0

Film premierek – 2011.05.12

Woody Allen új házassági vígjátékával, Nagy Zsolt a Team Buildinggel és még Paul-lal a földönkívülivel rukkolnak elő a héten a filmforgalmazók a mozikban.


Férfit látok álmaidban – You Will Meet a Tall Dark Stranger
színes, feliratos, amerikai-spanyol romantikus vígjáték, 98 perc, 2010 (12)
Rendező: Woody Allen
Főszereplők: Gemma Jones, Sir Anthony Hopkins, Naomi Watts

A film két házaspár, Alfie és Helena, valamint lányuk, Sally és férje, Roy történetét meséli el, amint szenvedélyeik, vágyaik és félelmeik örvénye beszippantja és bajba sodorja őket, és mind a négyen elveszítik józan eszüket. Miután az elvesztett ifjúságát visszakapni akaró Alfie egy szabadszellemű call girl, Charmaine miatt elhagyja feleségét, Helena megszűnik racionális lénynek lenni, és egy sarlatán jós gyanús tanácsai szerint kezd élni. A boldogtalan házasságban élő Sally egyre jobban odavan a jóképű galériatulajdonos Gregért; a legutóbbi, gyatrán sikerült kéziratára választ váró Roy pedig a szomszéd ablakban megpillantott rejtélyes nő, Dia megszállottjává válik.

 


Paul
színes, feliratos, spanyol-francia-angol-amerikai sci-fi vígjáték, 107 perc, 2011 (12)
Rendező: Greg Mottola
Főszereplők: Seth Rogen, Simon Pegg, Kristen Wiig

Simon Pegg és Nick Frost (Vaskabátok, Haláli hullák hajnala) újra együtt, ezúttal két sci-fi őrült szerepében, akik elzarándokolnak Amerika UFO hátországába, és ott véletlenül összefutnak egy űrlénnyel, aki egy olyan eszeveszett kalandtúrára viszi őket, amitől örökre megváltozik számukra a világegyetem. Egy Paul nevű földönkívüli az elmúlt 60 évben egy titkos katonai bázison múlatta az időt. Az űrutazó fenegyerek ismeretlen okból úgy dönt, hogy elhagyja a létesítményt, és felugrik az első arra tévedő járműre. Ez pedig egy bérelt lakóbusz, melybe két földlakó, Graeme Willy és Clive Collins utazik éppen. Miközben üldözik őket a szövetségi ügynökök, no meg egy véletlenül elrabolt lány felbőszült apja, Graemme és Clive idétlen tervet ötlenek ki, miképp juttassák vissza Pault az anyahajójára. És miközben a két nyominger segíteni igyekszik, a kis zöld lény talán éppen bolygóközi hőst csinál a két balfácánból.

 


Team Building
színes, magyar-német játékfilm, 90 perc, 2010 (12)
Rendező: Almási Réka
Főszereplők: Nagy Zsolt, Nagy Péter, Fullajtár Andrea

Mennyiben segíti a mindennapokban való eligazodást a manapság oly népszerű, team buildingnek nevezett agymosás? Mennyiben segít megválaszolni életünk alapvető kérdéseit? Mennyire képes egy volt kommunista ország embere elsajátítani a “szép új világ” diktálta értékrendet? Mennyire képes egy Nagy-Britanniából importált tréner megérteni az olykor túlságosan is kelet-európai viszonyokat? Péter videósként dolgozik egy vidéki csapatépítő tréningen. A fiatalember munkája abból áll, hogy felveszi a hétvégén történteket: rögzíti a résztvevők emlékezetes pillanatait, megaláztatásait, a csapatépítést, a külföldi tréner időnként kegyetlen, ám hatásos módszereit. Péter vállalja, hogy elkészít egy összegző filmet a hétvégéről. A műsoros esten be is mutatják, azonban senki nem azt kapja, amire számított. Társadalomrajz egy országról, amely kivívta a szabadságát.

Válasz