amerikai film, 94 perc, 2010
rendező: Jeff Tremaine
szereplő:  Johnny Knoxville, Bam Margera, Ryan Dunn, Steve-O, Jason Acuna, Preston Lacy, Chris Pontius, Ehren McGhehey, Dave England, Tony Hawk, Spike Jonze, Seann William Scott

Az eredetileg az MTV zenecsatornán debütált Jackass szereplői örök kamaszok, akik idétlen tréfákkal teszik próbára társaik és önmaguk tűrőképességét. Fontos szerep jut a testnedveknek, a savas gyomortartalomnak és az ürüléknek, a szereplők törnek-zúznak, falnak mennek, borulnak, meztelenkednek és minél nagyobb a fejetlenség, annál boldogabbak. A 3D-s Jackass pedig a rajongók álma, hiszen most már minden trutymó egyenesen a néző arcába zúdul.

Válasz