0

Film premierek – 2011.04.28.

Kedves John (Dear John), Levél Júliának és a Mamma Mia után Amanda Seyfried két új arcát mutatja meg két új filmben, hiszen megküzd egy vérfarkassal és kipróbálja az ősi szakmát is, de a hét mitológiai hősöké is hiszen Thor is ellátogat a földre. A héten egy dokumentum film is a mozikba került a  francia film két meghatározó személyéről.


A lány és a farkas – Red Riding Hood
színes, feliratos, amerikai-kanadai fantasy, 100 perc, 2011 (16)
Rendező: Catherine Hardwicke
Főszereplők: Amanda Seyfried, Shiloh Fernandez, Gary Oldman

Valerie (Amanda Seyfried) meg akar szökni. Szeret egy fiút (Shiloh Fernandez), de a szülei egy ismerős család gazdag fiának (Max Irons) szánják. Ám azon a napon, amikor a fiatalok nekivágnának az erdőnek, holtan találják Valerie nővérét. A tettes valószínűleg az a vérfarkas, aki régóta a falujukat körülvevő sötét erdőben él. A fenevad mostanáig megelégedett a helybeliek neki szánt ajándékaival. De felkelt a vérvörös telihold, és a farkas többre vágyik. Újabb és újabb áldozatokat szed, még akkor is, ha tudja, kivívja az emberek haragját. A falusiak a híres vérfarkasvadászhoz (Gary Oldman) fordulnak segítségért, aki azt állítja: a farkas nappal a faluban élhet. Már csak az a kérdés, ki az. Valerie sejti, hogy olyasvalaki lehet, aki nagyon közel áll hozzá. Ez teszi őt egyszerre gyanúsítottá, a következő lehetséges áldozattá és csalétekké is.

 


Chloe – A kísértés iskolája – Chloe
színes, feliratos, amerikai-kanadai-francia thriller, 96 perc, 2009 (16)
Rendező: Atom Egoyan
Főszereplők: Amanda Seyfried, Julianne Moore, Liam Neeson

Bár úgy tűnik, hogy házasságuk tökéletes, Catherine Stewart, a sikeres doktornő arra gyanakszik, hogy férje, a diákjai körében rendkívüli népszerűségnek örvendő művész-professzor David megcsalja őt. Hogy választ kapjon a lelkét mardosó kérdésekre, a nő felbérli Chloe-t, gyönyörű luxus callgirlt, hogy környékezze meg Davidet és tesztelje annak hűségét. Később, ahogy a lány érzéki beszámolóit hallgatja, Catherine-ben rég elfeledettnek hitt vágyak ébredeznek, melyek Chloe figyelmét sem kerülik el. Azt azonban nem sejti, hogy amikor a kísértésnek engedve megnyílik a lány előtt, valójában miféle veszélynek is teszi ki magát és családját.

Tovább >>>

Ketten a hullámban – Deux de la Vague/Two in the Wave
színes, feliratos, francia dokumentumfilm, 91 perc, 2009 (12)
Rendező: Emmanuel Laurent

Emmanuel Laurent dokumentumfilmje a francia filmművészet két legnagyobb alakjáról, Jean-Luc Godard és Francois Truffaut kapcsolatáról.

 


Thor
színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 114 perc, 2011 (12)
Rendező: Kenneth Branagh
Főszereplők: Chris Hemsworth, Sir Anthony Hopkins, Natalie Portman

Thor nagyszabású kalandja kitágítja a Marvel univerzumot a jelenkori Földtől Asgard misztikus birodalmáig. A történet középpontjában a hatalmas Thor áll, az erős, de gőgös harcos, akinek vakmerő tettei miatt újra fellángol egy ősi háború. Ezért Thort száműzik a Földre, ahol az emberek között kell élnie. Amikor világának legveszélyesebb gonosztevője a legsötétebb erőket küldi a Föld ellen, Thor megtudja, mit jelent igazi hősnek lenni.

Válasz